(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(12)

1001 回覆
220 Like 3 Dislike
如果88分鐘先黎買應該有20倍添
但係仲比落注咩
碧咸
如果88分鐘先黎買應該有20倍添

但係仲比落注咩

條友實覺得殺硬 應該點都受啦
乜依啲故通常爛尾嘅咩?
我真係唔知

不過依開個故事世界不斷擴展
我都驚收唔到尾
湯仲謀其實真正實力未見底

本應殺晒
係唔好彩撞正穿越人
先綁手綁腳
好多讀者掛住你
呢期好似上返力
差差電
支持春巴
留名
「曼聯晌補時嘅階段,靠後備入替嘅老將舒寧咸射入扳平嘅一球,真係神奇、頂級、超卓。」

「係啊!皮蛋,依家曼聯追返一球,依場比賽睇嚟要進入加時喇!」

買了十萬拜仁上盤的甘爺見狀,氣得差點要把電視機砸爛,他指著電視機破口大罵道:「屌你老味,臨天光瀨尿,做馬!一定係做馬!仆你個街!」

曼聯扳回一球,對湯仲謀來說,這是最好的結果,一來可以殺掉不少大額的上盤客,二來這個一比一的比數,成皇志還是要輸錢。

曼聯追成一比一平手,布正麗一臉興奮問道:「曼聯入波喇!係咪贏錢喇?」

我搖頭道:「曼聯要再入一球先贏錢。」

雖然曼聯追回一球,可是房侍農仍然很悲觀,他抱著頭道:「依家先追番一球,有無遲啲啊?補時三分鐘,容乜易過咗去,拜仁開波,猜番幾腳,球證就吹雞完場啦!」

我拍了拍房侍農的肩膀,道:「波係圓嘅!我地晌度見證奇蹟啦!」

湯仲謀冷笑道:「就算依家畀你追番一球,你都係要輸啊!得番兩分鐘唔夠咋!」

我微微一笑,道:「之前補時三分鐘,我要追兩球,依家過咗一分鐘,就追返一球,只要依段時間,曼聯入多一球,贏嘅就係我。」

湯仲謀瞪著我道:「你無可能會嬴!」

電視旁述的皮蛋道:「比賽重新回到起點喇!拜仁晌中圈開波,佢地會唔會猜波拖到完場,到加時再作了斷呢?咦!睇嚟唔會喎!拜仁球員一個長傳踢過半場,但係畀曼聯球員截到,個波輾轉落到蘇斯克查腳下,佢帶波由左路殺上去…」

湯仲謀聞言一臉驚愕地把視線轉到電視機上,我、房侍農、布正麗三人異口同聲地喊道:「上啊!上啊!」

兩名拜仁球員緊追著蘇斯克查,他一直把皮球帶至底線,然後把球傳出,一名緊追他的拜仁球員出腳欄截,恰恰把球柵出底線。

曼聯再一次得到角球。

在場所有人屏息靜氣,焦點都集中在電視上。

時間在此刻凝滯,恍如電影定格一樣。

碧咸開出了角球,這球的軌跡如之前扳平的那球一樣,微微彎向小禁區邊緣的人群密集處——

這次門將舒米高沒有再冒險走上來助攻,理論上這裡拜仁團駐了足夠的球員去作出防守,可是——

為曼聯扳平的舒寧咸,好像先讀到皮球的落點一樣,他由大禁區內加速衝前,飛身一躍,比其他拜仁守衛跳得更高,頭搥一點——

皮球落朝著球門近處的方向飛去,守在近柱的拜仁守衛和門將簡恩還未來得及作出反應——

伏兵城下的蘇斯克查盡力把腳伸長,恰恰踢中了皮球——

皮球在拜仁守衛和門將之間穿過,直飛網內。

上一秒周遭還是十分寂靜,但這一秒我們三人發出響徹全場的歡呼聲。

歷史還是遵照舊時的軌跡運行,曼聯在這場歐冠決賽反勝拜仁二比一。
救榮仔 食正麗
賠比佢 之後 出門口搶返
曼迷留名
魔性盡現

湯生會唔會發脾氣?
我地獌狗打人,嘈到你暈
仲有冇文
贏波
第一次係上網睇小說100%感受到睇波既氣氛,春巴你真係好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞