iPhone X 用家討論區 (2)

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
點解face id unlock 個設計 要拉多下?

就咁直接unlock 唔係仲好咩

我覺得遅下可以俾人揀
控制中心要晌右上角拉落黎唔方便

我覺得下面拉上黎先就手

True
見之前amoled好似話光度較暗啲可延長mon壽命, 呢部又work唔work?

一望就unlock咁點睇通知?

我覺得遅下可以俾人揀

應該好多人都覺得face id unlock太繁複

反而我準確度唔太大問題(指紋其實周不時都唔成功, 特別乾燥時)
見之前amoled好似話光度較暗啲可延長mon壽命, 呢部又work唔work?

一定有用

但問題係點解要去就住黎去辛苦自己
Androd 轉iPhone

覺得充電真係好撚慢
以前刪走run緊既apps , double tap and then 掃上去就得
點解iphone x 好似唔得?
以前刪走run緊既apps , double tap and then 掃上去就得

要好似del app 咁禁

我覺得遅下可以俾人揀

應該好多人都覺得face id unlock太繁複

反而我準確度唔太大問題(指紋其實周不時都唔成功, 特別乾燥時)

隻手有少少面油都開唔到

要好似del app 咁禁

比想像中仲多野要重新摸索
FaceID暫時用落最順手係
拎起直接推開/掂一下畫面再直接推開
其實幾快幾好用
光暗自動係咪無左
光暗自動係咪無左

True tone
未optimise for iPhone X 既app 係咪會有上下黑邊?
試落都真係幾多apps 未support 個比例

lock screen 要睇通知
有無人wi fi好慢
google account 登入唔到 ?

一定有用

但問題係點解要去就住黎去辛苦自己

主要係驚未到有新iphone出就已經變咗烙印moon 到時真係唔知換唔換機好
不過你都有道理嘅
光暗自動係咪無左

有無I reserve link
8仔用家留名

好想買但太貴唔捨得 入嚟葡萄下算
想問用大家用左一排覺得有咩優點同缺點
點開單手模式
點開單手模式

設定>一般>輔助功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞