[細底係原罪] M43呢邊報到 (6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
連拍影到幾多張先停?
你意思係點試,我m43 新手用g8 ,用連拍長㩒影咗76張先停
夠做啦 full speed50張都收貨
其實多唔多人真係用緊m43嘅旗艦機
用緊EM1ii
Gx9 行貨 見街了
P 12-35 2.8 i 同ii 同O 12-40 2.8 點揀
pan記行貨無人理,好似係
用慣O記, 岩岩轉P記未用慣個防震
以前半按快門好似膠水咁痴住個對焦點
P記防震好似流流地咁
都唔揀
轉咗邊部?g9?
g8
有咩高見

O1240F2.8借朋友摸過....用落冇咩feel
P1235F2.8係BIC玩過.....都係冇咩feel
真係冇乜高見,睇你有冇牌子情意結囉

同埋,你個機身係有Dual IS 2既,可以考慮忍痛買1235F2.8二代,冇就冇所謂
不過買得二代既我諗依家多數人都會跳台去買假奶DG1260
去bic cam玩過g9同em1ii, G9的確係好實淨好好揸手,不過size嚟講我就寧願揀em1ii因為g9太重!
G9真係好型仔 愛不釋手
g8防震係無咁勁吧?
有無g9用家分享下 ,,,諗緊買唔買好
買g9我寧願買xh1. 差唔多重
我就係g9 gh5 x-h1之間諗左好耐 上過幾次陳列室試 本身買機嘅動機係拍片 但x-h1唔識講 總之唔啱手感 而g9真係好快 你拎上手對部機有種信心係到 手感極好 拍片能力都唔差 係有限制時間同冇log
利申 用緊全片幅諗緊轉機
如果拍片就唔同啦, pan記gh5啦
本身有a7s2,,,想要部影相能力好少少既,g9又識人可以平啲入手,,唔知同xh1相片質素差幾多?
如果唔係主力要嚟影人, 只係要嚟影下風影其實兩部唔會差好遠, 不過都係果句, 你要打雀拍片影運動G9, 主力影人愛直出xh1!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞