[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區 (2)

809 回覆
13 Like 1 Dislike
終於射到上moon
更背面skip左4關就好易過
都之國有個月亮係要入去戲院入面2D化去玩
我搵到1個月亮,但有個月亮碎片好高拎唔到應該點搞

Skip咗好似無乜意思

Skip咗好似無乜意思

會再挑戰過
有d攞moon地方簡直痴線,洗唔洗咁難玩

最後個粒?跑+跳應該夠

可能有隱影磚,你周圍頂下

跑跳
請問沙漠仙人掌同石像粒moon點拎

頭頂有綠點嗰棵就飛帽
左右各兩棵矮仙人掌嗰棵就騎石獅子撞
空中飛撲完再踩頂帽,係咪就冇得再跳高?可唔可以踩完頂帽再飛帽再撲前,不停咁loop?
[quote]空中飛撲完再踩頂帽,係咪就冇得再跳高?可唔可以踩完頂帽再飛帽再撲前,不停咁loop?[/quote唔可以loop
踩牆或者踩帽都只可踩一次
即係跳>飛帽>撲>踩帽彈高>飛帽>撲(無得彈高)
我買左庫巴的整套禮服,咁可唔可以好似amiibo那個庫巴咁搵齊所有紫幣?

唔關事
一定要嘟amiibo先幫到你搵紫幣
(如果你有其他版本嘅bowser amiibo 都嘟到嚟用)
淋完水太耐冇返黎 而家咁高點搞

噴水怪飛上去
想問下
蘑菇地圖
有個月之力係係燈柱上面(近太空船)
個個點拿

求救

有冇巴打幫到我呀
想問下
蘑菇地圖
個個點拿

求救

有冇巴打幫到我呀

有冇圖 唔係好記得個位置

Btw 用提示玩真係好快打完隻game 我玩得慢都係100個鐘左右

噴水怪飛上去

亂咁跳得左
想問下
蘑菇地圖
個個點拿

求救

有冇巴打幫到我呀

有冇圖 唔係好記得個位置

Btw 用提示玩真係好快打完隻game 我玩得慢都係100個鐘左右

Sorry
遺失王國先啱
係太空船附近
有條燈柱上面
今晚cap圖先
我想問d獅身人面像係咩玩法
每關都搵到隻玩到爆埋機都未知要點搞

傾計答哂佢D問題

傾計答哂佢D問題

就係要點樣同佢傾計
跳上頭頂又唔得,就咁跳高又唔得

傾計答哂佢D問題

就係要點樣同佢傾計
跳上頭頂又唔得,就咁跳高又唔得

正面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞