[細底係原罪] M43呢邊報到 (6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
個grip唔知做乜鳩 唔識欣賞
啱啱2千尾入咗em-10 m2
呢個價當玩具玩真係爽
對上一部olympus係e510,原來咁就10年

btw自己有隻長年冰封嘅pan記7-14
唔捨得割愛,見係過年
於是買部機襯返支鏡
近年用慣電話影像嘅我
一插返超廣角,真係有初戀感覺
我想講
好多人話pan哩支唔及o記嗰支
我只可以話
呢個價錢呢個體積
人頭保證唔會買錯
閹晒microphone input, 反mon同雙防
G9 旅行快拍
Loawa 7.5
OM 1240
羅蘭姐呀
兩頭唔到岸
GX7 加4K+五軸防震
GX8 cut mic in 外反mon 防水滴 evf size 強化防震
GX85 加返 扭EVF 強化防震

考慮G8/G85貨尾好過
哩排Panasonic 不停出新機,反而Olympus 冇乜動靜;究竟em5 IIi 幾時出
EPL9樣子幾時尚
正解
GX7 2013年用到依家, 部GX9如果有自拍反mon同雙防我會換
依家個spec唔知點, 唔上唔落
GX8閹割混合GX85強化
仆你個街,連fuji都有五軸防震
本身用緊gf7
之前去日本見左部中古A品賣39000yen,
部機新既一樣, 結果好心動忍唔住買左
防震好實用, evf就衰在冇得揭同太貼mon
同埋evf個位掛帶好易刮到, 用左幾日外面d膠已經花曬, 仲有個位凹左
仲有個mon可以向下反, 我覺得實用過gf7, 平時跟本唔會手持自拍, set腳架用手機遙控都ok
成2k usd 買中階ff無咁嬲
__ __ 係原罪模式啟動
唔扺係原罪
GX8 旅拍分享

Lens:Sigma 18-250mm F3.5-6.3 EF Mount

Lens:LUMIX G X VARIO 12-35mm F2.8

Nice 喎
對左幾多味精落去 有幾張死黑到
巴打12-35感覺點?
一直猶疑咗好耐入唔入翻枝12-35 i/ii 或者12-40 pro
直接用左相機個生動mode 直出
因為枝Sigma 鏡無用電動轉接環
MF Mode 擰鏡都擰到手軟
同埋有啲光暗位真係差啲
旅行鏡用唔錯 ,貪佢恒定光圈同有dual is
我個人就有新買新 都出左2代
不過自己去街多數用15mm f1.7 定焦

而家反而想買長炮 影雀仔 去旅行影左第一次雀仔有少少心動
攝影窮三代🙈
航拍都未玩得掂
太多玩具玩唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞