The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike
日本復活3隻game提名

記得有排啲post吹捧歐美驚踩日廠
話唔寫實 細路仔先玩日廠

今年玩歐美廚咪收哂皮
點解咁多人講到 horizon 垃圾級,佢未到神作,但至少都佳作啦,個setting 畫面同gameplay 有排都未到垃圾啦
之後仁王都比人話垃圾,其實未到dark souls level 姐,都係未到垃圾級啦

真係垃圾級應該係近期sonic force果隻level啦

戰鬥唔錯
故事 冇咩特別
音樂 唔記得
人設 ok la

Horizon 音樂真心差左啲,淨係記得一首
個個路人都真係路人咁
戰鬥就真係幾好既,不過機械少左啲,同埋後期無咩變化,打盜賊仲好玩

始終跳唔出UBI式開放世界玩法(開地圖,一堆收集+重覆性高既支線)
係打機械獸呢PART比較好,而且畫面真係好靚

今年玩歐美廚咪收哂皮

Nier/ Horizon放係上年既話,可能已經得獎
Warframe 萬歲
歐美真係慘敗

連Assassin’s Creed都可以有Best Action/Adventure Game提名
(我係FANS都咁話)

ubi

今年玩歐美廚咪收哂皮

Nier/ Horizon放係上年既話,可能已經得獎

Nier應該係日系GAME?
zelda 都入圍音樂?佢幾乎無背景音樂喎大佬
zelda 都入圍音樂?佢幾乎無背景音樂喎大佬

留白

我冇玩過其他open world game,但係有必要任何時間都有背景音樂?
BOTW觸發所有野都會有音樂架,戰鬥有,講劇情有,入廟有,入村有,煮飯有,死左都有
配樂一定係Nier,痴撚線

nier vs p5
我自己鍾意p5多d 但係贏面nier高d
唔知遲下remake game可唔可以入圍
唔係下年到巨像
p5同cuphead

有條友成日開日系歐美post
暗踩日系game
高登果時成日放車里龜gif明踩
係呢度扮正經討論暗踩

暗踩日系game
係呢度扮正經討論暗踩

果條假膠

nier vs p5
唔係下年到巨像

Nier同p5
音樂 劇情 nier
Art 遊戲性 就p5
今年goty 我自己會zelda >p5
Mario 0興趣 冇玩唔講
Horizon 半垃圾驚
Pubg 入到圍完全係r爆頭 換nier就差唔多
p5

暗踩日系game
係呢度扮正經討論暗踩

果條假膠

年頭已經話今年日系Game翻生
其實就算係平時日本一個地方打哂所有"其他國家"已經好撚唔合理
沒落極都有個譜

nier vs p5
唔係下年到巨像

Nier同p5
音樂 劇情 nier
Art 遊戲性 就p5

我覺得大會考慮嘅goty 其中一part用人氣定位係正常嘅
有人氣=隻game有d位多人鍾意=成功
雖然唔係100%準 但係你諗下大家心目中嘅goty都一定係大賣先
唔會有隻極小眾嘅game上到goty
另外講pubg 我自己無玩開 但係佢一上場就打低其他同類型生存遊戲
仲好似係IEM變左其中一項esport
就睇到佢嘅影響力係幾大
同理OW上年入到圍拎到獎都係咁嘅原因
佢係平衡到高技術槍game同玩法多變 又有故事性(雖然唔多人理)
加埋上年對手差左d 咁就拎到

nier vs p5
唔係下年到巨像

Nier同p5
音樂 劇情 nier
Art 遊戲性 就p5

個人覺得除左horizon都可以叫中上之外無野補充

nier vs p5
唔係下年到巨像

Nier同p5
音樂 劇情 nier
Art 遊戲性 就p5

雖然唔係100%準 但係你諗下大家心目中嘅goty都一定係大賣先
另外講pubg 我自己無玩開 但係佢一上場就打低其他同類型生存遊戲
就睇到佢嘅影響力係幾大
佢係平衡到高技術槍game同玩法多變 又有故事性(雖然唔多人理)

PUBG Esports Ready

nier vs p5
唔係下年到巨像

Nier同p5
音樂 劇情 nier
Art 遊戲性 就p5

就睇到佢嘅影響力係幾大

PUBG Esports Ready

我見到都眼都突埋
但係又俾佢R到sponsor喎
時勢問題

暗踩日系game
係呢度扮正經討論暗踩

果條假膠

年頭已經話今年日系Game翻生
其實就算係平時日本一個地方打哂所有"其他國家"已經好撚唔合理
沒落極都有個譜

柒極有個譜囉
始終90年代日系都算係全球領先地位
但都有D公司依家冇左當年靈魂人物就收哂皮
其實Zelda同Mario再勁都唔會贏到PUBG
陣係睇玩家人數已經輸哂
你部Switch 生產量咁少,賣左半年都仲係炒緊戇撚鳩

利申:Zelda, Mario, Splatoon都有玩

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投
同上年overwatch一撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞