The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike
Nier係劇情同配樂屈機
遊戲性真係唔入流 arpg向 仲要有1/3係玩彈幕

呢樣真係見人見智
本身鐘意玩stg
加上買之前都知佢前作唔少騎呢玩法
好受佢呢種轉黎轉去十項全能咁嘅gameplay

多數中伏嘅係以為佢純動作遊戲
成條list入面最異軍其實係Cuphead
成5個提名
當中best independent同best indie接近袋硬
best art direction都有機會
best music同 best action game就算啦,其他對手都好強
仁王呢

仁王就算數啦

暗榮

雖然我冇玩過,但都估唔到連提名都冇

柒左,原來best action 有

action有提名都唔出奇
個系統係幾好係平衡做唔好
成條list入面最異軍其實係Cuphead
成5個提名
當中best independent同best indie接近袋硬
best art direction都有機會
best music同 best action game就算啦,其他對手都好強

杯頭好玩!
team of the year
SKTelecom T1
Btw
順便投埋shroud 同 faker

寧願投白票或者提名香港隊電競雞,都唔想投俾韓狗

利申: 老母上個星期去完韓國返黎,聽完佢ge經歷後,覺得真係用泡菜狗黎形容朝鮮族係無錯
Most Anticipated Game
全部PS4
其實呢個獎邊度走出黎,呢兩三年無啦啦好多人睇佢睇得好重
之前都好少聽人提起

因為真係得兩三年,第一屆係14年

呢樣真係見人見智
本身鐘意玩stg

除佐二週目9s玩彈幕多佐少少之外
其餘時間視角 玩法一路轉好過癮
而且轉換都好流暢 唔會有奇怪既感覺
team of the year
SKTelecom T1
Btw
順便投埋shroud 同 faker

寧願投白票或者提名香港隊電競雞,都唔想投俾韓狗

利申: 老母上個星期去完韓國返黎,聽完佢ge經歷後,覺得真係用泡菜狗黎形容朝鮮族係無錯

咩經歷

旅程上遇到的人都係不友善囉

呢樣真係見人見智
本身鐘意玩stg

唔鐘意佢可以有千千萬萬個理由,但係鐘意佢只係要一種就夠
nier
nier

Best eSports Team

Cloud 9
FaZe Clan
Lunatic-Hai
SK Telecom T1
Team Liquid

CLOWN 9 LUL
Best Family Game 4隻老任打1隻sega
PUBG有GOTY提名真心on9
Horizon Zero Dawn
Zelda 應贏晒
利申S4玩家
其實Nier Automata真係一個意外,白金同SE都無諗過有呢個銷量
隻game可以有呢個成就,横尾既監督同同劇本實在居功至偉
所以Best direction應該要有Nier至係 可能佢要用studio做單位啦
其實Nier Automata真係一個意外,白金同SE都無諗過有呢個銷量
隻game可以有呢個成就,横尾既監督同同劇本實在居功至偉
所以Best direction應該要有Nier至係 可能佢要用studio做單位啦

屌原本諗住拎個劇本黎做手機驚

呢樣真係見人見智
本身鐘意玩stg

唔鐘意佢可以有千千萬萬個理由,但係鐘意佢只係要一種就夠

本身就係小眾game系列
e3 16 17連上台比人介紹嘅機會都冇
係12月出左個demo,唔少人畫同人圖
然後就多左班J人設嘅唔知頭唔知路走去買
梗會有人接受唔到個玩法
cuphead真係近年難得一見既好game,上年隻INSIDE又係一流

btw其實依家係咪宣傳勁少少,畫面靚就叫大作?
咩horizon, 仁王根本完全唔入流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞