iPhone X 用家討論區 (2)

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
有冇mon貼同case推介
岩岩拎機

閃魔

無其他
有冇高質透明case推介?
各位師兄 請問如果舊iphone資料過新iphone x 係咪而加將兩部機拍埋一齊就會自動過
上網睇好似可以就咁過 唔洗經電腦
請問你地點樣將資料過繼

咩資料先
成個backup用icloud
一般相/片用airdrop
file同file
各位師兄 請問如果舊iphone資料過新iphone x 係咪而加將兩部機拍埋一齊就會自動過
請問你地點樣將資料過繼

咩資料先
file同file

成個手機所有資料
姐係係咪icloud最好?
Thx巴打

icloud 係, 可以wifi only, 記得備份
另外可以用itunes, 將個備份save落電腦, 萬無一失

不過我咁多年icloud only 完全無事
1. kill app係咪一定要禁實個mon直到d app左上角出現個紅岡?

2.點先做到以前iphone 掂兩下home既效果?係咪叫 reachable?

Thanks 巴打
請問你地點樣將資料過繼

咩資料先
file同file

成個手機所有資料
Thx巴打

另外可以用itunes, 將個備份save落電腦, 萬無一失

唔該巴打

提提, 兩部電話要同一個ios, 例如 一部ios 10, 一部ios 11 唔得
(好似係)
買唔買埋apple watch好

配埋你會知有幾好用方便

有咩方便?
有無人同我一樣買apple care裸跑

係有買Apple Care 但都加原裝皮殻 同玻璃貼用

同你一樣

有ac+但用貼套

貼爆左就祼跑

戴哂套其實好難出事

冇買care+ 又唔用貼套

同路
1. kill app係咪一定要禁實個mon直到d app左上角出現個紅岡?

2.點先做到以前iphone 掂兩下home既效果?係咪叫 reachable?

Thanks 巴打

1. 出左紅波, 可以向上推推走佢
2. reachability 可以, 底橫果條野向下拉。首先要去setting set 單手模式

同路

好貴....
請問你地點樣將資料過繼

咩資料先
file同file

成個手機所有資料
Thx巴打

唔該巴打

提提, 兩部電話要同一個ios, 例如 一部ios 10, 一部ios 11 唔得
(好似係)

我ios9 backup到去x喎
請問你地點樣將資料過繼

咩資料先
file同file

成個手機所有資料
Thx巴打

唔該巴打

(好似係)

好似係可以低up去大
但大唔可以up去細...
(好似係)

成個手機所有資料
Thx巴打

唔該巴打

(好似係)

好似係可以低up去大
(好似係)

正常iphone x 依加一開機係咪應該最新?
我依加部舊機係11.0.3

No
iPhone X 唔係11.1
要升左11.1先可以match返7+過資料
請問你地點樣將資料過繼

Need wifi

唔該巴打

(好似係)

好似係可以低up去大
(好似係)

正常iphone x 依加一開機係咪應該最新?
我依加部舊機係11.0.3

No
iPhone X 唔係11.1
要升左11.1先可以match返7+過資料

剛剛過完,ip6s 用緊11.0.3, backup 完佢焗你要部X 上左11.1先可以restore 部機

利申我係用iMac 既iTunes 過

Thanks 巴打

1. 出左紅波, 可以向上推推走佢
2. reachability 可以, 底橫果條野向下拉。首先要去setting set 單手模式

Thx 巴打
新用d野好唔就手
有問題,有冇師兄見到有 X 背面既貼有得賣?

另外想問,而家芒貼有分2.5D 同3D 有咩分別
最後想問埋IMOS 既iPhone X 貼旺角有冇得賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞