(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(12)

1001 回覆
220 Like 3 Dislike
回到5D班的課室,剛才我拳打丁老師再次成為班上的焦點。

黎早強道:「喂!大鳩志,頭先你就威啦!上上吓堂打咗姓丁個柒頭一拳,我都想打條仆街好耐架喇!條死肥鬼成日覺得自己好有型,又唔知自己中年發福,著咩上身都遮唔到個肚腩。」

姚智風揶揄道:「嘩!黎早洩,原來咁唔滿意個肥鬼架,咁你頭先又唔出聲,淨係得郭左杰出聲。」

黎早強氣道:「咩啊!你又唔講下你自己,你夠淨係識坐喺到食花生咯!」

霍去登搭著我的肩膀,道:「嗱!鳩爺,話你係我偶像真係無錯,你打完個肥鬼,我以為你會畀人停學,但係見你依家居然仲喺度,個肥鬼點睇都唔係一個大量嘅人,你究竟用咗啲咩方法,令到佢唔追究呢?」

霍去登的問題,我這個當時人亦難以提供答案,我亦不知道董老師究竟說了什麼話,讓丁老師放過我,而我亦沒有打算在這方面深究,現在我滿腦子都是柳豔,我只希望快一點下課去找她,但找到她之後,該怎樣做?我暫時沒有頭緒。

陳依官幫我解圍道:「我地唔好煩成皇志啦!佢已經夠多野煩架喇!」

原本我打算在午飯的時候,離開學校去找柳豔,但是我想到那間叫co co queen DISCO應該還未開門營業,只好打消這念頭。

午飯回校的途中,我碰上了管佳莉,她的臉色緋紅、神情有點羞赧,道:「成皇志,頭先數學堂嗰陣,多謝你幫我解圍啊!我都唔係好鍾意丁老師咁樣做啊!」

那時候,我只是想到丁老師欺負柳豔的畫面,所以才揍打丁老師,並不是因為管佳莉的緣故,但我不想說在這話題上說太多,只是道:「哦!小意思啦!」

管佳莉欲言又止,道:「其實…我知道靜宜去咗英國讀書,佢同你分手,你可能覺得空虛…」

我神情詫異地瞧著管佳莉,道:「SORRY,我唔係好明。」

管佳莉深呼吸了一口氣,才道:「你一直都對我好好,我知道;但係我已經咗Humphrey一齊,所以…」

這時我才明白,管佳莉誤會我仍舊對她餘情未了,想到這裡,我不禁大笑。

管佳莉不明所以地瞧著我,好一會我才道:「管佳莉,其實我真係放低咗架喇!我地係朋友喔嘛!我對妳無任何企圖,我頭先打丁老師,唔係因為妳,而係…點講呢?我同佢有啲私人恩怨。」

管佳莉聞言,有點靦腆道:「哦!乜原來係咁啊!」

我點頭笑道:「哈哈,我知道我以前太過偏執,令到妳好尷尬,其實妳可以同我做返朋友,我已經好感激架喇!」

管佳莉歉意道:「對唔住啊!成皇志誤會咗你。哎呀!我真係好瘀啊!」

人們說失戀最好的治療辦法,就是儘快愛上另一個對象,因為呂靜宜,我淡忘了管佳莉;而現在我滿腦子都是柳豔,呂靜宜離去所引起的愁緒亦同樣淡了。
管雞

狀態不振
寫到依到先
明日再戰

狀態不振
寫到依到先
明日再戰

管雞

冇人想知你點諗
唔好FF人地對你條臭雞餘情未了喇
春巴加油,好好睇
身為讀者嘅我同大鳩一樣
已經唔記得咗靜宜嘞
人們說失戀最好的治療辦法,就是儘快愛上另一個對象,因為呂靜宜,我淡忘了管佳莉;而現在我滿腦子都是柳豔,呂靜宜離去所引起的愁緒亦同樣淡了。

非常同意
可以上黎同大家傾下其他 加油
管雞
笑死
推一推先
pish
推!
大家早啲瞓啦

我仲想緊點寫
加油
食住布甸救學姐
突然感覺到學姐會死
我都覺得佢做咗一啲事
見返成皇志果時
原本人格接受唔到走去自殺
有性病 丁老師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞