The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike
Best RPG Divinity Original Sin II
Goty計人氣一定係Pubg
支持p5
為日系rpg爭返啖氣
最佳遊戲劇情無Zelda

劇情真係唔夠強喎佢
Zelda
有提名既應該都係佢拎

配樂音效輪唔到佢啦

音效有機
配樂就難啲

如果淨係音效Zelda就攞硬,但係講埋音樂就難啲,雖然都係超一流,不過好大競爭

嗱你一百年前打輸左仗 搞到公主比人捉左 依家你去救佢 但係你唔夠勁 所以你要去ABCD呢四個點度攞力量 攞完就去救公主啦 ??? 最佳劇情

日本復活3隻game提名
Goty計人氣一定係Pubg

如果係計人氣咁goty唔洗搞啦

...

可惜四英dlc遲過個獎
persona 5 真係好好玩
畫面唔係話仿真個d 靚
但係係藝術畫風個d 靚
nier 音樂好聽到不得了

Persona5 真係吸引到我一個星期打爆左佢 個回合制係我玩過最好玩既
Nier既音樂就聽左我半年
畫面唔係話仿真個d 靚
但係係藝術畫風個d 靚

Persona5 真係吸引到我一個星期打爆左佢 個回合制係我玩過最好玩既

但係best art獎今年幾高難度
隻隻都優秀之作
睇番d獎今年除左個垃圾中國獎 入到圍都唔野少
P5
Horizon
Nier 唔係GOTY list 好正常喎,佢劇集同音樂係好但遊戲性真係麻麻地
畫面唔係話仿真個d 靚
但係係藝術畫風個d 靚

隻隻都優秀之作

我會覺得係杯頭
個風格都好少係遊戲界出現
畫面唔係話仿真個d 靚
但係係藝術畫風個d 靚

隻隻都優秀之作

認真 傳統RPG入面P5已經係最撚爽快
畫面唔係話仿真個d 靚
但係係藝術畫風個d 靚

隻隻都優秀之作

認真 傳統RPG入面P5已經係最撚爽快

應該話persona
日本復活3隻game提名

記得有排啲post吹捧歐美驚踩日廠
話唔寫實 細路仔先玩日廠
點解咁多人講到 horizon 垃圾級,佢未到神作,但至少都佳作啦,個setting 畫面同gameplay 有排都未到垃圾啦
之後仁王都比人話垃圾,其實未到dark souls level 姐,都係未到垃圾級啦

真係垃圾級應該係近期sonic force果隻level啦

戰鬥唔錯
故事 冇咩特別
音樂 唔記得
人設 ok la
無玩zelda
大家覺得odyssey 值d定zelda

Zelda 屌打全年其他遊戲
太超班
歐美真係慘敗

連Assassin’s Creed都可以有Best Action/Adventure Game提名
(我係FANS都咁話)
點解咁多人講到 horizon 垃圾級,佢未到神作,但至少都佳作啦,個setting 畫面同gameplay 有排都未到垃圾啦
之後仁王都比人話垃圾,其實未到dark souls level 姐,都係未到垃圾級啦

真係垃圾級應該係近期sonic force果隻level啦

戰鬥唔錯
故事 冇咩特別
音樂 唔記得
人設 ok la

Horizon 音樂真心差左啲,淨係記得一首
個個路人都真係路人咁
戰鬥就真係幾好既,不過機械少左啲,同埋後期無咩變化,打盜賊仲好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞