The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike
P5
其實Zelda同Mario再勁都唔會贏到PUBG
陣係睇玩家人數已經輸哂
你部Switch 生產量咁少,賣左半年都仲係炒緊戇撚鳩

利申:Zelda, Mario, Splatoon都有玩

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投
同上年overwatch一撚樣

好似今年先有投票?
陣係睇玩家人數已經輸哂

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投

好似今年先有投票?

唔計免費Game
隻Game多人玩 = 多人覺得隻Game 好玩
攞獎都係理所當然
論質素就毫無疑問係zelta
但我覺得goty有機會係pubg
日本復活3隻game提名

記得有排啲post吹捧歐美驚踩日廠
話唔寫實 細路仔先玩日廠

有條友成日開日系歐美post
暗踩日系game
高登果時成日放車里龜gif明踩
係呢度扮正經討論暗踩

果條假膠

年頭已經話今年日系Game翻生
其實就算係平時日本一個地方打哂所有"其他國家"已經好撚唔合理
沒落極都有個譜

柒極有個譜囉
始終90年代日系都算係全球領先地位
但都有D公司依家冇左當年靈魂人物就收哂皮

歐美d 一哥唔好得去邊啦
暴雪今年冇消息
Ubi EA柒左幾耐?
得Bethesda keep到下水準

暗踩日系game
係呢度扮正經討論暗踩

果條假膠

其實就算係平時日本一個地方打哂所有"其他國家"已經好撚唔合理
沒落極都有個譜

柒極有個譜囉

暴雪今年冇消息
Ubi EA柒左幾耐?

其實暴雪今年有Destiny 2
陣係睇玩家人數已經輸哂

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投

上年其他垃圾咋

暗踩日系game
係呢度扮正經討論暗踩

果條假膠

沒落極都有個譜

柒極有個譜囉

暴雪今年冇消息
Ubi EA柒左幾耐?

其實暴雪今年有Destiny 2

Destiny 2唔係暴雪
其實呢個獎邊度走出黎,呢兩三年無啦啦好多人睇佢睇得好重
之前都好少聽人提起

Geoff Keighley
persona 真係好好玩
今年唔係撞正switch出 任天堂年
佢拎goty 我真無覺得當之無愧

唔計老任
大逃殺都好過persona掛
棒NIER棒到上天個D應該都係中二病傻仔
捧NIER捧到上天個D應該都係中二病傻仔
persona 真係好好玩
今年唔係撞正switch出 任天堂年
佢拎goty 我真無覺得當之無愧

唔計老任
大逃殺都好過persona掛

笑撚到我
捧NIER捧到上天個D應該都係中二病傻仔

唔係咁講嘅 捧上天係多餘 但的確有可取之處
棒NIER棒到上天個D應該都係中二病傻仔

點解呢個comment好似成日見到 咩game post都有人咁講個隻game
其實呢個獎邊度走出黎,呢兩三年無啦啦好多人睇佢睇得好重
之前都好少聽人提起

今年第四屆
btw投票只佔10%總分
評審團佔90%
點解咁多人講到 horizon 垃圾級,佢未到神作,但至少都佳作啦,個setting 畫面同gameplay 有排都未到垃圾啦
之後仁王都比人話垃圾,其實未到dark souls level 姐,都係未到垃圾級啦

真係垃圾級應該係近期sonic force果隻level啦

戰鬥唔錯
故事 冇咩特別
音樂 唔記得
人設 ok la

Horizon 音樂真心差左啲,淨係記得一首
個個路人都真係路人咁
戰鬥就真係幾好既,不過機械少左啲,同埋後期無咩變化,打盜賊仲好玩

始終跳唔出UBI式開放世界玩法(開地圖,一堆收集+重覆性高既支線)
係打機械獸呢PART比較好,而且畫面真係好靚

aco都好過hdz啦

今年玩歐美廚咪收哂皮

Nier/ Horizon放係上年既話,可能已經得獎

nier 一定唔得
就算Horizon 未必得 唔好睇少OW
其實OW完整性好高 人物 場景 都好仔細係有俾心機度過 畫面又有特色 只係果種暴雪式合作玩耐左真係垃圾
而且上年有uncharted 4 真係輪唔到horizon
今年唔計紅綠帽 original sin 2 最有資格拎goty 呢隻高質過nier horizon 好多 不過有D hardcore
prg 應該就拎硬 所以tga 俾p5 提名goty 黎平息民憤
陣係睇玩家人數已經輸哂

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投

上年ow 係一隻完整game 而pubg 唔係
佢想以後個獎俾整game 果班友睇唔起 先會俾pubg
陣係睇玩家人數已經輸哂

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投

提名pubg都已經夠傻
陣係睇玩家人數已經輸哂

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投

提名pubg都已經夠傻

平息民憤用 靠人數投票圍同埋整d爭議等多d 人討論下 提名都係做下樣
事實大家都好清楚明白今年係任選其一
其實與其討論其他人所選擇嘅game of the year,點解連燈唔自己搞番個?例如搞番個連燈遊戲台選舉,比人投票揀佢自己嘅最佳遊戲,最佳音樂,最佳故事,最佳美術等等咪幾好
如果PUBG攞左既話,個感覺就似頒左奧斯卡比MARVEL電影一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞