[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區 (2)

809 回覆
13 Like 1 Dislike
屌...

巴打做咩

見到依到心諗做咩突然難左咁多
幾經辛苦get到點跳過去

跟住拆JoyCon向下掟 飛過去以為自己好醒

過到去... 屌.....

上個post都有人卡係呢度
伏到仆街

應該整清楚畀人睇要去邊一面先至係
依家係由出口去返個入口方向喎,一開始玩呢個關卡應該無可能咁行
https://www.speedrun.com/smo/full_game

已經唔駛1:20:00

睇唔明點樣可以跳到咁高
雪國彈彈波第2次比賽有冇技巧?
成日追唔到第1,係直路彈一係彈高唔識遠,一係彈咗出街

就落地按跳個身有光圈,有加速
其次係睇斜面

光圈有我試到,但有時係彈高唔係彈遠嘅

我想問一起跑個下有冇得加速,次次都差唔多包尾
拎晒所有power moon後發覺
橫掂咁多都要爆機先拎到
應該一早爆咗機先慢慢儲返唔係主線嘅power moon

好多位都係你估到佢有野喺到但係因為未爆機無出現
浪費咗時間去explore
e.g. luncheon kingdom 個peronza plaza 右邊個幾條arch
未爆機前跳到過去ground pound 係無野/出coins
爆咗機先出月亮

日本係原版

英文係翻譯
中文又係翻譯

咁都要玩英文版係咩心態﹖
橫掂咁多都要爆機先拎到

e.g. luncheon kingdom 個peronza plaza 右邊個幾條arch
未爆機前跳到過去ground pound 係無野/出coins
爆咗機先出月亮

日本係原版

英文係翻譯
中文又係翻譯

有咩問題?
月球更背面玩撚到掉制

去到尾, 啄木鳥先黎跌左落街
輕鬆game都唔知整個跳繩排球黎整躁人做乜撚 唔要呢兩個月亮
橫掂咁多都要爆機先拎到

爆咗機先出月亮

日本係原版

英文係翻譯
中文又係翻譯

有咩問題?

英文廢想睇多d英文都唔得

同埋日文幾乎唔識
中文覺得瑪利歐個譯法唔靚

對唔住我錯
月球更背面玩撚到掉制

一開始熔岩已經過唔到,安心HEA玩等XB2
月球更背面玩撚到掉制

不要再說了, 決定搞左其他先繼續玩月背
月球更背面玩撚到掉制

熔岩第三四個洞要好小心搵時機先得
練多幾次就ok
跳繩救命 50都過唔到
(月球更背面)攻略成功!! 一輸就由頭黎過真係好癡線

過完直落去埋跳繩/打波,一場clear,舒服哂
(月球更背面)攻略成功!! 一輸就由頭黎過真係好癡線

過完直落去埋跳繩/打波,一場clear,舒服哂

俾更背面磨練完個人技術進步咗
打返啲舊關都輕鬆左好多
輕鬆game都唔知整個跳繩排球黎整躁人做乜撚 唔要呢兩個月亮

打波用2p好易啫 跳繩真無解

亂砌都95
排球點樣100分
都之國套地盤衫點拎
都之國套地盤衫點拎

入商店買

呢粒石點先整得爆

呢粒石點先整得爆

狂打佢就得

呢粒石點先整得爆

狂打佢就得

打左勁耐都唔爆

呢粒石點先整得爆

狂打佢就得

打左勁耐都唔爆

好似係十下
排球點樣100分

2p控帽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞