[鐵膠遊+預左爆負皮]白色聖誕邪門支那轉機之仙台東京鐵膠+攻城(!?)遊

625 回覆
73 Like 10 Dislike
好慘
受人錢財
返通頂係最辛苦既事
到我收工
聽朝五點起身
咁極端啲工
追更
辛苦工
lm
為再去而捱吧
追更好辛苦
返到屋企即瞓,瞓完又再嚟過
btw聽朝四點幾起身返工
大家都係返啲勁工
個個都有更
cont.

又返到氣仙沼駅,入面好多人等回程出一關駅既車

可能係全氣仙沼市最高既建築物

氣仙沼駅BRT既情景模型

回程坐既大船渡線普通列車,用Kiha100型列車

今程車有女運轉士駕駛,重有個職員坐櫈仔跟車
途中有入去同個運轉士講野,應該係指導緊或者考試?

漏左,Pokemon with You查飛cup既印仔都有比卡超

出返一關駅拎返行李就上新幹線返仙台,都係東北新幹線既Yamabiko

太陽落山了,後面重有奧羽山脈陪住,就黎返香港

又返到仙台,又住返之前間東橫inn,有少少少少少積雪
cont.

再去仙台駅牛舌通試埋last一間,亦係最多人排既利久
不過食落都係覺得善治郎正d,d牛脷最嫩

食完就出發遊車河
今次又坐Hayate,又係E5

坐1號車,特別少位的

暖綠茶+暖粟米湯

btw唔知係咪因為大雪,睇JR東個app見到班Hayate去到一關駅係比預定時間慢左6分鐘(因為要待避遲左到既Hayabusa+Komachi,而一關駅前後既兩個站(栗駒高原/水澤江刺)都無待避線,所以焗住要係一關駅等 )
但望望張圖個時間係會越追越快,由一關駅慢6分鐘到總站盛岡只係慢1分鐘,而Hayate既極速理論上只係275km/h,我就諗會唔會超速行駛?

結果係....

電話gps測速之下真係就去到320km/h

雖然係編定時間表個陣應該有落到buffer,等架車唔駛全速都可以準時到達,但係呢d delay既情況下窮追時間既感覺真心正
同上年由秋田去青森坐特急Tsugaru係弘前慢左大約10分鐘,到新青森可以準時,畀我趕得切班新幹線既情況差唔多

一個鐘多d就到左盛岡,今個旅程最北點

都係E5,可惜E2就黎玩完,不過E5都型棍既
留名 想問個測速apps咩名
gps速度計pro
收工
社畜一隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞