[Switch/3DS討論]|Bayonetta3|Outlast|MegaMan11|(68)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike

咁真係要睇下老任點思考,講真人地對家由ps2到4都係咁樣駁電視中間提升下畫面咁樣,最多宜家有個vr輔助下啫
而唔會好似老任咁成日轉方向搵出路,或者老任都好應該穩定落黎賺好啲錢唔好再有新改動了

穩定落黎唔出新野咪即係等死,講技術講財力邊夠人鬥

老任點會財力差

印象中老任有好多現金,仲要零負債
至於技術自wii後就落後人一代

認真咩?咩技術先?

硬件
今次要痴埋N記度先正常D
不過N記都唔係比D咩好野佢

唔用X1仲可以用咩?

Tegra X2

呢樣又引伸去錢既問題
如果用X2
令製造成本上升
最後售價就做唔到依家2340咁
如果同人講3000蚊買一部手提機
唔理佢勁幾多
我諗好多普通人都打退堂鼓不了
屎火喇會唔會又比人CAP圖話任豚做分析師山草藥亂鳩噏
加多隻前置CAM
加多張SIM 插
加多D port 可以做擴充

佢想做portable 機不過唔比SIM插真係有D 反智

老任點會財力差

印象中老任有好多現金,仲要零負債
至於技術自wii後就落後人一代

認真咩?咩技術先?

硬件
今次要痴埋N記度先正常D
不過N記都唔係比D咩好野佢

唔用X1仲可以用咩?

Tegra X2

呢樣又引伸去錢既問題
如果用X2
令製造成本上升
最後售價就做唔到依家2340咁
如果同人講3000蚊買一部手提機
唔理佢勁幾多
我諗好多普通人都打退堂鼓不了

香港大把人3000蚊買機

我指既係普通人啦
就好似當初3DS咁
如果唔係佢減價我諗就算有MH3G有PKM都冇咁多人買
加多隻前置CAM
加多張SIM 插
加多D port 可以做擴充

佢想做portable 機不過唔比SIM插真係有D 反智

Switch初出果期我地都有屌
其實部野比起以前既機真係好多野都爭少少
3DS既刷身,主題
WiiU既QC
至少呢3樣我覺得Switch都應該要有
偏偏佢一樣都冇
其實switch有樣屈機既地方就係佢個dock
依家雖然同空盒一樣
但未來分分鐘出一個真正意義上既boost dock都唔奇
依家雖然同空盒一樣

唔係最廢就係個dock咩
依家雖然同空盒一樣

唔係最廢就係個dock咩

唔改良散熱就算佢整個4K DOCK都冇用
燒機都似
依家雖然同空盒一樣

佢要擴充就只可以用DOCK 既USB PORT
再唔係就係console主體比多個下爬佢做BOOST
不過佢點做都會同佢SELL PORTABLE 既賣點有抵觸
打個比喻如果我比錢買BOOST 不如直接買PS4 同 XBOX
老任只要部機一唔賣得一定會赤字仲要冇其他範數補鑊
Sony就算好似PS3時期咁蝕佢都仲可以靠其他產品部門補返條數
Sony賣自己D大廈都唔係第一次聽

都因為咁D人成日會話Sony係賣一部機就蝕一部但可以靠GAME填返條數
老任就以穩賺為前題黎賣機

其實實際同你講既岩岩相反,sony ps 如果唔賣得,係好大獲,佢其他業務都蝕得好勁
相反老任就算部機唔賣得,佢其他業績都有穩定既收入,對佢影響不大
同埋sony 負債係好勁,老任就係一間淨現金既公司

減完肥依家有醫療、鏡頭、遊戲三大支柱

只係記得以前睇過財報SONY GAME部門赤左但其他部門有賺拉返上黎
依家就真係唔知
老任只要部機一唔賣得一定會赤字仲要冇其他範數補鑊
Sony就算好似PS3時期咁蝕佢都仲可以靠其他產品部門補返條數
Sony賣自己D大廈都唔係第一次聽

都因為咁D人成日會話Sony係賣一部機就蝕一部但可以靠GAME填返條數
老任就以穩賺為前題黎賣機

其實實際同你講既岩岩相反,sony ps 如果唔賣得,係好大獲,佢其他業務都蝕得好勁
相反老任就算部機唔賣得,佢其他業績都有穩定既收入,對佢影響不大
同埋sony 負債係好勁,老任就係一間淨現金既公司

減完肥依家有醫療、鏡頭、遊戲三大支柱

sony既相機真心屈,好撚鐘意佢部rx100
根本係旅行神器,細部,功能多,鏡頭夠雜食
死喇即時比人打臉
忠實任迷又柒一鑊
出新switch既話有高畫質pkm未

Gamefuck算罷啦
我係老任就唔會仲收收埋埋火紋 PKMON 果D

Game Freak開發力咁屎
有720P都還神
我係老任就唔會仲收收埋埋火紋 PKMON 果D

呢2隻都講明會出新作
都唔算收埋既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞