[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區 (2)

809 回覆
13 Like 1 Dislike
咩係dark side
係月球背面打完兔仔之後就係舊圖儲緊月亮

dark side即係背面

Lost kingdom好易 一週目一個鐘多啲就儲齊晒啲月同紫幣

我覺得未爆機應該係廚房果關比較難
爆機之後背面果三關同更背面就完全兩個世界

跳繩>更背面

識玩節奏game=easy

玩完背面同更背面真係會技術好左

我一周目完咗
玩咗dark side 拎晒月亮先返轉頭玩返其他kingdom
個感覺好似過完木人巷喺少林寺落返山咁
D關好似食生菜咁食

果3關無帽房真係玩到癲
話跳繩難果D去玩下炮彈果關先知咩叫難
btw提下未玩既人,月球背面炮彈果關,跳完下層之後記得踎低,唔好咁心急走...

無得用帽果關砲彈我記得我直接係上面跳返過去

姐係差個月亮未拎

跳繩>更背面

識玩節奏game=easy

玩完背面同更背面真係會技術好左

我一周目完咗
玩咗dark side 拎晒月亮先返轉頭玩返其他kingdom
個感覺好似過完木人巷喺少林寺落返山咁
D關好似食生菜咁食

果3關無帽房真係玩到癲
話跳繩難果D去玩下炮彈果關先知咩叫難
btw提下未玩既人,月球背面炮彈果關,跳完下層之後記得踎低,唔好咁心急走...

無得用帽果關砲彈我記得我直接係上面跳返過去

姐係差個月亮未拎

原來仲有 一陣返去拎

下層好難跳,一路跳粒炮彈仲要追緊你 總之記得跳完唔好走住,踎低等粒炮彈黎
想問有無人解瀑布國力量之月既18

我睇攻略全部都話要係雪之國係幅畫度過去

但點解我係同一幅畫會去左湖之國

D畫好似random
去埋另外既國家搵畫啦

D畫好似random
去埋另外既國家搵畫啦

唔係random
係路線分歧時揀邊一個kingdom先會影響 邊個畫框去邊個kingdom
庫巴國有個位上天唔洗1分鐘就有180coin
shop買得既moon有幾多個??

最衰棵野要次次種
shop買得既moon有幾多個??

109應該

我屌!

2p 大法啦

試多幾次過左喇
我覺得用mario好d 用帽跑唔切就冇 mario仲可以靠飛帽

頂帽快mario好多喎 我第一次2p就過

頂帽快好多x2

1p mario 跑步加飛帽保平安

帽唔洗起跑兼快過mario兼判定大過mario
點會係用mario好過帽

最衰棵野要次次種

買抽獎仲快啦

最衰棵野要次次種

好快姐 跳幾下就到
然後只需要飛帽同跳

我屌!

2p 大法啦

試多幾次過左喇
我覺得用mario好d 用帽跑唔切就冇 mario仲可以靠飛帽

頂帽快好多x2

識玩可以用埋腳控mario 實無死

最衰棵野要次次種

買抽獎仲快啦

抽獎有幾多coin 次次抽到月亮就冇再去

2p 大法啦

試多幾次過左喇

頂帽快好多x2

識玩可以用埋腳控mario 實無死

我搵阿妹幫拖
不過基本上都係帽打晒

我卡左勁耐 最後發現要去八爪魚地圖上d魚身上中間隻大盃 再游到盃底張畫先係去到瀑布國

你試下岩唔岩丫

最衰棵野要次次種

買抽獎仲快啦

無野 得幾十 好似庫巴國快好多

最衰棵野要次次種

買抽獎仲快啦

無野 得幾十 好似庫巴國快好多

得40
仲要每次用10 蚊玩
又要瞄時間掟
掟中又要執
好難搞
都係bowser kingdom屈機
森之國有粒月亮要於崖邊食音符,我點碌都碌落樹海

派帽
森之國有粒月亮要於崖邊食音符,我點碌都碌落樹海

派帽

但掟帽有硬直時間

呢個我試過就咁跑係啱啱好夠時間,中間跳過一兩下咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞