(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(12)

1001 回覆
220 Like 3 Dislike
女神
致力維持後宮和平
母儀天下
布甸不愧為布甸成個氣度都係唔同啲嘅
好正
Puddingbb
Puddingbb
Puddingbb
布甸愈寫愈正
寫得咁正
退場時就更sad
真心可以攞黎拍連續劇
曾志偉出黎
成皇志令佢性格有好大轉變
打和 supper!
寫得咁正
退場時就更sad

布甸一定唔可以退場呀!
依層真係要追落去先知
無文 早抖
但係將來都唔覺大志有提起布甸
推啊
好凍
凍到手都硬晒
關埋窗都要著羽絨
推呀!
楊鳳瑤與布正麗化干戈為玉帛後,終於可以開始會議。

席間,我們相討應該在暑假期間舉行什麼活動?

我提議參加遊行,那些社運遊行有很多不同政黨參與,亦有傳媒的廣泛報導,是一個可以宣傳自強會的好機會,一群未成年的學生為一些具爭議的議題發聲,在當時沒有那麼壁壘分明的政治環境下,我們可以得到社會更大的關注與諒解,又不會被那些保皇黨與官媒鋪天蓋地去打壓,同時又給予政治冷感的同學們來個公民覺醒,我認為這是一個很好的活動。

另外,我又與阿益聯絡,為自強會有興趣習武的同學提供興趣班,以同學能夠負擔的價錢報讀。

此時,布正麗舉手道:「我有個提議啊?不如趁依個暑假,自強會搞番次BBQ大會吖!」

布正麗的建議,之前亦有會員提出過,我點頭道:「嗯,都好,自強會成立咗兩個月,好多會員互相都唔係好熟,依啲活動可以拉近大家嘅距離,令大家熟絡一啲,同埋因為出年就會考,我地中四級應該好難再聚,所以我想將個活動擴展到全校,如果有興趣參加嘅就報名,你地覺得點啊?」

管佳莉贊成道:「好啊!由各會員自己通知其他同學,有興趣就報名。」

陳依官道:「如果咁樣嘅話,隨時會有幾十人參加,我地要搵下邊啲地方可以容納到咁多人。」

管佳莉道:「咁不如去鯉魚門度假村喔?」

楊鳳瑤道:「依個提議好係好,但係應該會幾貴下。」

布正麗道:「依個問題大家唔需要擔心,我地嘅會長成皇志,之前捐咗一萬蚊入自強會,我建議動用依筆錢去資助今次嘅旅行。」

我聞言為之詫異,道:「喂!等陣先啊?我覺得啲錢唔應該咁樣用囉!」

楊鳳瑤幫腔道:「成皇志,你唔好咁小氣啦!我都覺得應該用依筆錢津貼依次活動,話晒都係自強會第一次舉辦嘅旅行活動。」

布正麗道:「成皇志,你成日話民主,嗱!我地投票決定啦!邊個贊成用依筆錢資助暑假旅行嘅,就舉手。」

布正麗率先舉手,然後管佳莉與楊鳳瑤亦舉手,陳依官瞧了瞧舉手的其他組員,再瞧了瞧我,然後亦把手舉起。

布正麗一臉得戚地道:「四比一,少數服從多數啊!主席。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞