(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(12)

1001 回覆
220 Like 3 Dislike
無文 早抖
已經成功控制主角
正皮 加速
推呀!
在房侍農的見證下,我把三十萬元交給那對夫婦,房侍農恫嚇道:「嗱!家陣就還返三十個畀你地,收咗錢好過主喇!唔好再返嚟搞搞震,如果唔係就拉你返差館知唔知啊?」

那對大陸夫婦呆呆地瞪著房侍農,房侍農立時恍然,他向布正麗道:「靚妹將我講嘅說話翻譯畀佢地聽。」

布正麗把房侍農的說話翻譯成普通話,那對大陸夫婦立時點頭。

布正麗再道:「其實中國有那麼多孤兒,你們可以回去領養,不用硬要把榮仔帶回去,他在香港生活久了,並不適應中國的生活。」

中年女人點道:「是的,我們亦有這樣的打算。」

我怕那對夫婦收錢後反悔,要求他們簽字作實,把準備好的自制合約拿出來,要求他們簽名作實。

布正麗讀了一次合約的內容給他們聽,他們便在合約上簽名。

那對夫婦離開後,布正麗向榮仔老豆道:「嗱,依三十萬代榮仔幫你還,以後佢同你無拖無欠。」

榮仔老豆微微一笑道:「咁又唔好咁講,我係佢老豆,依個係改變唔到事實嚟嘅。」

榮仔聞言臉頰通紅,吼道:「你唔係我老豆啊!我無你依啲咁嘅老豆啊!」

榮仔老豆怔了怔,然後聳了聳肩,道:「OK,OK,咁…第日得閒飲茶啦!」

榮仔老豆的那種涼薄讓我們為之側目。

房侍農瞧著漸漸遠去的榮仔老豆,嘆道:「依個男人真係極品,聽到自己個仔咁講野一啲反應都無。」

布正麗悻悻道:「佢係上面有女人,連親生仔都唔要,之前琛琛喺到,佢已經唔理佢地兩姐弟架喇。」

榮仔頹然道:「除咗姨婆,我好似無晒屋企人喇!」

阿興搭著榮仔的肩膀道:「我地兄弟嚟架嘛!」

布正麗撫著榮仔的頭安慰道:「榮仔,唔好咁傷心啦!依啲老豆唔要都罷啦!你唔係無親人架!仲有我地,我地係一家人嚟吖嘛!」

榮仔瞧了瞧布正麗,又瞧了瞧我。

我瞧了瞧榮仔,又瞧了瞧布正麗,點頭道:「嗯!講得無錯啊!我地係一家人嚟吖嘛!」

房侍農笑道:「嘩!靚仔有賺啦!無咗個仆街老豆,多咗三個兄弟姊妹錫你。」

布正麗道:「喂!房沙展,榮仔有咩事,你會照佢嘅?」

「吓!依層…盡量啦!」

阿興搖頭道:「榮仔,佢雖然係警察,但係你唔好對佢有太期望,我覺得佢唔係好靠得住。」

「哎呀!你個死靚仔講埋啲咁傷感情嘅說話,阿叔當年我拉過賊王架!」
推丫,有文,樓主近排心情好似唔錯
文呀
同個仆街老豆反而無簽野 咁第日又重施故技咁點
不如叫榮仔認房沙展做契爺?咁榮仔咪可以有個成年人照顧佢囉
布甸…
一家人…
成爸爸布媽媽
老公
Push
希望今晚有文
真係會重施固技架喎
假借據假身分證乜都做到

咁有第一次一定有第二次
改返正個監護人去自己果邊先啦
去咗打邊爐

應該無文
一家人 布甸
重返失去嘅時光真好
好好休息下啦
希望今晚有文
去咗打邊爐

應該無文
好好休息下啦

明晚再戰
仲姓布,要改口叫成太㗎喇
開成布甸
98年嘅十萬可以做到咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞