The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike
同上年比,今年既優質大作數量真係急升
上年GOTY提名係Overwatch, titanfall2, UC4, Doom同inside
呢5隻放係今年隨時無隻入到圍

Doom 其實OK喎
都叫做冇嘢挑剔
Why no fifa
同上年比,今年既優質大作數量真係急升
上年GOTY提名係Overwatch, titanfall2, UC4, Doom同inside
呢5隻放係今年隨時無隻入到圍

Doom 其實OK喎
都叫做冇嘢挑剔

但同今年個幾隻完全無得比
Nier係劇情同配樂屈機
遊戲性真係唔入流 arpg向 仲要有1/3係玩彈幕
The Legend of Zelda: Breath of the Wild 準備橫掃都得
呢隻game 真係好好
仁王呢

真係fans向作
你話我食開歐美屎都係咁話
nier真係玩唔落手
仁王呢

仁王就算數啦
Horizon有幾差 我自己覺得幾好玩 而且隻野好襟玩
個時各大game評都有9點幾分 算係ps4入面最高分個幾隻黎

不過對住zelda horizon呢d高分作都唔會夠抽 因為佢幾乎橫掃全部game評拎滿10分既滿分之作
Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo EAD / Nintendo)
Mario + Rabbids Kingdom Battle (Ubisoft Paris + Milan / Ubisoft)
Sonic Mania (PagodaWest Games, Headcannon / Sega)
Splatoon 2 (Nintendo EPD / Nintendo)
Super Mario Odyssey (Nintendo EAD / Nintendo)

Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo EAD / Nintendo)
Mario + Rabbids Kingdom Battle (Ubisoft Paris + Milan / Ubisoft)
Sonic Mania (PagodaWest Games, Headcannon / Sega)
Splatoon 2 (Nintendo EPD / Nintendo)
Super Mario Odyssey (Nintendo EAD / Nintendo)

famliy呢個獎專為老任而設架啦
仁王呢

仁王就算數啦

暗榮

真係fans向作
nier真係玩唔落手

音效獎應該有機會 nier既bgm見外國壇都會認同係好出色
仁王呢

仁王就算數啦

暗榮

最佳獨佔遊戲
仁王呢

仁王就算數啦

暗榮

雖然我冇玩過,但都估唔到連提名都冇

真係fans向作
nier真係玩唔落手

唔好再講喇 有人小器嬲嬲負評你架
仁王呢

仁王就算數啦

暗榮

最佳獨佔遊戲

我見到best action game有仁王屌咗聲出嚟
仁王呢

仁王就算數啦

暗榮

最佳獨佔遊戲

Pc 都有
team of the year
SKTelecom T1
Btw
順便投埋shroud 同 faker
仁王呢

仁王就算數啦

暗榮

最佳獨佔遊戲

Pc 都有

唔好意思
打漏左限時
仁王呢

仁王就算數啦

暗榮

雖然我冇玩過,但都估唔到連提名都冇

柒左,原來best action 有
見到super mario run 笑左
劇情黎講nier訓係到都贏

見到 horizon 有份真係

d公式劇情

人設 支線又唔突出 加點裝備系統又單調

係個戰鬥唔算差

horizon係我第一隻大作機都唔爆就廢事玩

屌同路 大作我成世仔都打過唔少 垃圾如ff15 我都打得爆
仆街係隻horizon 真係頂唔撚順 悶到仆街 玩左幾粒鐘就del驚 入雪櫃
隻驚除左戰鬥唔錯 其他野係全方位垃圾

Nier既遊玩性係不同難度有不同既體驗

認真唔係大眾向 難聽啲講句gameplay嚟講係唔入流

你都有道理既 不過我覺得遊玩性都幾個人下 起碼我覺得nier遊玩性高過horizon 不過同其他個幾隻就冇得比啦

Agger horizon真係除左好撚靚之外係中上級未到屈機
Nier就玩法悶啲但係佢推到你一口氣爆機既係佢既劇情
呢個我覺得緊要啲

Nier玩高難度就刺激好多既 同埋nier個劇情節奏做得好好 a結局完左之後令你好想知後面咩事

我記憶仲係好深 遲啲得閒啲再玩hard打一次爆多次 到依家聽親the end of yorha都係喊

日本仔對人物心理,互動既描寫,鬼佬game可見將來唔會比得上

the last of us都贏
今次睇得出應該日本GAME掃獎
歐美個堆全部都一式一樣 陪跑

今年真係日系 近年少見既盛況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞