[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區 (2)

809 回覆
13 Like 1 Dislike
過左冠軍路lu
2 take過

更背面卡左好耐
好想棄game

棄前用協助過左佢囉

更背面卡左好耐
好想棄game

棄前用協助過左佢囉

Assist mode一定過到

更背面卡左好耐
好想棄game

棄前用協助過左佢囉

參考上面條 youtube 片。又如果真係條手指咁靈活,可以打少後面一大半....
成日唔得閒玩, 就算得閒一日都係玩得1~2個鐘
30/10買到今日終於爆機
要由頭搵月亮同紫幣了

爆story mode佔隻驚好少部分

花咗兩個鐘搵帽子國紫幣同月亮
結果仲爭6粒月亮 .... 賽跑真係有排玩
成日唔得閒玩, 就算得閒一日都係玩得1~2個鐘
30/10買到今日終於爆機
要由頭搵月亮同紫幣了

爆story mode佔隻驚好少部分

花咗兩個鐘搵帽子國紫幣同月亮
結果仲爭6粒月亮 .... 賽跑真係有排玩

賽跑唔岩我呢啲手殘人士
YOSHI 熔岩跳都跳左半個鐘先食得哂啲蘋果 跳繩更加無望

更背面卡左好耐
好想棄game

棄前用協助過左佢囉

參考上面條 youtube 片。又如果真係條手指咁靈活,可以打少後面一大半....

我已經玩到前面熟晒
係去到飛叉之後卡住左
我知唔係淨返好多
但就一直都過唔到
冇帽隱形路果關,點樣殺大毒花?

識點打,有時間先再玩

佢噴毒液果陣踩佢尾部
踩頭有機會死
跳繩同排球你夠淡定的話,試兩三次都可以100下以上

碌雪球真係差點想掟掣,玩Class S成撚日落地落地到尖角位就向後彈,仲未掌握到點先拎第一,好心老任更新SMO裡面某些小遊戲的難度啦,畢竟呢隻game係for大眾

又無逼你儲齊所有月亮先可以解鎖緊要野
個class s 又係post-game challenge來
玩唔掂咪skip 囉
跳繩有方法 卡月亮嘅大家可以參考下

痴線佬
月之裏面
玩咗兩關冇帽關,炮彈同坦克
死咗千幾個coin先攞到嗰四個月亮
打排球打到心跳加速 仲癲過跳繩

pro 手掣控Cappy易好多

2p大法
用帽打好易
以為跳繩同排球係地獄
其實玩到想死的係雪之國的碌雪人,第53粒月亮的碌雪人class S硬係碌唔到第一,最勁都係第二,大家有咩心得?

勁撞手神 試左十幾廿次, 成日彈歪左或者彈高左, 有時1分廿幾秒, 有時1分零6

又冇得比人行捷徑,又冇矛招,一起步就排第四,起點排第一個位根本贏緊冇得玩

梯形位可以偷到少少時間,同埋隧道唔跳/只跳一下會仲快
有冇人會刷錢買全裝+999月亮

刷錢好快啫其實

我儲齊月亮 仲差婚紗/骨頭/金銀mario未買 已經19000
加埋百幾個月亮要萬幾 一共三萬幾喎

我刷左2次庫巴國果關
其他coin自然儲返黎
可能有d關死好多次

庫巴國邊度刷?

過完庫巴國後再入去起點會有水管傳送你去一個屋企頂,向下跳兩層會見到有粒種子同3隻尖殼龜,用種子升上天刷錢,食盡每次180

記得上去淨係吸花同埋跳就得,唔好郁個方向

森之國花田前有隻食錢怪,上佢身有30幣
之後飛返去旗仔,再去上佢身又有30
無需任何技巧
跳繩同排球你夠淡定的話,試兩三次都可以100下以上

碌雪球真係差點想掟掣,玩Class S成撚日落地落地到尖角位就向後彈,仲未掌握到點先拎第一,好心老任更新SMO裡面某些小遊戲的難度啦,畢竟呢隻game係for大眾

隻game對我黎講已經算易,連呢D都set易佢真係唔駛玩...

雪球個技巧係唔駛亂跳,轉彎入得準就得,上斜掂地板果下絕對唔可以跳
電單車跳繩得喎
衰咗喺99下
電單車跳繩得喎
衰咗喺99下

我覺得差唔多 電單車體積大啲要再精準啲 不過易控高度咁解
月之裏面

我覺得炮彈同熔岩食蘋果難
睇黎1:10係依家speed run標杆
月之裏面

我覺得炮彈同熔岩食蘋果難

炮彈關回程行左上路,試左幾十次後終於過到,點知行下路三幾次就過到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞