(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(12)

1001 回覆
220 Like 3 Dislike
正評
第97個正評我嘅 等文
推文先
房侍農發出了一聲怪叫,他握著我的肩膊道:「阿志,我係咪發夢啊?」

我內心的激動比房侍農猶有過之,歷史沒有脫軌,之後還有多次機會去讓我賺大錢,我道:「無啊!我地真係中咗啊!」

房侍農扳著手指道:「我地總共推咗四萬八,四萬八乘十二點五即係幾多啊?」

我笑吟吟道:「六十萬,我地贏咗六十萬。」

房侍農愕然道:「六…六十萬,我都收番廿五萬,我可以清咗孖腸條數喇!」

曼聯贏波讓我們贏了大錢,反輸十萬的甘爺見狀,牙恨恨道:「仆你個街喔!贏錢咪贏錢囉!駛唔駛擺番幾圍唱通街啊?」

贏了廿多萬的房侍農處於精神亢奮狀態,他反唇相譏道:「你條粉腸,買我對家就預咗輸架啦!抵撚死啊!」

甘爺的兩名手下,立時指罵道:「你條撚樣講乜野啊?我地喺度溶咗你都得啊!」

房侍農扠著腰,挺著肚子道:「你夠膽掂我一條頭髮,阿SIR即刻拉你返差館告你襲警啊!」

南乳打圓場道:「兩位大佬落嚟玩都係求開心嘖!無謂鬥氣喔!今次運氣唔好,咪下次等運氣好啲贏番囉!」

甘爺冷哼一聲,便拂袖而去,一眾手下連忙跟隨著他。

我攤開了手,向湯仲謀道:「六十萬喔!唔該。」

湯仲謀瞥了我一眼道:「跟我嚟喔!」

房侍農在我耳旁道:「阿志,條友古古惑惑咁,駛唔駛我跟埋你過去啊?」

我搖了搖頭道:「唔駛,佢喺依到玩唔出啲咩花樣嘅!」

我跟隨著湯仲謀走到了一張書桌,他蹲下打開了夾萬,把六疊金牛放在桌上,我正要把那堆金牛拿走的時候,他突然用手按著,瞪著我道:「你敢攞走台上面嘅錢?」
我無懼地回視著湯仲謀道:「點解唔敢啊?我真金白銀買,贏咗攞錢走應份嘅,咩啊!你地開得賭檔,你地贏就應份,輸就唔賠,傳咗出去仲有人嚟同你賭?」

湯仲謀嘿嘿笑道:「牙尖嘴利,你行得出依個門口,但係你覺得袋得穩啲錢咩?」

我明白湯仲謀的暗示,我把臉趨近,瞧著湯仲謀,道:「你做咁多傷天害理嘅事,怕唔怕有報應架?」

湯仲謀瞪著我道:「咩啊?大我啊?」

「唔怕老實同你講,我係用依筆錢嚟救榮仔,曼聯反勝都係琛琛報夢畀我聽,你應該知道琛琛最錫依個細佬,如果我救唔到榮仔,可能琛琛會嚟搵你問點解啊!」

行古惑屬於撈偏,撈偏最信牛鬼蛇鬼,否則便不會拜關公啦!

湯仲謀的眼珠子遊移不定,他想起了周平泰說遇上顧琛琛的冤魂,最後周平泰還因此精神失常。

湯仲謀心想:「嗰個傻仔咁有信心推落曼聯到,最後曼聯真係反勝二比一,唔通真係顧琛琛報夢畀佢聽?顧琛琛個細佬…依啲錢係阿公,我無謂同佢搏。」

我見湯仲謀沒有任何表示,便把桌上那些錢拿走。

房侍農見我捧著錢回來,他有點訝異道:「咦!咁順攤?」

「此地不宜久留啊!出去再講啦!」
多謝各位
第97個正評我嘅 等文
多謝各位

等到你喇春巴
原來今個post未正評 即刻正評返先
邊個負皮,同我出黎
有文
new post lm!!
布甸呢
畀人捉咗?
即刻正皮你既文
正丫,推
孫權幾時謀反
等睇布甸獻身
大鳩ho ball
睇到好爽呀
14年中巴西德國4強半場0:5 10000倍波膽嘅仲唔係大尻
14年中巴西德國4強半場0:5 10000倍波膽嘅仲唔係大尻

30萬買落去賠30億
外圍唔會肯賠啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞