The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike

認真 我覺得p5係配樂獎到唔係無得爭
不過鬼佬角度或者普遍比較愛好nier個種演奏級水準

p5好多首都好正 不過nier係好少少

希望p5有獎

希望P5拎art

P5提名4個獎都好似比人追住黎打
有陪跑feel

正宗週身刀 把把都利
但每個範疇偏偏都有一個對手係呢方面把刀利佢少少咁大把 真係慘

Btw best 劇情 我覺得佢都機會都有一半一半

打錯 係配樂獎

認真 我覺得p5係配樂獎到唔係無得爭
不過鬼佬角度或者普遍比較愛好nier個種演奏級水準

p5好多首都好正 不過nier係好少少

希望p5有獎

希望P5拎art

有陪跑feel

正宗週身刀 把把都利
但每個範疇偏偏都有一個對手係呢方面把刀利佢少少咁大把 真係慘

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

希望p5有獎

希望P5拎art

有陪跑feel

正宗週身刀 把把都利

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

agger

希望p5有獎

希望P5拎art

有陪跑feel

正宗週身刀 把把都利

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

呢隻大過一半機會
Most Anticipated Game

God of War (Santa Monica Studio / Sony Interactive Entertainment)
Marvel’s Spider-Man (Insomniac Games / Sony Interactive Entertainment)
Monster Hunter World (Capcom)
Red Dead Redemption II (Rockstar Games)
The Last of Us Part II (Naughty Dog / Sony Interactive Entertainment)

哩個都好大競爭
真係差唔多

moon hunt鬼佬唔多鍾意
應該係last of us 同rdr之爭

但今次MHW明顯擺好多資源去歐美多過日本自己
出面好多REPORT都係鬼佬多過日本仔寫
從來未見過一隻MH喺日本果邊宣傳仲少過外國
仲要同日本仔講會全球劃一時間BETA留意時差
今次明顯落重料照顧鬼佬多過自己人
前菜
The Legend of Zelda: Breath of the Wild won Ultimate Game of the Year at the Golden Joystick Awards

https://www.youtube.com/watch?v=YRKQURIQLcQ
Golden Joystick Award

Best Storytelling - Horizon Zero Dawn
Best Visual Design - Cuphead
Best Audio - The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Best Gaming Performance sponsored by The Sun - Ashly Burch (Horizon Zero Dawn)
Best Indie Game in collaboration with Square Enix Collective - Friday the 13th: The Game
Best Multiplayer Game sponsored by GT Omega - PlayerUnknown's Battlegrounds
Studio of the Year - Nintendo EPD
Best VR Game - Resident Evil 7: Biohazard
Esports Play of the Year sponsored by Intel - Agilities
Esports Team of the Year - Lunatic-Hai
Esports Game of the Year sponsored by Omen by HP - Overwatch
Best Streamer / Broadcaster - Markiplier
Handheld / Mobile Game of the Year sponsored by Bespoke Arcades - Pokémon Sun and Moon
Nintendo Game of the Year - The Legend of Zelda: Breath of the Wild
PlayStation Game of the Year - Horizon Zero Dawn
Xbox Game of the Year - Cuphead
PC Game of the Year - PlayerUnknown's Battlegrounds
Critics' Choice Award - The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Breakthrough Award sponsored by Badfly - Ashly Burch
Hall of Fame - Final Fantasy
Most Wanted Award - The Last of Us Part 2
Still Playing Award - World of Tanks
Outstanding Contribution to the UK Games Industry sponsored by The Telegraph - Debbie Bestwick MBE
Lifetime Achievement - Sid Meier
Ultimate Game of the Year - The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Faker
我發覺好多PS 友開POST 屌SWITCH
但係好少SWITCH 友刻意開個POST 屌PS

我又唔明
2部都係2 - 3 千
買曬都唔係咩問題...
由此可見開得POST 果D 應該都未有經濟能力果D 小學雞黎

仇任撚套LOGIC唔係咁易理解

我可以嘗試降低LV 去就佢地
成日話人拎幾隻GAME黎打J
屌大把大果時MON HUNT 出PSP
遲下MHW 都應該大把人為左佢出PS4 啦
姐係人地為左ZELDA MARIO 出SWITCH 就係ON9
你地為左MHW 出PS 就係正義
你地玩一年MHW 就得
人地玩一年ZELDA就唔得
真係CLS

mhw 三平台,多唔多人出ps4

都要睇steam 係咪亞洲區無得買

PC有外掛呀
做咩會飛左去呢度
即係唔洗跟list搵機打

我又唔明
2部都係2 - 3 千
買曬都唔係咩問題...
由此可見開得POST 果D 應該都未有經濟能力果D 小學雞黎

姐係人地為左ZELDA MARIO 出SWITCH 就係ON9
你地玩一年MHW 就得
真係CLS

PC有外掛呀

PS4 撚笑SW 畫面差 , 特別係SW版FIFA

講真 , PC 咪又係笑鳩你PS4 畫面差 ,

LOAD GAME PS4 又係慢 , FPS 又低...

PC 行M.2 SSD 讀取快到成 2千幾 Mbps ...

SW 而家係 少game , 不過出左一年都未有 ,

ps4 當初果唔係好多game , 咪又係ps3 出過既gta v 同 tlou

仲有d 冷飯無雙...

其實每部機都有佢既缺點 ,

冇咩好屌...

不過有時係睇唔過眼D人 懶醒 ,

世人皆醉佢獨醒咁款

利申 pc ,ps4 , sw 都有買

我又唔明
2部都係2 - 3 千
買曬都唔係咩問題...

你地玩一年MHW 就得
真係CLS

PC有外掛呀

PS4 撚笑SW 畫面差 , 特別係SW版FIFA

講真 , PC 咪又係笑鳩你PS4 畫面差 ,

LOAD GAME PS4 又係慢 , FPS 又低...

PC 行M.2 SSD 讀取快到成 2千幾 Mbps ...

SW 而家係 少game , 不過出左一年都未有 ,

ps4 當初果唔係好多game , 咪又係ps3 出過既gta v 同 tlou

仲有d 冷飯無雙...

其實每部機都有佢既缺點 ,

冇咩好屌...

不過有時係睇唔過眼D人 懶醒 ,

世人皆醉佢獨醒咁款

利申 pc ,ps4 , sw 都有買

啱呀 每個平台都會有佢既好同唔好
揀自己啱玩既咪得
突然又講咩主機
突然又講咩主機

世界大戰topic
突然又講咩主機

世界大戰topic

ON9連登覆緊個世界大戰POST禁完無啦啦跳左過黎
突然又講咩主機

世界大戰topic

呢d topic十年如一日 每次見到都得啖笑
有本事就買晒ps4 Xbox ns 再砌部1080ti級既
想玩咩咪玩咩 唔鍾意玩咩咪唔買 幾撚free

希望P5拎art

有陪跑feel

正宗週身刀 把把都利

打錯 係配樂獎

best rpg一定贏

呢隻大過一半機會

divinity
cuphead BEST ART 同BEST MUSIC冇乜對手
cuphead BEST ART 同BEST MUSIC冇乜對手

Misic p5 nier
今年其實ok 無上屆咁頹

但又唔係bloodborne 對 witcher 3 咁正

music p5 nier嬴面大d喎

music p5 nier嬴面大d喎

條友都唔知打過機未
action 冇 nier
今年其實ok 無上屆咁頹

但又唔係bloodborne 對 witcher 3 咁正

witcher 果年真係好刺激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞