iPhone X 用家討論區 (2)

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
個face id 瞓係到好難解
出街用都有時fail
係豐宅 玩左陣
比想像中易控制
但等下代完全體先考慮入手

7仔可以再戰幾年吧

梗係今年入啦。

無人覺得iPhone X個moon細?

一直用 plus 系列
用緊 iPhone X覺得個moon細左,好唔慣
應該會轉去8+ 部 iPhone X送俾侄仔

希望下年出 iPhone XI plus

8 plus 係闊少少,睇字 睇圖 睇漫畫都會大啲
唔好一味比5.5 vs 5.8吋欺騙,數字遊戲來既姐

Btw,收唔收姪仔

調返轉講,plus 係闊d,d字放大左,
X 長左,睇網頁多d內容。
係豐宅 玩左陣
比想像中易控制

7仔可以再戰幾年吧

梗係今年入啦。

一直用 plus 系列

好期待下年部機
有埋120 hz mon就正

又可以加價
家下完全習慣左個 Home Gesture .. 用用下個 App 想返 Home 由底推上去.
好似將個 App 掉出你電話個 Screen 咁.

Reachability 可以做好 D, 因為 Home Screen 真係唔係太 Work.

家下個電話放 dock, 掂一掂再拉個 Screen 往上個動作就解鎖 ...

不過真係唔敢長開個 Mon .. OLED 起烘係死症. 其實 Apple 根本唔需要用 OLED .. LCD 一樣出到 iPhone X

最煩係訓係床到側住塊面解鎖 ... 每照要好似影証件相咁 Chok 好個樣 ..
係豐宅 玩左陣
比想像中易控制

7仔可以再戰幾年吧

梗係今年入啦。

一直用 plus 系列

Btw,收唔收姪仔

Plus 用web版睇appledaily, 啲字唔係放大左,打橫係比x睇多兩粒字,自己可以試下,反正用手都會向上掃,長左係無闊左咁睇字咁方便
係豐宅 玩左陣
比想像中易控制

7仔可以再戰幾年吧

梗係今年入啦。

一直用 plus 系列

Btw,收唔收姪仔

Plus 用web版睇appledaily, 啲字唔係放大左,打橫係比x睇多兩粒字,自己可以試下,反正用手都會向上掃,長左係無闊左咁睇字咁方便

當然x既手感無得輸
個face id 瞓係到好難解
出街用都有時fail

你瞓係到fail之後要你入PW, 咁佢就會save你瞓係到個面型, 下次就會開到
你地試下較到最光 用全綠 全紅畫面睇下有冇死點

我發現左二點 已經懶得換

點較

點較
。開到最光
上google搵死點圖 影落黎
係相片度放大佢睇 我個部右上一粒 左下一粒 唔太明顯
我想問你地正面望個mon 係咪會漸變偏黃少少
打斜睇個陣先見再見到純白色

已經關左True Tone

唔該曬巴打 而加叫做自然少少

我都係咁, 正面係黃D, 愈側會愈藍白

我仲以為我的手機出事

我都係咁, 正面係黃D, 愈側會愈藍白

我仲以為我的手機出事

唔知係咪oled問題
以前LCD 正面同斜睇都同色
...

最煩係訓係床到側住塊面解鎖 ... 每照要好似影証件相咁 Chok 好個樣 ..

邊洗chok 樣,正常望住個screen 就ok
...

要撐大隻眼先開到 好眼訓
iphone同塊面要成一直線
打橫開唔到 呢方面完敗touch id

斜45度都得

斜45度都得

i mean landscape mode唔得

斜45度都得

i mean landscape mode唔得

頭已側咪得
...

要撐大隻眼先開到 好眼訓

唔可以用密碼解鎖?
點解死都要用faceid
我自己日日都landscape mode 睇片
x 真係細機咁
1080, 16比9 plus 明顯大一個level
訓係度解唔到Face ID

我战一左擺遠少少就解到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞