The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike
Cuphead 一定要拎best art
估唔到p5 都有咁多提名
以為剩係日本hit

btw 個人好鐘意地平線,希望win到劇本

p5外國都好hit架

p5個日本style其實幾歐美feel
Best Game Direction 叫 最佳遊戲風格 係咪好D
以為剩係日本hit

p5外國都好hit架

唔知點解p5香港唔hit
我估應該劇情 nier 贏 ,music 就destiny 2 ( 雖然隻game垃圾
以為剩係日本hit

p5外國都好hit架

真心想P5拎番個獎
當全部世界都OPEN WORLD RPG
希望有隻傳統日系RPG 可以爭番啖氣
Best Independent Game

-Cuphead
-Hellblade: Senua’s Sacrifice
-Night in the Woods
-Pyre
-What Remains of Edith Finch

Best VR/AR Game

-Farpoint
-Lone Echo
-Resident Evil 7: Biohazard
-Star Trek: Bridge Crew
-SUPERHOT VR

Best Action/Adventure Game

-Assassin’s Creed: Origins
-Horizon Zero Dawn
-Super Mario Odyssey
-The Legend of Zelda: Breath of the Wild
-Uncharted: The Lost Legacy

Best Role-Playing Game

Divinity: Original Sin II
Final Fantasy XV
NieR: Automata
Persona 5
South Park: The Fractured But Whole

Best Family Game

-Mario Kart 8 Deluxe
-Mario + Rabbids Kingdom Battle
-Sonic Mania
-Splatoon 2
-Super Mario Odyssey

Best Sports/Racing Game

-FIFA 18
-Forza Motorsport 7
-Gran Turismo Sport
-NBA 2K18
-Pro Evolution Soccer 2018
-Project Cars 2

Best Multiplayer

-Call of Duty: WWII
-Destiny 2
-Fortnite
-Mario Kart 8 Deluxe
-PlayerUnknown’s Battlegrounds
-Splatoon 2

Best Debut Indie Game

-Cuphead
--Golf Story
Hollow Knight
-Mr. Shifty
-Slime Rancher

Most Anticipated Game

-God of War
-Marvel’s Spider-Man
-Monster Hunter World
-Red Dead Redemption II
-The Last of Us Part II
以為剩係日本hit

p5外國都好hit架

真心想P5拎番個獎

best music

nier今集堆歌超越唔到上集エミール、カイネ、同魔王依三首
劇情黎講nier訓係到都贏

見到 horizon 有份真係

d公式劇情
總之Best Sport唔好比垃圾EA就咩都得
以為剩係日本hit

p5外國都好hit架

真心想P5拎番個獎

p5值得拎獎成隻game各方面都好
尤其藝術同音樂應該要有個獎
投咗nier同cup head
bio7狗都唔屌

d公式劇情

人設 支線又唔突出 加點裝備系統又單調

係個戰鬥唔算差
其實有無角色人設大獎

有既話2b想輸都難

d公式劇情

係個戰鬥唔算差

我指horizon

d公式劇情

係個戰鬥唔算差

horizon係我第一隻大作機都唔爆就廢事玩
完全冇人講wolfenstein II
支持P5同Original Sin II
Bio7
Cuphead畫咗咁撚耐唔比獎佢的話真係好慘
Game of the year都係老任內鬥
我估odyssey勝出 始終target層面廣d
我心目中覺得係Zelda
Ff15入rpg....
估計zelta 大贏吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞