[細底係原罪] M43呢邊報到 (6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
咁Gx9係唔係唔使考慮
Panasonic 機防震一問
正常LV 咪有隻手係右上角既, 按半下快門就變左相機樣
但係我發覺佢好似係低光環境先Trigger 到?
高光按半下快門, 隻手仔都係寫OFF 無變相機樣
GH5拍片功能應該好過G9, 如果要拍片應該揀GH5好d
大家用開咩software 做後期??
light room ? dxomark?
大家用開咩software 做後期??
light room ? dxomark?

lightroom+vsco
我發覺我部em10 ii直出好差
相比起raw後期再轉jpeg簡直2個世界
O記jpg engine算好
P記仲差
真係個個唔同 外國review em5ii 同g8 image g8高1分
主觀既野
O記 12-40大約幾錢
有冇人上過日本立山行山順便影紅葉?
俾你你會帶D5100+S70-300+RX100M3定RX100M3+EP1+50MM會帶埋腳架
你ep1 加支50mm都係100mm應該唔夠tele
旅行真係輕便為主,除咗影夜晚同真係焗住要影超廣角先會拎7-14 2.8 用之外,其餘時間我都係長插14-150算
師兄, 小弟上年10月跟團去過, 雖然無乜時間停留, 不過已經肯定會影過不停, 但由於地形問題, 未必山上有太多紅葉, 可能黑部水壩及美女平會多d. 我淨係用g85同支1240影了這些照片!

有冇人仲用緊ep3
除左影唔到夜晚我仲覺得部機好有用
巴打你好,想問你係幾號去?你依D相係咪用TELE端影多?
都唔係, 12-30都有
上年10月初
放25奶
二手大概$3800-$4000
專配tele
以後會變多
我估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞