[鐵膠遊+預左爆負皮]白色聖誕邪門支那轉機之仙台東京鐵膠+攻城(!?)遊

625 回覆
73 Like 10 Dislike
cont.

今晚住既係金航線酒店,真心幾大,有分ABC三區,我住C區既頭房,大大張床
不過用中央空調,d暖氣好焗,最後要開窗訓

其實個日係大除夕,不過一d氣氛都無,係開電視個個台都有晚會,就睇湖南衛視呢個,
有田馥甄有張惠妹

最後開set角落生物E231系出黎睇下
咁就完埋呢日,聽日返香港
LAST DAY

一起身開電視就見到雜總既最高指示,好滾動啊

重有扯旗儀式

搭專車去返機場,見返尋晚見到既京承鐵路,路線電氣化左但重用東風柴頭行緊

之後搭機場線出東直門,其實無乜野好做

最後食老麥既早餐
重未改名既點解?同埋竟然用佢個WIFI係上到FB/IG架,唔通真係勾結外國勢力?
又一隻漢奸走狗賣國賊

食完就返機場,係好大呀,不過硬係覺得無乜好行

入禁區,見到國航+佢個仔澳門航空,支澳一家親

btw支那既安檢真係好煩,連相機粒電都要分開過安檢
最後用5分鐘拎哂d野出黎再用5分鐘收返埋哂d野

意大利航空,竟然無直航香港,係咪因為畀CX搶哂生意?

重係舊色既因龍A330

會趕人落機既美帝波音777-200,最好趕多d支那人落機

飛JFK既國航既波音747-8,第一次見 ,又將一機支那人送去勾結美帝

今次坐國航既A330-300,B-6512,剛剛好8年機齡,係向國銀航空金融租賃借的
同埋竟然無櫈背電視,我屌
但有機外cam

飛機餐,不過不失

最後係香港附近go around左一個圈就land,比預定時間早左10分鐘
不過等行李等左超過一粒鐘

最後飛的趕返屋企,點解?因為同屋企人食飯嘛,咁就完左成個旅程
咩叫go around左一個圈
講錯,係外圍兜左一個圈先岩
sorry
我都正想問
搞錯左,腦殘手更殘
比人攻擊
咁係我搞錯,畀人質都好正常
好慘
有錯就認,無謂撐

btw其實國航真心幾好坐既,不過真係仆街在支那入境既麻撚煩
黎緊復活節同女友諗住去莫斯科都坐國航
又飛
中華我飛日本無
但fd 飛美國有
支那出入境好似好麻煩 想飛仙台係咪仲有台灣啲廉航
長榮、台灣虎航、樂桃有飛仙台到台北,或者坐韓亞經首爾轉機
不過跟據我上次經上海飛名古屋既經驗,如果唔入境支那係簡單得多
簡台灣轉算
上年聖誕搭國航經北京去羽田,千六蚊搞掂,好抵
除咗得部電視仔無聊啲之外都無乜嘢
日本回程上日本餐,無樓主咁特別,但都幾好味
同埋回程架機行慢咗,delay咗一個鐘
喺機上面問個空姐係咪趕唔切轉機
佢仲笑笑口叫我慢慢落機行去counter改機票唔使急
好彩可以搭遲三個鐘後班機,唔使滯留喺北京
Delay不了
坐邊間都有機會delay架喇
我寧願坐呢d好過坐HX同UO
都係既 旺季想平既話真係國航
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞