[細底係原罪] M43呢邊報到 (6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
想買部GF9 + 14mm f2.5 pancake 比女朋友拎黎自拍用 大家點睇

其實GF9同GF10係咪冇咩分別 睇spec好似差唔多

俾女人用其實係睇番夠唔夠易用同埋美肌功能 、 最好方便share 、 反而功能上夠唔夠用就唔算重點

em5II影
大家覺得影成點

張相既重點係 ? 你唔講em5 我覺得同手機影無分別
現場獨光,簡單加HDR 加強返對比試下
E-M5III

[list]
[/*] 21.8 (Actual pixels) Live MOS sensor (121 on chip and 121 contrast)
50MP High resolution mode
1/8000, Electronic Speed 1/32000 Second
15 fps at 20.4 MP
DCI 4K/24p & UHD 4K/30p
2.36m-Dot 1.23x EVF
3.0″ 1.04m- vari-angle Touchscreen Display

[/list]
做咩姐你
唔知做乜勁, 如果係真E-M1 III應該好勁
支7-14pro大大力跌咗落地, 如果想check 佢有冇走焦或其它問題係咪可以拎去olympus維修部???
支鏡你唔會諗住去代理以外既地方嘛?
放低咗畀佢檢查了
1二先出冇耐,計番周期未有咁快有1三
準備入坑
而家入部pen f會唔會好傻仔?
利申 snapshot多 用開Leica嘅菲林同digital
準備入坑
而家入部pen f會唔會好傻仔?
利申 snapshot多 用開Leica嘅菲林同digital

無遲架 , 攝影呢家野自己開心咪得 , 我都諗左em10mk3 同penf 好耐 , 最後入em10mk3

無聊小玩意
2000蚊36mm f1.3
減蕉轉接

不過唔係好support pdaf
對蕉好慢同唔太準 上網見人GH5幾快
紫邊好勁 唔知鏡定環問題定both
宜家仲有無gx85/ em10mk2街貨
gx85 有 . p記專門店有行貨, 水就星際見過一間有放

mk2 行 百記見過有 , cam2 都見到好似有。上個月
push
喜訊?

「厲害了」Olympus深圳宣布汁粒!
https://lihkg.com/thread/656930/page/1?ref=ios
最近想入支人像 多室外用 已有20mm f1.8一代 你地話45mm定75mm好?
最近想入支人像 多室外用 已有20mm f1.7一代 你地話45mm定75mm好?
sigma 60mm
要手動定自動?f2.8加120mm等效係咪室內會廢武功?
自己上網睇啦 youtube review大把 sample imagine又有

仲有Olympus廣州
班人都唔知係度打乜勁飛機自HI
BTW生產重心早就去左越南
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞