文樂小炒王幹哥:何來,請你親自嚟道歉!

752 回覆
2057 Like 22 Dislike

啲慘叫聲有人解答咗啦,隔離係寵物店,啲慘叫聲係個間寵物店發出嚟架

條撚屌根本就係何來個邊 d人黎

都唔明何來呢條八婆點解仲有人撐
樓上有個仲好笑,話只係唔撐大陸人,先唔講佢係咪原住民,一個有手有腳落到嚟唔係咬老綜仲自食其力嘅大陸人,點都會好過何來呢啲香港土生土長有手有腳搞社運但話自己無工作能力咬住老綜要納稅人養嘅垃圾掛,仲要個垃圾有錢送個女讀國際學校都仲要咬老綜喎

兩件事黎, 拉埋討論冇意思, 而且局外人唔知底細無謂浪費力氣

但俾我都唔會撐何來囉,當初知呢單野個陣我都唔知何來係邊個,但睇完佢篇野完全得啖笑

唔係撐何來, 但要人道歉個d白痴先搞笑, 以為自己申張緊正義
連成件事內情點都唔太清楚, 又唔係親眼所見, 所以我兩方面都中立看待

句句鬧人廢老
你又真係好中立喎

中立? 邊到中立 我淨係知你話人老野搏同情
一句都見唔到你鬧何來

做何來打手 又要扮中立 但又帶唔到風向轉屌呀叔

你真係好廢

好心唔好下下執人口水尾黎食

1.我冇留意"幫咗你宣傳"尼句野係咪真係出自何來把口, 如果係真, 咁就仆街啦
2.要先屈鳩你"賣"狗肉, 食環先會做野, 尼種做法唔係小市民想野, 係正苦規定要咁做, 要怪你自己唸下
3.合理懷疑..........咁你裸跑, 我緊係合理懷疑你係痴線架.......(係香港)

而家係唔合理懷疑+屈鳩你再周圍唱

你要先知道唔先屈鳩你再周圍唱係冇資源去做野, 要先咁做先至借到正苦個勢去嘗試做到小小野

姐係認係老屈啦

冇實證前做咩都係屈左先
就算你殺下放火未去到法庭判完前都係叫屈

你真係要了解下咩叫屈
咩叫懷疑

何來擺明實牙實齒咁講賣狗肉

無罪假定識唔識?

又loop, 自己爬番上去慢慢睇.....文盲唔會答你

盲你老母咩 答你就答啦

一叫你比證據就推三推四 拎證據出黎收我皮囉

淨係識loop loop loop

之前已經講左點解先要先係fb到聲討食環先做野, 你係要執住個屈字loop100次都冇法子
哇 連登已經低質到咁既地步

唔係啦
條友係何來個邊d 人上黎護航
不過護得佢咁柒都係第一次見

拿, 比著你咪又係靠屈, 其實你同何來都差唔多, 不用分那麼細

比機會你澄清呀 證明自己清白啦

呢個歪理你自己提出黎嫁

我冇必要澄清架, 你係話唔應該我攞證據丫麻.............想問證據尼
冇,啫係屈啦, 屈就要道歉架啦

似係你冇用囉

屌你跟尾狗咩
同埋樓上有人講咗啦,要生捉流浪狗係無咩可能架,需毒殺啲肉會有毒性架

點會冇可能

元朗大街大巷隨時有流浪狗俾佢捉?唔好同我講係村到捉,村個啲狗有生面口行埋去都吠撚到你痴線,惡撚到你唔信

點會徒手捉咁on9, 大陸捉開一係用陷阱, 一係比朦仔藥, 好簡單的

醒下啦,呢到係香港啊,陷阱、朦仔藥,根本元朗除咗村多狗之外,街上無咩流浪狗,分分鐘大橋街市個邊啲老鼠仲多過流浪狗。你要設陷阱係人哋條村到已經無可能,仲要村入邊成日有人出入,見到有生面口人喂啲不明來歷嘅野俾啲村狗會唔阻止加報警?你無野啊

都係個句, 我捉到你係咪去菜街公開食左佢

請你先處理好 到時我會出現

去捉啦

咁開左名先, 捉到我會call你, 留電話地址, 因為係你自己話要出

好似你條仆街咁無恥既人真係第一次見

捉埋監生比你食唔收你錢仲想點

唔係啦

拿, 比著你咪又係靠屈, 其實你同何來都差唔多, 不用分那麼細

呢個歪理你自己提出黎嫁

我冇必要澄清架, 你係話唔應該我攞證據丫麻.............想問證據尼

1.人地咪跟你頭先既說話logic 要證明自己清白囉
2.你地屈人唔係唔道歉既咩

咁差老查完你身份證洗唔洗同你say sorry丫, 哥仔

差佬查完我身份證我會唔會有損失?會唔會俾人恐嚇?

咁唔係賣狗肉怕咩比人投訴賣狗肉
邊有損失

你老母做雞俾人唱有性病都會少左生意啦on99
人地間食肆俾你唱完就唔會少左生意?
兜得好似你咁難睇真係第一次見

損失就一定有架啦, 條老野自己抵撚死, 年年比人投訴放條屍出黎, 年年照做不誤, 怪得邊個

走啦大陸仔 以為對象係老野就有人會盲目仇老撐你?

支那就支那啦, 香港地仲邊有人講大6, 除非你係支那仔

on9
我叫大陸定支那又關你事?

大陸狗未聽過?

之前唔想叫你狗 不過而家可以

大陸狗

啫係支那人啦, 對支那咁抗拒嘅, 黎左幾耐, 係咪蝗.....又唔洗自卑嘅.......支那係賤小小架啦
條廢老痴鳩線,連登仔仲助長d廢老氣焰,遲早年青人坐關愛座要係巴士跪係到道歉

又拉埋其他嘢嚟講
人哋淨係要求佢好似鄺生咁致歉
咁低要求都做唔到

我唔覺佢有做錯咩,一向你打3條9話有虐畜事件d警犬都唔會理,條老野都唔係第一次比人懷疑劏9,佢多少有d責任去證明佢清白同處理食材方面嘅手法,既然老野唔解釋,何小姐令網絡多人講迫使食環d懶9做野係一向做法

個樣生得似賊係咪要報警拉左先
然後叫佢證明自己唔係賊

你試下鬼鬼鼠鼠咁比我見到睇下拉唔拉你, 到時記得證明自己唔係賊

拉人
你係猶差

我冇講話係, 拿, 你講嘅啫
條廢老痴鳩線,連登仔仲助長d廢老氣焰,遲早年青人坐關愛座要係巴士跪係到道歉

又拉埋其他嘢嚟講
咁低要求都做唔到

我唔覺佢有做錯咩,一向你打3條9話有虐畜事件d警犬都唔會理,條老野都唔係第一次比人懷疑劏9,佢多少有d責任去證明佢清白同處理食材方面嘅手法,既然老野唔解釋,何小姐令網絡多人講迫使食環d懶9做野係一向做法

然後叫佢證明自己唔係賊

你試下鬼鬼鼠鼠咁比我見到睇下拉唔拉你, 到時記得證明自己唔係賊

證明左唔係何來隻狗未?

再係咁你主人唔比狗糧你食嫁喇

證明嘅野由原告做家麻, 你講嘅, 又想唔認

唔係啦

呢個歪理你自己提出黎嫁

1.人地咪跟你頭先既說話logic 要證明自己清白囉
2.你地屈人唔係唔道歉既咩

仆你個街 自己駁返自己都有 loop返自己講嘅嘢 再loop返入何來個閪

又拉埋其他嘢嚟講
咁低要求都做唔到

然後叫佢證明自己唔係賊

用常理唔可以同你溝通
明明舉證就應該由控方去提出 點解會係掉返轉係被告一方去搵證據證明自己係清白
點講都講唔通啦

係咩, 咁正話好幾位控方話我係幫何來護主, 咁有冇證據丫, 冇就啫係屈啦, 屈就要道歉架啦, 我等緊你地嘅道歉

又拉埋其他嘢嚟講
咁低要求都做唔到

然後叫佢證明自己唔係賊

拉人
你係猶差

猶差可以咁政治不正確鬧支那人架咩

你理得我啫

又拉埋其他嘢嚟講
咁低要求都做唔到

然後叫佢證明自己唔係賊

拉人
你係猶差

做得警察連少少常理都唔守
學堂班阿sir點教你

冇人證物證你可以用咩罪去告?
你咁同莫需有有咩分別?

你係咪白痴黎, 家下幾時上左庭打官司, 報食環仲要做埋dna test, 咁食環咪可以坐係到食花生白逗人工
誤會左人就應該要道歉
呢個係三歲小朋友都識既道理
全部藉口都係廢話 完
其實點解唔告何來誹謗

個大陸佬告佢就有戲睇

其實真係唔明點解唔告
谷住條氣仲唔告佢

又拉埋其他嘢嚟講
咁低要求都做唔到

然後叫佢證明自己唔係賊

用常理唔可以同你溝通
明明舉證就應該由控方去提出 點解會係掉返轉係被告一方去搵證據證明自己係清白
點講都講唔通啦

係咩, 咁正話好幾位控方話我係幫何來護主, 咁有冇證據丫, 冇就啫係屈啦, 屈就要道歉架啦, 我等緊你地嘅道歉

屌你有冇咁撚智障啊 人哋咪用緊你個logic笑9囉 曲都睇唔出
Loop

然後叫佢證明自己唔係賊

拉人
你係猶差

學堂班阿sir點教你

你咁同莫需有有咩分別?

毅進狗嚟架咋
你expect佢會有啲咩常識?

佢又有機會去澄清自己唔係毅進同猶差

唔證明自己清白當你係嫁喇

之前有個學警係黃絲都比人勸退
佢講支那人唔知會點呢

你班友嘅想像力太豐富

真係告先算

其實條老野有權咁做, 就好似何來有權去報食環, 有權去fb質疑佢賣狗肉一樣

你地唔係質疑
你地係老屈,岩岩你先招認左

屈左先得澄清麻, 就算殺人放火, 差老都要先屈一屈, 落左案先有得查

澄你老母,提出問題者就有責任提供埋證據,受害者係冇責任做

佢大可以唔澄清當冇回事架, 何來又冇話斬死佢

開始要將個責任推落何來班支持者到喇
好慘

何來班狗好似有話過要吹雞打幹叔

個班真係白痴黎, 一向睇fb都當笑話

拉人
你係猶差

學堂班阿sir點教你

你咁同莫需有有咩分別?

佢乜證據都冇就上網話拉9人算唔算恐嚇

可以係不誠實使用電腦
《刑事罪行條例》第161條「有犯罪或不誠實意圖而取用電腦」,指任何人不論是在取用電腦的同時或日後任何時間,意圖犯罪、不誠實意圖而進行欺騙,使自己或他人獲益、意圖導致他人蒙受損失等即屬違法,最高監禁5年。

或者

香港法例第21章的《誹謗條例》,任何人或機構透過書面文字或說話,發佈惡意言論去損害另一人的聲譽;或發布虛假消息,以求惡意中傷或誣蔑他人,即屬誹謗。
若要控告他人誹謗,原告要證明相關言論與事實不符,或對方的言論是惡意中傷。
以誹謗可以係民事告又得 刑事都得

意圖好難prove

誹謗其實都有刑事,但都係難prove
始終無證據證明何來係知道幹叔係賣緊羊嘅情況下講大話屈幹叔賣狗肉

莫講話prove, 首先條老野本身都冇本事去打官司, 唔係就唔洗喊到隻狗咁仲要要脅人地道歉, 分分鐘自己先領野, 所以話佢on9
香港社會兩大毒瘤 廢佬vs愛護動物左膠
條臭西潛水GA LA, 干叔你慳返啖氣la, 頂住咪告7佢毀謗law, 法庭見

等食花生

屌你跟尾狗咩
同埋樓上有人講咗啦,要生捉流浪狗係無咩可能架,需毒殺啲肉會有毒性架

點會冇可能

元朗大街大巷隨時有流浪狗俾佢捉?唔好同我講係村到捉,村個啲狗有生面口行埋去都吠撚到你痴線,惡撚到你唔信

點會徒手捉咁on9, 大陸捉開一係用陷阱, 一係比朦仔藥, 好簡單的

醒下啦,呢到係香港啊,陷阱、朦仔藥,根本元朗除咗村多狗之外,街上無咩流浪狗,分分鐘大橋街市個邊啲老鼠仲多過流浪狗。你要設陷阱係人哋條村到已經無可能,仲要村入邊成日有人出入,見到有生面口人喂啲不明來歷嘅野俾啲村狗會唔阻止加報警?你無野啊

好呀 記住捉呀 屌你老母

我想知佢點一人單挑咁多隻圍村狗

邊撚個同你講捉圍村狗, 新界倉狗要幾多有幾多, 你係咪想報名一齊去菜街生食唐狗

死差佬唔識搏就發癲

又避而不答嗱, 莫非想走數, 正話仲口响响架

好呀 記住捉呀 屌你老母

我想知佢點一人單挑咁多隻圍村狗

邊撚個同你講捉圍村狗, 新界倉狗要幾多有幾多, 你係咪想報名一齊去菜街生食唐狗

你搞掂隻狗先講野啦
無圖無真相呀

真咩相啫, 你出菜街咪有真相lor, 人地想睇你表演生食唐狗, 又唔係睇我點捉狗, on9仔
其實到底知唔知咩叫prove beyond reasonable doubt
嗰burden of proof係你度,唔係係啊伯度啊
一啲基本常識都冇然後就係度扮看破紅塵咁樣話 呢個社會係咁㗎啦
真係強盜邏輯

你有租過樓比人就明, 民事未上法庭同上左兩回事, 拋句英文出黎唔代表你明白個社會點運作

又黎社會運作 又要扮看透世事

小學雞連樓都冇, 係難明左d嘅
其實點解唔告何來誹謗

個大陸佬告佢就有戲睇

我都等緊花生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞