The Game Awards 2017:全部獎項候選提名公佈

678 回覆
29 Like 15 Dislike
The Game Awards 2017

2017年12月7日 下午5:30 [GMT-8]

估計有直播

有呀
佢仲同全球各國video platform合作有轉播
同埋會有獨家遊戲reveal/新trailer
(一來Geoff人面廣,同Kojima仲好熟添
二來個awards show都叫做起左)

可能有Death stranding新trailer
不過我諗都要等到下年e3

唔知幾時先出到
Impact 票投左比hellblade
Monument Valley 2
最佳遊戲劇情無Zelda

嗱你一百年前打輸左仗 搞到公主比人捉左 依家你去救佢 但係你唔夠勁 所以你要去ABCD呢四個點度攞力量 攞完就去救公主啦 ??? 最佳劇情

論呢集zelda唯一不及nier 可能就係劇情
講經典Zelda個故事拋開nier九條街 但正因為係經典
變相個故事大綱都係圍住王子救公主咁做 所以驚喜程度自然唔及nier呢d新作
不過其他方面都足夠屌打同期

對唔住我死忠得好緊要 可能代入感太強
搞到打個陣好投入覺得好正
The Game Awards 2017

2017年12月7日 下午5:30 [GMT-8]

估計有直播

有呀
佢仲同全球各國video platform合作有轉播
同埋會有獨家遊戲reveal/新trailer
(一來Geoff人面廣,同Kojima仲好熟添
二來個awards show都叫做起左)

可能有Death stranding新trailer
不過我諗都要等到下年e3

唔知幾時先出到

最佳遊戲劇情無Zelda

嗱你一百年前打輸左仗 搞到公主比人捉左 依家你去救佢 但係你唔夠勁 所以你要去ABCD呢四個點度攞力量 攞完就去救公主啦 ??? 最佳劇情

論呢集zelda唯一不及nier 可能就係劇情
講經典Zelda個故事拋開nier九條街 但正因為係經典
變相個故事大綱都係圍住王子救公主咁做 所以驚喜程度自然唔及nier呢d新作
不過其他方面都足夠屌打同期

對唔住我死忠得好緊要 可能代入感太強
搞到打個陣好投入覺得好正

我都係死忠 不過我排第一隻zelda始終係時之笛
雖然都覺得zelda贏面較大 但五隻goty同其他提名既game都有玩過 我覺得每隻遊戲都有佢出色既地方 當然相對都有不足 始終遊戲同聽歌一樣真係好主觀
自己唔鍾意都無必要踩到地底泥 成日爭議自己不喜個隻點解入到圍真係無乜意思
All in Zelda
投p5嘅人係咪冇switch未玩過Zelda..

同意zelda拎硬,不過好憎你呢種人嘅嘴臉

容納唔到人地既喜好

容納唔到人地既喜好

我又覺得計埋投票的話,分分鐘係pubg爆大冷
best Independent比cuphead啦
但best debut indie比hollow好嗎
呢個platformer真係design得幾好
但比左best indie又唔比best debut indie又好怪咁
其實Zelda同Mario再勁都唔會贏到PUBG
陣係睇玩家人數已經輸哂
你部Switch 生產量咁少,賣左半年都仲係炒緊戇撚鳩

利申:Zelda, Mario, Splatoon都有玩

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投
同上年overwatch一撚樣

上年ow 係一隻完整game 而pubg 唔係
佢想以後個獎俾整game 果班友睇唔起 先會俾pubg

多人玩都要睇玩家係咪鍾意隻game

之前有冇試過提明搶先體驗版既game?
其實Zelda同Mario再勁都唔會贏到PUBG
陣係睇玩家人數已經輸哂
你部Switch 生產量咁少,賣左半年都仲係炒緊戇撚鳩

利申:Zelda, Mario, Splatoon都有玩

玩家人數關事架咩

點會唔關事
多人玩自然多人投
同上年overwatch一撚樣

上年ow 係一隻完整game 而pubg 唔係
佢想以後個獎俾整game 果班友睇唔起 先會俾pubg

多人玩都要睇玩家係咪鍾意隻game

之前有冇試過提搶先體驗版既game?
GOTY 2017 PUBG(Beta版)
GOTY 2018 PUBG(正式版)

容納唔到人地既喜好

我又覺得計埋投票的話,分分鐘係pubg爆大冷

投票佔好少 好似10% 唔知會唔會公開
同tvb一樣 都係評委話事
有冇人玩過Divinity: Original Sin II

淨係呢個post留言都唔少,佢1代咁少內容我都跑左200幾個鍾乜都試哂咁濟先收手

好多搶先體驗版遊戲出完之後就無正式版,DayZ, H1Z1都係咁。出PUBG個Creative Director之前仲要係負責協助H1Z1開發,DayZ mod好似又係佢出,唔係今次PUBG會唔會又係咁樣無正式版。

好多搶先體驗版遊戲出完之後就無正式版,DayZ, H1Z1都係咁。出PUBG個Creative Director之前仲要係負責協助H1Z1開發,DayZ mod好似又係佢出,唔今次PUBG會唔會又係咁樣無正式版。
我覺得p5同nier音樂一樣咁正 ,但我投音樂比nier,因為p5冇咗音樂都可以好玩,但nier嘅音樂係可以幫成隻game加咗唔少分,將故事同遊戲體驗升華,打boss嘅sound of the end令我玩到起雞皮同ending e嘅weight of the world仲流埋馬尿,如果冇咗bgm ending e真係悶到嘔,所以我覺得nier處理
音樂方面好過p5
我覺得p5同nier音樂一樣咁正 ,但我投音樂比nier,因為p5冇咗音樂都可以好玩,但nier嘅音樂係可以幫成隻game加咗唔少分,將故事同遊戲體驗升華,打boss嘅sound of the end令我玩到起雞皮同ending e嘅weight of the world仲流埋馬尿,如果冇咗bgm ending e真係悶到嘔,所以我覺得nier處理音樂方面好過p5
我覺得p5同nier音樂一樣咁正 ,但我投音樂比nier,因為p5冇咗音樂都可以好玩,但nier嘅音樂係可以幫成隻game加咗唔少分,將故事同遊戲體驗升華,打boss嘅sound of the end令我玩到起雞皮同ending e嘅weight of the world仲流埋馬尿,如果冇咗bgm ending e真係悶到嘔,所以我覺得nier處理音樂方面好過p5

Nier 劇情同音樂都好好
不過講遊戲性我會比P5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞