[鐵膠遊+預左爆負皮]白色聖誕邪門支那轉機之仙台東京鐵膠+攻城(!?)遊

625 回覆
73 Like 10 Dislike
今年退曬?
2018年度から2020年度にかけて上越新幹線へE7系12連11本を投入、2020年度末までにE4系を置き換え
plan好哂下星期去 估唔到又要改下次
入黎諗住睇樓主大雪上山影只見線,點知無
好似一早講左冇
我唔想死係山頭
冇埋呢個真係唔駛去,慳返1000yen
sure

cont.

今次坐北陸新幹線既Asama,用W7系新幹線,都有行李架

車內售賣唯一唔同個頁

唔駛半個鐘就到左佐久平

小海線既月台,橫過新幹線既月台,1面1線式
新幹線車站黎講係罕有設計,因為當年長野新幹線規劃個陣無預到係佐久平加站,
到規劃好之後地方政府願意出錢整個站(所謂既請願駅),
如果新幹線高架化會太斜(因為前後都係隧道),
所以索性將在來線高架化,橫跨新幹線軌道

小海線有全球第一款投入實際營運混合動力式列車Kiha-E200型「小海號」,
但只限日頭先用,大部份時間都係用Kiha110型行駛

都幾多人坐,又可以睇下運轉士駕駛

同其他近郊車種一樣都有對頭位

個幾鐘之後到左JR全線最高既站野邊山 ,海拔1375米
不過好大風,企都企唔穩,附近又一個人都無........

本身諗住去影下星星,但發覺無帶腳架
不過一抬頭就望到一大堆星星真心興奮 ,用對眼去感受算喇

車站既溫度計,-9度,廿幾歲人經歷過最低溫
d風又keep住吹埋黎,其實幾難頂

好彩回程車只係等半個鐘,耐d真心想死
cont.

個幾鐘後又返到佐久平駅,Endless Sports總社原來係佐久平

今次又坐W7

返到高崎,車站就有個電台

高崎市有名既達摩

原來係酒店望到高崎駅月台
又完一日,唉
小海線真心正,雖然已經坐過但都想再去
如果坐到high rail 1375就更正,可惜撞正運休
北陸w7有冇便當賣 知唔知有冇限邊段時間賣 上網睇得個餐牌
問錯 我搭かがやき 應該係e7
E7同W7都有,不過要問佢先知有咩款,我會建議你係車站買定
我27號去東京又係比人詳查

雖然我又係去得密左少少既

行李要開比佢檢查....連相機袋同相機都要檢查
我都要
大方開畀佢睇
btw佢個印好整齊地同我印錯位
詳查大約花幾耐 成田出關好花時間 仲要詳查真係
唔大問題五至十分鐘
頂...條友雖然一直笑笑口咁但我覺得佢唔太友善

最後檢查完我執返D野時仲叫我faster
我用左5分鐘....我之後條隊好多人
樓主落咁大雪仲可以行2KM去景點
密度2個月1次(包括轉機stop over), 係上次經歐洲飛成田再去高松返香港先叫我開GIP望2望.

未試過詳查到要逐件CHECK wor 不過感覺成田係check得嚴小小.
檢查得好仔細

不過我都明香港人自己做壞個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞