[鐵膠遊+預左爆負皮]白色聖誕邪門支那轉機之仙台東京鐵膠+攻城(!?)遊

625 回覆
73 Like 10 Dislike
巴打有研究歷史 ?
少少喇
輕輕一推
見巴打講歷史仲深入過城內介紹牌
巴打睇開歷史,定係出發之前會做資料搜集
有睇開歷史,同埋出發前會做功課,有目的先去
唔係掛,我好皮毛地講咋
DAY4

一早起身,仙台藍天無雲,吹漲

仙台市都有共享單車「DATE BIKE」,但人地係泊指定地方囉,唔似支那/香港週街泊

今次坐佢,仙山線既快速列車,都係E721系電車,唔太慣d對頭位
同埋前一日將個喼用宅急便寄左去兩日後住既酒店,用1700yen換黎兩日方便,值呀

講多dd,仙山線係全日本最早既交流電化鐵路(1957年),但只係其中一段(仙台-作並),而其他路段都重係直流電化,所以亦投入左全日本第一款交直流兩用既電車クモヤ491形(當時去到作並駅要人手切換交直流電網絡,唔似而家d新車可以係車內切換,經過中性區就得);去到1968年因為奧羽本線交流電化,順手將仙山線全線統一用交流電

一個鐘三個字後就到左山形駅,一落車就見到咁..............
落大雪呀 ,雖然之後見到怕

左澤線既Kiha100,應該因為當地盛產水果,所以又叫「水果線」
個名好型,Fruit Liner
個兩條唔係大時大節都只會運空氣,仲要係全日本數一數二豪雪地區

新瀉去青森都仲好,沿途有兩條特急連接

新莊去秋田分分鐘遊客都唔會搭,本身在來線連接班次就疏到仆街

Between 對雪 boot 好有用同響香港買 ?
個兩條唔係大時大節都只會運空氣,仲要係全日本數一數二豪雪地區

新瀉去青森都仲好,沿途有兩條特急連接

新莊去秋田分分鐘遊客都唔會搭,本身在來線連接班次就疏到仆街

Between 對雪 boot 好有用同響香港邊度買 ?
隨時衰過北海道

btw對boot係Decathlon買
想問巴打個gip幾大 根據佢官網標準大過160唔得 我屋企28吋好似size fail
我個喼29吋,咩size fail?
有無推介
遲d去立山黑部都諗緊洗唔洗買鞋
無乜特別,睇款做人
推推,無人睇的
點會
已番香港
今晚一次過睇
好鐘意你好有心機打嗰篇歷史
有 繼續推
可惜好似太長氣,黎緊睇下點樣簡短d
一睇完城蹟就會想玩信長
而家果兩條迷你客量點
好似都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞