[細底係原罪] M43呢邊報到 (6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
我都有諗過買25mm f1.4,o記25mm f1.2貴到hihi,我諗散景嚟計1.2同1.4應該冇分別
長焦大光圈比較有睇頭
睇過個test, o記1.2真係好過p記1.4既, 但值唔值就真係見仁見智啦
GH5S
買左GX85k 入m43坑
恭喜
影得開心啲
恭喜
影得開心啲

雖然升咗g85,但gx85好玩啊

我在一個人練習一個人 E-M1 細25奶
本身有啲pentax舊鏡,28mm 2.8依啲,值唔值得買個adapter

未試過轉接舊鏡
自爆moDe on?
恭喜
影得開心啲

雖然升咗g85,但gx85好玩啊
本身有啲pentax舊鏡,28mm 2.8依啲,值唔值得買個adapter

未試過轉接舊鏡

有玩nikon鏡,都唔錯,反正有peaking

$850,呢張好似可以入黎玩下
youtube有片見人話錄到400mbps,錄到爆卡
https://www.youtube.com/watch?v=us5oVSqCpQU
條友話錄片無問題,不過係用唔到同時backup到另一張卡既功能
睇佢意思好似係
如果想買支輕便廣角鏡影風境,二揀一
Pan 7-14mm f4
Laowa 7.5mm f2 (手動only)
點揀好?

O 7-14太大碌
Pan 8-18 太貴
哩兩支都唔考慮
7-14
如果想買支輕便廣角鏡影風境,二揀一
Pan 7-14mm f4
Laowa 7.5mm f2 (手動only)
點揀好?

O 7-14太大碌
Pan 8-18 太貴
哩兩支都唔考慮
7-14

謝謝!
睇左啲比較同測試,都覺得7-14好似啱自己多啲

努力搵緊二手鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞