[細底係原罪] M43呢邊報到 (6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
有EP2 但同時有em5 pen-f
好似話年尾會公佈em5mark3 同pen-f mark2
係啊, 本來仲諗住出部pen-f, 宜家唯有再等下
部機堅係靚 之前去旅行影相好正
中意佢個size
到出新就要跌錢
(有pen-f 二手價跌 )
算啦 相機都係預咗跌價
有無腳架推介 用緊一機兩鏡 重約1kg 身價約 10k

想用岩番$比例既腳架
千零大陸炭纖腳
唔怕重 1千樓下 啪啪腳 有得勾袋 大把選擇
唔係長曝 上山大風吹 真係自己睇岩高度款 就得
想請問下
想入支中遠焦平價鏡頭,應該選邊支?
1. Panasonic LUMIX G VARIO 45-150mm/F4.0-5.6
2. Panasonic LUMIX G X VARIO PZ 45-175mm/F4.0-5.6
3. Panasonic Lumix G Vario 45-200mm f/4.0-5.6

現有裝備 GX85 + 12-35mm

45-175不要再說鳥
內變內對,曾經超平
機能性黎講值回票價
千四蚊港紙入非拆盒水貨
機動性係唔錯,而且低調
一機雙鏡旅行搭配合適

btw175個人覺得唔夠遠
邊度入手 ?
有d心郁入部fz1000影tel
咁抵玩..

可惜我本身有枝14-150ii
依家邊度都二千四起跳啦
一千幾百15年Q4果陣個價黎
當年買完就即去旅行,正
會唔會有番直射入光
lumix g series都係直射入光?
sigma60 2.8有無人持有 對落gf2 d舊機會唔會detect 唔到
入左福25.95 開心使用中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞