(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(12)

1001 回覆
220 Like 3 Dislike
外圍走佬啦
14年中巴西德國4強半場0:5 10000倍波膽嘅仲唔係大尻

30萬買落去賠30億
外圍唔會肯賠啦
外圍走佬啦

點夠賠呀要賠一億個莊都走佬啦
14年中巴西德國4強半場0:5 10000倍波膽嘅仲唔係大尻

30萬買落去賠30億
外圍唔會肯賠啦
外圍走佬啦

點夠賠呀要賠一億個莊都走佬啦

14年唔洗買外圍啦
再唔幫我贏返孖腸條數,就算我繼續信你,我都無命幫保護你

好在呢次有師父照住
馬會好狗

一關無論幾多好似最多倍一百萬
巴打
今晚有無文
Chapter 91 暗湧

成皇志走後,南乳走過來質問道:「喂!阿湯,你真係畀六十萬條KAI子啊?我啱啱先坐正,轉頭孖腸哥問起上嚟,我點答啊?我唔理啊!條飛係你受個傻仔,你自己同孖腸哥交代啊!」

湯仲謀睨了南乳一眼,南乳不禁垂下了頭。

南乳一向屈居在湯仲謀和朱斌仔之下,對這兩人甚為忌憚,他被孖腸提拔取朱斌仔代之,最近他意氣風發,已經不把朱斌仔放在眼內,但仍舊害怕城府甚深的湯仲謀,剛才視線與湯仲謀相觸,便勾起了從前的回憶。

湯仲謀道:「我地開賭,有得唔受邊個落注咩?人地買中咗,唔通我地唔賠啊?」

這時,孖腸春風滿面回來,他瞧見湯仲謀與南乳發生爭執,連忙問道:「喂!你地咩事啊?」

南乳道:「孖腸哥,你返嚟喇!」

孖腸打量了兩人一眼,再問道:「你地頭先嘈啲咩啊?頭先生意好唔好啊?」

南乳把數簿拿給孖腸,道:「孖腸哥,我同阿湯係兄弟,唔係我做衰仔晌你面前煮重佢米,本來我地今晚贏幾十萬,但係阿湯頭先受個傻仔注,賠咗六十萬出去,倒頭嚟我地今晚要輸幾萬啊!」

孖腸瞧見數簿臉色一沉,湯仲謀立時道:「孖腸哥,我即刻叫人去追個傻仔,打佢一身,再攞番啲錢返嚟。」

孖腸怒道:「我地開賭敢贏唔敢輸,個朵臭晒啦!以後仲有人嚟我地度賭?」

湯仲謀聞言一時間想不到其他辦法,只好一言不發低垂著頭。

孖腸道:「嗰啲即場玩法係你搞出嚟嘅!你應該負責番。」

湯仲謀垂著頭道:「係!孖腸哥,依次係我嘅責任,我心甘情願受罰。」

孖腸拍了拍湯仲謀的肩膀,道:「傻啦!阿湯,我出名錫啲細嘅!點會隨便打啲細佬喔!你醒目仔嚟嘅,不過之前順開,未遇過挫折,當然以為自己好巴閉,今次跌下碰下釘,知錯就記住依個教訓喇!唔好以為自己好掂,以後聽下人講喇!」

湯仲謀點頭道:「係,多謝孖腸大人不記小人過,我一定會記住孖腸嘅教誨。」
孖腸點頭道:「嗯!咁就乖喇!嗱!嗰六十萬,你自己填番三十萬出嚟啦!其他我幫你搞。」

湯仲謀愕然,但他還是點頭道:「係,多謝孖腸哥。」

孖腸道:「嗯!咁阿湯你搞埋啲手尾先,南乳,我地去食早餐。」

孖腸與南乳等人離開不久,孖腸的女友折返回來,湯仲謀喚道:「斯姐。」

斯姐掃視了四周一眼,然後一臉憐愛撫著湯仲謀的臉頰道:「湯,你唔開心啊?」

湯仲謀避開了斯姐的手,道:「我地喺依到避忌啲好。」

斯姐點頭:「嗯,孖腸喺出面等我,我話返嚟攞番啲野。」

斯姐走了兩步,又停了下來道:「阿湯,其實你無輸到,頭先即場投注,真技安嘅春代同蔣天誅投注咗一百萬落拜仁到,我地今晚係贏架!」

湯仲謀聞言立時明白一切,孖腸這樣做是要打擊自己,他恚怒得把拳頭握得格格作響,心中立下決心要盡快實行那個籌備已久的計劃。
勾義嫂
阿湯
錢就贏左, 可以返去食布甸慶祝啦
愈睇愈爽
成王志果邊同湯仲謀呢邊都好吸引
唔知到時成王志又點加入去
會唔會係孖腸已經知左佢條女同湯生嘅關係?
勾二嫂,著人地對西瓜
真係好好睇
唔係咁開心呀嘛
今次應該改變緊世界,因為可能導致孫權提早叛變
輕輕一推
推呀!
呢個孫權無乜腦
會唔會比甘爺搞
我們離開了8座,瞧見了一架的士,儘管這裡步行回家不過是十五分鐘的路程,但我害怕湯仲謀會反悔,和他的黨羽追出來以暴力向我索回亦十多萬,所以我們三人跳上了的士。

五分鐘後,我們到達了我家樓下,我對房侍農道:「喂!晏啲你同我地搵嗰對大陸夫婦喔!我怕佢地反口,你在場好啲。」

房侍農打了個呵欠,道:「好眼瞓,瞓醒再講啦!」

布正麗訝道:「咦!房沙展,你今日放假咩?」

「唏!多事啦!靚妹!」

房侍農乘的士回去,布正麗知道榮仔在我家,便與我同行,她問道:「頭先我聽到你講話係琛琛報夢畀你,係咪真架?」

我搖了搖頭,道:「琛琛無報到夢畀,我只係嚇下湯仲謀,如果唔係咁,我都未必出得到門口。」

布正麗聞言現出失望的神色,道:「我仲奇怪,琛琛點解搵你,唔搵我。唉!我好掛住佢啊!」

我安慰道:「有妳睇住榮仔,琛琛會好放心,妳夢見唔到佢,即係代表佢無野放唔低,咁樣睇對琛琛嚟講未嘗唔係一件好事。」

此時,我們已經來到了我的家門口,肥佬聲的鼻鼾聲隔著大門,仍然清晰可聞。

大門敞開,我瞧見榮仔與阿興坐在客廳的兩張椅子上,我訝道:「嘩!你地咁早啊?」

阿興瞧見布正麗出現有點訝異,道:「布甸姐。」

榮仔問道:「志哥,係咪得咗喇?」

我豎起拇指,道:「一早同你講咗唔駛擔心架啦!」

榮仔聞言,與阿興對望了一眼,然後大喊一聲道:「YEAH!」

我道:「喂!你地唔好咁大聲,依家咁早,啲人仲未瞓醒架!」

阿興指了指好夢正酣的肥佬陞,道:「我地都唔係好大聲嘖!你睇肥佬陞仲係瞓到死豬咁樣。」

對於肥佬陞的優越睡眠質素我亦不禁感到驚訝。

我道:「嗯!好喇!我贏咗三十萬,榮仔唔駛返大陸喇!嘩!成六點幾喇!準備返學啦!」
回到學校,陸泳祥等人在討論剛才的歐冠決賽。

姚智風道:「嘩!場波真係好熱血啊!曼聯補時先撳掣連入兩球。」

黎早強道:「追返一球,我已經好感動,蘇斯克查入嗰球,我直頭喊咗出嚟!」

郭左杰睨了黎早強一眼,道:「有無咁誇張啊你!」

林海原打了個呵欠道:「好眼瞓啊!早知學聞屎,睇完波唔返學啦!」

陳依官道:「係喎!我地尋日買曼聯中咗喎!布甸有夾錢,我地要畀返佢喎!」

霍去登走過來搭著我的肩膀,道:「喂!鳩爺尋日你同布甸…」

我斷言道:「我同佢唔係你地諗嗰種關係。」

霍去登訝道:「吓!你又知我地諗咩?我地無覺得你同布甸有野喎!布甸高竇全個石梨都知架啦!你溝到佢我地就真係覺得出奇,其實嗰陣你溝到呂靜宜,我地都跌晒眼鏡,以為佢受咗啲咩刺激…」

「得喇!唔好講依啲,你想問咩啊?」

「我想問你同布甸尋日去VIP房,賭咗幾多錢?」

我並不太想向霍去登透露我豪賭贏了三十萬,我慌稱:「都係房侍農帶我去見識下嘖!佢賭得幾大下,我夾小小玩下嘖!」
這時,布正麗走入我們的班房,陳依官道:「布甸尋日曼聯贏咗,依度啲錢分返畀妳。」

布正麗收回自己應得的那份錢後,道:「喂!尋日成皇志贏錢喎!佢有無話請你地食飯啊?」

我膛大雙目瞧著布正麗,陳依官等人面面相覷,霍去登道:「無喎!佢話陪人賭咋!佢好細咋喎!」

布正麗道:「你望住我都無用架?咁你真係贏大錢喔嘛!」

黎早強道:「唔想出去食啊!不如叫外賣食PIZZA啦!」

林海原舉手道:「好啊!晏啲,我打電話去叫!」

郭左杰轉向其他同學道:「喂!4D班嘅同學,今日唔好出去食飯喇!成皇志贏錢請食PIZZA啊!」

「喂!你地…」

其他同學聞言,立時呼歡道:「多謝晒!成皇志萬歲。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞