[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區 (2)

809 回覆
13 Like 1 Dislike
森之國個master race都痴撚線
要大跳,再飛帽,再飛撲上帽彈
㩒到手抽根
zL>B>放ZL>㩒實Y>zL+x
㩒到手抽根

請熟練3段跳
拎晒所有power moon後發覺
橫掂咁多都要爆機先拎到
應該一早爆咗機先慢慢儲返唔係主線嘅power moon

好多位都係你估到佢有野喺到但係因為未爆機無出現
浪費咗時間去explore
e.g. luncheon kingdom 個peronza plaza 右邊個幾條arch
未爆機前跳到過去ground pound 係無野/出coins
爆咗機先出月亮

日本係原版

英文係翻譯
中文又係翻譯

咁都要玩英文版係咩心態﹖

食屎啦你

自己英文廢又要人陪你廢咩?

咁撚多集mario未打過中文 次次打英文版

我今次繼續用英文又關你乜春心態事?

64 sunshine galaxy 同其餘一大堆mario game 都玩開英文 睇開繼續用有咩問題
橫掂咁多都要爆機先拎到

e.g. luncheon kingdom 個peronza plaza 右邊個幾條arch
未爆機前跳到過去ground pound 係無野/出coins
爆咗機先出月亮

日本係原版

英文係翻譯
中文又係翻譯

食屎啦你

64 sunshine galaxy 同其餘一大堆mario game 都玩開英文 睇開繼續用有咩問題

個位巴打純粹覺得玩日文高人一等打飛機射到周圍都係
橫掂咁多都要爆機先拎到

爆咗機先出月亮

日本係原版

英文係翻譯
中文又係翻譯

食屎啦你

個位巴打純粹覺得玩日文高人一等打飛機射到周圍都係

依家D人連人地用咩語言玩都要管真係CLS
想問下
蘑菇地圖
有個月之力係係燈柱上面(近太空船)
個個點拿
㩒到手抽根

請熟練3段跳

通常抄金龜條路線就得
Any% - No Assists in 1h 13m 46s by Vallu - 1st place
想問條低b問題 d鸚鵡要點做先攞到個moon

卡住左係d鸚鵡度

卡住左係d鸚鵡度

鸚鵡係俾提示你架咋
每次會俾三個該王國你仲未拎到嘅月亮嘅名你
可以俾地圖撳Y check返啲 月亮名

有名都揾唔到啲月亮就可 以俾錢同菇買提示

卡住左係d鸚鵡度

鸚鵡係俾提示你架咋
每次會俾三個該王國你仲未拎到嘅月亮嘅名你
可以俾地圖撳Y check返啲 月亮名

有名都揾唔到啲月亮就可 以俾錢同菇買提示

解完三個俾左名嘅其中一個之後可以問佢拎個新嘅提示
月球更背面玩撚到掉制

去到尾, 啄木鳥先黎跌左落街

下?打完仲有四合一大佬?
月球更背面玩撚到掉制

去到尾, 啄木鳥先黎跌左落街

下?打完仲有四合一大佬?

無大佬 但有條地獄級路線
月球背面都未過到, 我覺得自己係零
月球背面都未過到, 我覺得自己係零

月球背面 係要嚟鍛練技術
月之國裝住月亮果隻ufo點捉架
次次行埋去佢都逃走
月之國裝住月亮果隻ufo點捉架
次次行埋去佢都逃走

踎低慢慢行埋去

呢度要點跳上去
次次接唔到帽ON9

呢度要點跳上去
次次接唔到帽ON9

你咁跳咪啱

呢度要點跳上去
次次接唔到帽ON9

你咁跳咪啱

咪住,你跳左上去直接飛帽唔好掂牆

呢度要點跳上去
次次接唔到帽ON9

你咁跳咪啱

即係點

呢度要點跳上去
次次接唔到帽ON9

你咁跳咪啱

即係點

跳到終於 原黎唔可以掂牆
好滾動, 終於拎曬啲月亮, 買齊衫同帽了
過曬之後, 我自己覺得彈彈波仲難玩過龜跑, 彈彈波都卡咗我好耐
好滾動, 終於拎曬啲月亮, 買齊衫同帽了
過曬之後, 我自己覺得彈彈波仲難玩過龜跑, 彈彈波都卡咗我好耐

想問下
蘑菇地圖
有個月之力係係燈柱上面(近太空船)
個個點拿

求救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞