文樂小炒王幹哥:何來,請你親自嚟道歉!

752 回覆
2057 Like 22 Dislike

佢自招嫌疑

不如話信何來啲人無腦啦,香港食狗肉犯法架,仲有狗肉貴過羊肉架。真係食狗肉會燒完擺出嚟當街當巷俾你影到?仲有狗肉成本貴咁多,店主都蝕死啦。自招嫌疑喎,我就真係得啖笑。

一開始話佢殺流浪狗

殺流浪狗係香港都係犯法架,叫咗你幾多次用下你個腦啊,食狗肉係香港犯法架,劏完會唔會擺係大街大巷俾你影到啊

用下個腦啦
淨係識叫人用腦

似係你無用腦喎

似係你冇用囉

屌你跟尾狗咩
同埋樓上有人講咗啦,要生捉流浪狗係無咩可能架,需毒殺啲肉會有毒性架

我捉到你係咪係西洋菜街同我食左佢

你露晒底啦
上面仲扮中立 根本同何來同一陣營黎

點為之同一陣營???
做過義工個d最多係幫人放下狗個d..........

得啦 你自認就最好
唔好再扮中立
直接認自己係何來d 手下算啦

so what. 所謂義工只係為左自己鐘意撚狗, 咪去玩下又幫到人

loop左n次, 唔想再打字, 自己爬文, 動保班人做野有時困難重重, 好難怪佢地咁做, 真係單單要道歉, 道到下年都道唔完, 而且尼單野嘅report都證明唔到咩

依家個問題係 你po上網唔緊要
但人地有單有據出黎澄清左 政府化驗所都驗完
指嗰隻動物係羊唔係狗
咁你係咪要道歉先
你咁搞到人 人地做少幾多生意 受左幾多人指罵
有錯就認啦
仲係到狡辯

個問題重點係何來自己屈完人之後唔認數 唔道歉呀

其實冇話屈唔屈架, 我懷疑樓下大排當劏9, 明查暗訪冇結果, 報食環唔理, 咪放上網公審, 審完正苦做野, 過左骨, 其實都證明唔到d咩, 件事過左咁耐, 做咩手腳都得, 你覺得係事實全部, 但我都仲係有懷疑, 例如d慘叫聲係咩事??咁快就判斷到條老野係清白, 你真係以為食環會同你搜證, 求其攞件羊腩做testing就完事啦

啲慘叫聲有人解答咗啦,隔離係寵物店,啲慘叫聲係個間寵物店發出嚟架

真係??...........唔好老吹喎..........有圖有真相

睇東張西望

都唔明點解啲人唔去懷疑間寵物店虐狗而去懷疑人哋小店劏狗

講開又講 點解唔見動保班人出黎嘈寵物店困住d貓貓狗狗既
貓狗應該有自由活動既自由

我冇必要幫佢, 只係講事實, 甚至本人覺得食9肉都冇問題(只要你真金白銀自己養, 唔係去偷人d 99), 只係支那好衰唔衰搞個節日先on9

你個啲叫事實?無撚野啊

我講嘅野你大可以用道理反駁, 大家都係討論

俾人反駁到仲叫唔叫事實,無證無據得把口提出嘅質疑可以當事實

loop左n次, 唔想再打字, 自己爬文, 動保班人做野有時困難重重, 好難怪佢地咁做, 真係單單要道歉, 道到下年都道唔完, 而且尼單野嘅report都證明唔到咩

單單都道歉,道到下年都道唔完,咁即係你地一年屈錯幾多個人呀
屈錯咁多人仲要唔道歉,屌你老母動物撚大撚曬呀?

咁差老查完你身份證洗唔洗同你say sorry丫, 哥仔

當自己係執法者?
啲比喻錯撚晒

食環咪執法lor, 何來又冇上去拉人封艇

似係你冇用囉

屌你跟尾狗咩
同埋樓上有人講咗啦,要生捉流浪狗係無咩可能架,需毒殺啲肉會有毒性架

我捉到你係咪係西洋菜街同我食左佢

你露晒底啦
上面仲扮中立 根本同何來同一陣營黎

點為之同一陣營???
做過義工個d最多係幫人放下狗個d..........

得啦 你自認就最好
唔好再扮中立
直接認自己係何來d 手下算啦

so what. 所謂義工只係為左自己鐘意撚狗, 咪去玩下又幫到人

幾時肯拎殺狗賣狗既證據姐?淨係得你主人既圖片鑑定大法?
總之你開得門做生意 我打你就應該 唔打你就悲哀
動保膠係咁諗

當自己係執法者?
啲比喻錯撚晒

但而家唔係食環主動查人,係何來報食環查人,咁查唔到野係咪何來條八婆應該道歉呀?你用警察比喻何來咪錯晒囉
保動撚logic:
1.屈鳩人在先仲話幫咗你宣傳,真係皇恩浩蕩
2.食環暑hea做=可以亂咁屈鳩人買狗肉
3.亂咁擺動物屍體出街=你錯在先=有合理懷疑=可以屈鳩你

1.我冇留意"幫咗你宣傳"尼句野係咪真係出自何來把口, 如果係真, 咁就仆街啦
2.要先屈鳩你"賣"狗肉, 食環先會做野, 尼種做法唔係小市民想野, 係正苦規定要咁做, 要怪你自己唸下
3.合理懷疑..........咁你裸跑, 我緊係合理懷疑你係痴線架.......(係香港)

而家係唔合理懷疑+屈鳩你再周圍唱

你要先知道唔先屈鳩你再周圍唱係冇資源去做野, 要先咁做先至借到正苦個勢去嘗試做到小小野

姐係認係老屈啦

冇實證前做咩都係屈左先
就算你殺下放火未去到法庭判完前都係叫屈
哇 連登已經低質到咁既地步

你個啲叫事實?無撚野啊

差佬查完我身份證我會唔會有損失?會唔會俾人恐嚇?

咁唔係賣狗肉怕咩比人投訴賣狗肉
邊有損失

比人 無限上綱上線屌1星期
期間仲有人恐嚇會斬佢

又真係冇咩損失喎

咁你地應該去揾恐嚇佢個條友先喎
保動撚logic:

1.我冇留意"幫咗你宣傳"尼句野係咪真係出自何來把口, 如果係真, 咁就仆街啦
2.要先屈鳩你"賣"狗肉, 食環先會做野, 尼種做法唔係小市民想野, 係正苦規定要咁做, 要怪你自己唸下
3.合理懷疑..........咁你裸跑, 我緊係合理懷疑你係痴線架.......(係香港)

你要先知道唔先屈鳩你再周圍唱係冇資源去做野, 要先咁做先至借到正苦個勢去嘗試做到小小野

食屎啦屌你老母,借d意去合理化屈鳩人,有冇諗過被你地屈既人係咩感受呀?

冇法子架, 社會運作一向係咁, 你唔鐘意可以搬去冇人嘅地方住

當自己係執法者?
啲比喻錯撚晒

但而家唔係食環主動查人,係何來報食環查人,咁查唔到野係咪何來條八婆應該道歉呀?你用警察比喻何來咪錯晒囉

最大問題係佢屈人搞到人地成家比人恐嚇起底

之黎搞錯左喇 連當面道歉都唔敢 重要擺出一副無問題既態度 話件事重係有質疑

又用埋d垃圾籍口話素食主義者唔方便去鋪頭道歉
比我就直接搵人告佢啦 呢d人要受下教訓先識醒 唔係轉過頭又第2間

應該可以告得誹謗

真係告先算

其實條老野有權咁做, 就好似何來有權去報食環, 有權去fb質疑佢賣狗肉一樣

你地唔係質疑
你地係老屈,岩岩你先招認左

屈左先得澄清麻, 就算殺人放火, 差老都要先屈一屈, 落左案先有得查
保動撚logic:

姐係認係老屈啦

冇實證前做咩都係屈左先
就算你殺下放火未去到法庭判完前都係叫屈

你真係要了解下咩叫屈
咩叫懷疑

何來擺明實牙實齒咁講賣狗肉

無罪假定識唔識?
保動撚logic:

食屎啦屌你老母,借d意去合理化屈鳩人,有冇諗過被你地屈既人係咩感受呀?

冇法子架, 社會運作一向係咁, 你唔鐘意可以搬去冇人嘅地方住

算啦 其實講到咁已經睇得出你價值觀已經錯晒冇得救 再抝落去都冇意思 點都係你錯

邊有損失

你老母做雞俾人唱有性病都會少左生意啦on99
人地間食肆俾你唱完就唔會少左生意?
兜得好似你咁難睇真係第一次見

損失就一定有架啦, 條老野自己抵撚死, 年年比人投訴放條屍出黎, 年年照做不誤, 怪得邊個
比我就直接搵人告佢啦 呢d人要受下教訓先識醒 唔係轉過頭又第2間

應該可以告得誹謗

真係告先算

其實條老野有權咁做, 就好似何來有權去報食環, 有權去fb質疑佢賣狗肉一樣

你地唔係質疑
你地係老屈,岩岩你先招認左

屈左先得澄清麻, 就算殺人放火, 差老都要先屈一屈, 落左案先有得查

大陸法? 要自己澄清 唔係控方舉證?

死撚返去大陸啦屌你老母 呢到香港呀
支持ar伯

用下個腦啦
淨係識叫人用腦

似係你無用腦喎

似係你冇用囉

屌你跟尾狗咩

點會冇可能

元朗大街大巷隨時有流浪狗俾佢捉?唔好同我講係村到捉,村個啲狗有生面口行埋去都吠撚到你痴線,惡撚到你唔信

點會徒手捉咁on9, 大陸捉開一係用陷阱, 一係比朦仔藥, 好簡單的

醒下啦,呢到係香港啊,陷阱、朦仔藥,根本元朗除咗村多狗之外,街上無咩流浪狗,分分鐘大橋街市個邊啲老鼠仲多過流浪狗。你要設陷阱係人哋條村到已經無可能,仲要村入邊成日有人出入,見到有生面口人喂啲不明來歷嘅野俾啲村狗會唔阻止加報警?你無野啊

都係個句, 我捉到你係咪去菜街公開食左佢

邊有損失

你老母做雞俾人唱有性病都會少左生意啦on99
人地間食肆俾你唱完就唔會少左生意?
兜得好似你咁難睇真係第一次見

損失就一定有架啦, 條老野自己抵撚死, 年年比人投訴放條屍出黎, 年年照做不誤, 怪得邊個

走啦大陸仔 以為對象係老野就有人會盲目仇老撐你?

似係你冇用囉

屌你跟尾狗咩

點會冇可能

元朗大街大巷隨時有流浪狗俾佢捉?唔好同我講係村到捉,村個啲狗有生面口行埋去都吠撚到你痴線,惡撚到你唔信

點會徒手捉咁on9, 大陸捉開一係用陷阱, 一係比朦仔藥, 好簡單的

醒下啦,呢到係香港啊,陷阱、朦仔藥,根本元朗除咗村多狗之外,街上無咩流浪狗,分分鐘大橋街市個邊啲老鼠仲多過流浪狗。你要設陷阱係人哋條村到已經無可能,仲要村入邊成日有人出入,見到有生面口人喂啲不明來歷嘅野俾啲村狗會唔阻止加報警?你無野啊

都係個句, 我捉到你係咪去菜街公開食左佢

請你先處理好 到時我會出現

去捉啦
條廢老痴鳩線,連登仔仲助長d廢老氣焰,遲早年青人坐關愛座要係巴士跪係到道歉

又拉埋其他嘢嚟講
人哋淨係要求佢好似鄺生咁致歉
咁低要求都做唔到

我唔覺佢有做錯咩,一向你打3條9話有虐畜事件d警犬都唔會理,條老野都唔係第一次比人懷疑劏9,佢多少有d責任去證明佢清白同處理食材方面嘅手法,既然老野唔解釋,何小姐令網絡多人講迫使食環d懶9做野係一向做法

個樣生得似賊係咪要報警拉左先
然後叫佢證明自己唔係賊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞