[細底係原罪] M43呢邊報到 (6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
價錢平好多就梗係買水啦
P記買水貨無咩問題,我機鏡都係買水
水貨無問題 有問題係賣野間鋪姐
巴打奶過野? 不過你都岩....香港地水貨真係淆淆地
無 不過香港出名多黑店是常識 宜家咁多水魚文青
咁你有無好介紹 我見啲人都係四寶同灣仔298
星際大_袋 自己驗屍驗好d都應該無乜問題
幾千蚊野,仲要新款,可以有幾伏
旅遊區免稅店嗰啲就真係有問題啦
Panasonic LUMIX G 14mm F2.5 ASPH $1480
Olympus 17mm F2.8 Lens $860
Panasonic Lumix G 20mm / F1.7 II ASPH. Lens $1930
未打完就出左
想買支大光圈影人多
見到之前大家推介依三支鏡
試過個焦距又覺得可以接受,行前行後小小
想問下邊支好D (範用性高)
同埋到底要點簡鏡頭, 真新手
比如以上三支考慮到mm同埋最大最小光圈,仲有無野要睇
Panasonic LUMIX G 14mm F2.5 ASPH $1480
Panasonic Lumix G 20mm / F1.7 II ASPH. Lens $1930
未打完就出左
想買支大光圈影人多

買Panasonic 25mmF1.7,輕/平/對焦快
一係買2手Panasonic 25F1.4,話哂係leica
f2.5, f2.8唔係大光圈,何況m43。我諗你影人都係想要淺景深啫。起碼f1.8先大少少,同埋十幾mm好難有淺景深,最少我諗25mm。
個人覺得25mm 1.7算係泛用性高又平靚正
未打完就出左
想買支大光圈影人多

一係買2手Panasonic 25F1.4,話哂係leica
f2.5, f2.8唔係大光圈,何況m43。我諗你影人都係想要淺景深啫。起碼f1.8先大少少,同埋十幾mm好難有淺景深,最少我諗25mm。

3000蚊, 個格高過其仔他好多
反而25mm 1.7 可以考慮 thz
未打完就出左
想買支大光圈影人多

3000蚊, 個格高過其仔他好多
反而25mm 1.7 可以考慮 thz

我記得星際有2手,好似2千頭only
M43影人,25奶包你滿意,除非你要求135既景深
或者OM45mmF1.8或者Panasonic 42.5mmF1.7,都OK
去日本影夜櫻使唔使帶腳架?東京會唔會太多人用唔到?
幾時去?
唔係話好多機會用
一黎人多,二黎好多時有風,三黎其實夜櫻即係有打燈,都夠光

前年去過東京影嘅,熱門景點多人到爆
中目黑人多到好似行花市咁相都唔想影

但係都去得日本,拎支腳架未1.5kg,拎埋好啲,總有啲機會用到
下星期
thx,我驚到時得個攞字
夜櫻用唔到,影下夜景都好啦
次次旅行都有帶腳,但好多時得一兩晚會拎出去
帶咗好過冇帶
屌你啲人多撚到
四月頭去奈良睇潮吹櫻雪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞