[Switch/3DS討論]|Bayonetta3|Outlast|MegaMan11|(68)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike

話15號BN event會發佈5個新作,包括DS1RE, 而任佔好大成分嗰個係Marcus Sellars
https://twitter.com/Marcus_Sellars/status/935632298564780032
&

(Tweet Deleted)

上面Reddit quote緊Liam Robertson
Liam話問左幾個業內人士
個Event係真 但係係閉門會議
但"5個新作 任佔好大成分" 就唔佢邊度聽返來
叫我地唔好有太大期望 http://comicbook.com/gaming/amp/2017/12/14/bandai-namco-soul-calibur-switch-dark-souls/

其後Liam Twitter話個event無講到DS1 RE (唔係話DS1RE係假) 同XENOSAGA
但有一個unannounced game
但唔知幾時lift embargo(可能係下禮拜)

Liam Robertson‏
Some stuff from the Bandai Namco press event should start to crop up on Monday when the embargo expires. That one unannounced game should be revealed next week too. Again, it’s small but nice.
https://twitter.com/Doctor_Cupcakes/status/941970359024222209

咁講都唔係無機會出
Any news for GTA

有人hint 過gta v 但唔排除 1)我地get 錯個hint
2) 計劃有變
不過原版係PS3 X360 出都唔係無可能
有冇巴打有平靚正既usbc 出hdmi+usbc 既轉換器介紹番?
有冇巴打有平靚正既usbc 出hdmi+usbc 既轉換器介紹番?

無,副廠野全部都有風險,除非你買個殼拆左原裝塊board放入去

有人hint 過gta v 但唔排除 1)我地get 錯個hint
2) 計劃有變

take2見到EA同2K收左皮依家想打退堂鼓掛
佢自己LA又唔係移植得好好賣,係有人讚不過你做生意係想要銷量定口碑呢?

2) 計劃有變

佢自己LA又唔係移植得好好賣,係有人讚不過你做生意係想要銷量定口碑呢?
LA本身已經無乜人買,轉個平台又會有乜大改變,想賣得好就唔該出返d好既title,唔好port埋d人地玩左n年既舊title

2) 計劃有變

LA本身已經無乜人買,轉個平台又會有乜大改變,想賣得好就唔該出返d好既title,唔好port埋d人地玩左n年既舊title

出個岩switch玩唔好搞到要另外download data既作品就最好
你一多data,就要買卡
仲要micro SD,一唔見就收皮

2) 計劃有變

出個岩switch玩唔好搞到要另外download data既作品就最好

?
Game File可重down
Save跟機

2) 計劃有變

?
Save跟機

有啲dl落卡如果唔見左張卡都可以dl返?
可以咩依家未有雲端喎

2) 計劃有變

?
Save跟機

可以咩依家未有雲端喎

啲download content 唔係當update咋咩

2) 計劃有變

?
Save跟機

可以咩依家未有雲端喎

如果係save呢,2k18啲save大到實要另外save喺卡喎

2) 計劃有變

?
Save跟機

可以咩依家未有雲端喎

如果係save呢,2k18啲save大到實要另外save喺卡喎

NBA 2K18 Storage Space Information

Applies to: Nintendo Switch
A microSD card (sold separately) is required to download NBA 2K18 for Nintendo Switch, in addition to 5GB per save file on the system memory. Please have the microSD card inserted before beginning the game download and ensure that you have a least 5GB of system memory (not on a microSD card) available.

Below are the storage space requirements:

Initial software download after purchase – 6.8 GB
Additional software update – 16.1 GB
Save file – 5 GB system memory per save file
Please note that a microSD card is required for both the digital and physical versions of the game. Additional information about this requirement is located on the game packaging and in the Nintendo eShop / Game Store.

http://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/27434
阿dee哥,2k講左very pleased to the performance of 2k on switch
柒到唔敢睇,資料搜集又唔做,下下學埋出面啲低質友鳩吹反串釣魚
sav唔係不嬲都跟機架咩
sav唔係不嬲都跟機架咩

Dee哥見5GB咪直覺覺得save響卡囉
原來跟機,咁我放心玩了
所有game save 都一定save 起機既memory,一定唔可以落sd card,呢樣係任天堂規定
點解有人會話可以save 落sdcard?

DEE哥成日都有驚人既理論
落卡既話出面就一早有改save文啦

咁點解部機得32gb仲可以容納到每個5gb既save,定我又有咩誤會左
果啲save唔係存喺果32gb storge度

咁點解部機得32gb仲可以容納到每個5gb既save,定我又有咩誤會左

依家有幾多隻GAME有咁大既SAVE啊

唔係隻隻都5gb既
你咁理解啦
2k果5gb就好似ps4 d預載file咁方便load game
而個save就放喺呢個folder度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞