The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike
唔明點解會有人覺得mario無機

有冇機好難講 ...

對手始終唔弱 ...

唔計 pubg , 仲有綠帽同p5

除左地平線買左未玩 ,

幾隻玩落都好正

點解你覺得有機
隻Game係好玩但未到Zelda既level喎

可能佢未玩過其他幾隻 ,

p5 果時個勢都好勁 ,

不過mario 有優勢係最近新出
蕯爾達和P5都好高質,不過估GOY都係薩爾達拎高D

我都覺得係綠帽機會大

horizon 同水喉佬 就算啦
p5好正但個格唔似goty

但bloodborne witcher ds3 lotu 都屌打今年果兜

zelda唔夠呢堆抽?笑話
起碼都打個和啦

我都覺得係綠帽機會大

但bloodborne witcher ds3 lotu 都屌打今年果兜

起碼都打個和啦

唔講玩法 ,

人設黎講 , 另外幾隻正過綠帽

我都覺得係綠帽機會大

起碼都打個和啦

每個人睇法唔同 唔鍾意玩zelda既始終都唔會覺得佢今集有咩咁突出 呢d係個人喜好
樓上講個四隻我全部玩過 ds同bb都過埋二週目
個人角度咁比 除左last of us有機會砌低zelda(劇情方面拉太高分) 其他三隻都差半個馬鼻 類似9.5分作品高過9分作品既情況

P.s. 唔係作為玩家而係作為買家既話 witcher間廠係最有良心 跟game送埋原聲碟 貼紙等等 zelda連說明書都無
今年蕯爾達太屈機啦,沒有如果,一定贏哂

P5提名4個獎都好似比人追住黎打
有陪跑feel

正宗週身刀 把把都利
但每個範疇偏偏都有一個對手係呢方面把刀利佢少少咁大把 真係慘

Btw best 劇情 我覺得佢都機會都有一半一半

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

呢隻大過一半機會

All in Best RPG

p5

點解你覺得有機

mario收檔啦
對手Zelda呀
horizon玩玩下冇玩,有d悶
支持cuphead

點解你覺得有機

mario收檔啦
對手Zelda呀

botw同odyssey相比
odyssey捨棄galaxy同3d world個玩法回歸返64 sunshine既箱庭式地圖
都好好玩
但botw帶黎既迴響實在大好多

有陪跑feel

正宗週身刀 把把都利
但每個範疇偏偏都有一個對手係呢方面把刀利佢少少咁大把 真係慘

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

呢隻大過一半機會

best rpg唔係p5就真係黑箱

有陪跑feel

正宗週身刀 把把都利

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

呢隻大過一半機會

divinity有得打喎

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

呢隻大過一半機會

Hk有玩既人唔多 而且p5日系風格 呢到自然比較多主觀感 其實呢類評委會票選咩結果都唔出奇

點解你覺得有機

mario收檔啦
對手Zelda呀

odyssey捨棄galaxy同3d world個玩法回歸返64 sunshine既箱庭式地圖
都好好玩

其實我覺得隻mario好普通
64 sunshine 2隻galaxy 同今次呢隻都有玩
除左64覺得係神作 其他最多都只係佳作

Zelda無玩過全部 不過都玩過6成以上 真係大部分都好有突破 今次呢隻唔算係我最鐘意果集 但係都覺得完成度好高 無咩缺點 藝術品級數

點解你覺得有機

mario收檔啦
對手Zelda呀

都好好玩

其實我覺得隻mario好普通
64 sunshine 2隻galaxy 同今次呢隻都有玩
除左64覺得係神作 其他最多都只係佳作

Zelda無玩過全部 不過都玩過6成以上 真係大部分都好有突破 今次呢隻唔算係我最鐘意果集 但係都覺得完成度好高 無咩缺點 藝術品級數

Botw 概屈機程度就將本來全世界都話叫糊game of the year概horizons拉左落黎
用左兩日
Btw 魔戒上集點講都game of the year 啦
續集係差左 都唔洗搞到咩都冇曬下化

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

呢隻大過一半機會

Hk有玩既人唔多 而且p5日系風格 呢到自然比較多主觀感 其實呢類評委會票選咩結果都唔出奇

TGA評委都係遊戲界記者黎,然後今屆連玩家票選都佔左少量比重
而且居然連A9VG呢D都有份投,所以我覺得到時如果某隻岩心水既game拎唔到獎,又或者真係俾PUBG拎左GOTY都唔洗點介懷
票已投
Nier同hollow knight咁少提名真係嬲 究竟係選好game定係鬥玩家多,不如剩係計票房呀 pubg再好玩再多人玩都唔應該入圍

我都覺得係綠帽機會大

起碼都打個和啦

Zelda完勝呢堆喇...最多tlou可以比下,不過都差好遠

我都覺得係綠帽機會大

起碼都打個和啦

Zelda完勝呢堆喇...最多tlou可以比下,不過都差好遠

你有冇玩過p5 ?

我都覺得係綠帽機會大

起碼都打個和啦

唔講玩法 ,

咁要講咩

真心極喜愛畢幫
但都唔敢講係評審/玩家眼入面畢幫一定抽贏Zelda

我都覺得係綠帽機會大

起碼都打個和啦

唔講玩法 ,

咁要講咩

真心極喜愛畢幫
但都唔敢講係評審/玩家眼入面畢幫一定抽贏Zelda

唔講玩法 , 可以講下人設 , 音樂 , 劇情

好似nier 咁 , 戰鬥千篇一律 ,

不過人設 , 故事 , 音樂都好正

我都覺得係綠帽機會大

起碼都打個和啦

你有冇玩過p5 ?

P5我覺得第一章幾神,鴨志田陰影設計到成個last boss咁,不過一到第2章就弱晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞