[細底係原罪] M43呢邊報到 (6)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
二手行扮全新水
又未必既
係咪新機唔難分別
係唔知佢地點解入到咁平貨
一係同廠有deal 一係同當地經銷商有deal
假設係完全正當 咁貨源肯定係一般人唔會知道或者接觸到啦
否則盤生意做唔住
Stc淨係個adapter 要NT4400
鏡另計
Nisi個價係stc幾倍
105mm 濾鏡 咩牌子都貴
Stc 叫平啲
台灣既 好似係

E-M1 1240
旅行機

買gx85 定em10 ii好

markii 同iii 其實差幾遠

我見gx85 有post focus 好似幾正
但係咪得4k mode先用到
睇下你鐘意邊部個樣

mark iii新處理器 又唔係貴好多 又好渣左

其實gx85果個係4k片對唔同位焦
之後你cut番出黎
即係影相 黎講就差唔遠?
L架淘寶野唔好亂買,我部7R2就比淘寶野整花
見佢做工好靚,唔介手,仲以為自己買左筍野,用左3,4個月,屎忽痕拆返出來,部機底花左2條痕入晒肉,肉都赤埋
咁伏
其實我都唔係打算長插,等我又買黎試下先
係就g85
唔急買嘅,咁不如等GX9啦,比GX85用新U,而且GX85冇得向上調viewfinder,唔係咁方便

https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dc-gx9
我用緊GX8都有啲身痕換GX7MK3
呢個SIZE先正路
急就唔急買嘅
但出GX9 都應該會out bud
gx85 會唔會今年有機會出繼後機
GX85後繼機未就係GX9

GX85=GX80=GX7MK2
GX9=GX7MK3
一直以為係gx8->gx9
gx7->gx85
本來都想4K入手GX85 KIT 點知殺左部GX9出黎(行貨KIT 都係DOUBLE價咁上下)

素來聽人講買PANASONIC都係買水

各位資深PANASONIC用家 覺得GX9係咪都係入水貨算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞