[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區 (2)

809 回覆
13 Like 1 Dislike
有時會見到啲紅蘑菇
一打佢就會消失
佢地有咩用途嫁?

上蘑菇身行過去 會有月亮

佢地簡稱姣婆
專溝高佬
你夠佬佢就比佢個西月你

屌, 一路睇再一路諗返玩個陣個隻紅帽閪見到高佬個樣 笑撚左出黎
條龍果關地下有粒石識發光,可以拎起
應該要點做先拎到粒月?

狂掉佢,幾分鐘後就會爛

踢得唔得 ?
定一定要狂拎狂掉?
應該要點做先拎到粒月?

狂掉佢,幾分鐘後就會爛

踢得唔得 ?
定一定要狂拎狂掉?

應該要點做先拎到粒月?

狂掉佢,幾分鐘後就會爛

踢得唔得 ?
定一定要狂拎狂掉?

想問同一關,火箭上去果度
第二粒月個平台點過去?
裏裏關都過埋
跟片skip 晒後尾幾關
哇賠300石
多謝笨大
哇賠300石
多謝笨大

錯post sor
裏裏關都過埋

條飛龍點先可以飛咁高?
裏裏關都過埋

條飛龍點先可以飛咁高?

首先由頭到尾都一定要KEEP住按B掣
去到第一個龍捲風前按上掣沉低,接近龍捲風就FING掣,條龍就會飛高D
然後一路FING掣FING到尾,最後可能差少少先到個平台,要加多下空中衝跳先得
玩呢關玩到就黎痴線

我玩咗2x 次

利申 手殘
手殘的收集控對賽跑表示心痛

練好飛帽衝跳搵捷徑,贏到車尾燈都見唔到
善用ZL+Y狂碌加速其實都夠做

成日變咗臂部撞地 我都覺得自己on9
裏裏關都過埋

條飛龍點先可以飛咁高?

去到第一個龍捲風前按上掣沉低,接近龍捲風就FING掣,條龍就會飛高D
然後一路FING掣FING到尾,最後可能差少少先到個平台,要加多下空中衝跳先得

庫巴關都可以SKIP,側邊繞去後面
https://youtu.be/_sK3QszyNa0
進化到玩盡量唔capture爆機
成隻game淨係capture 15次就可以拎到450個moon,仲要計埋電線,坦克同鏈頭
成隻game淨係capture 15次就可以拎到450個moon,仲要計埋電線,坦克同鏈頭

咩叫capture?

咩叫capture?

上身
睇完d speedrun
我覺得自己係0
裏裏關都過埋

但係都係出唔到向下掟帽
skip 唔到呢關
裏裏關都過埋

條飛龍點先可以飛咁高?

我次次都飛唔到咁遠
裏裏關都過埋

但係都係出唔到向下掟帽
skip 唔到呢關

Joycon水平向下郁
再向稻草人個方向郁
裏裏關都過埋

條飛龍點先可以飛咁高?

我次次都飛唔到咁遠

我第一次就飛到去背面
可能第一個龍捲風要chok 得夠高
Super speedrun odyssey

好痴線
過咗裏關
都係chok唔到飛龍,就咁正常打裏關算
雖然chok唔到飛龍,但稻草人又chok到

差跳繩嗰粒月亮
稻草人雙手jc一齊向下發咪得
其實稻草人嗰到都唔係咁難玩

唔好諗住喺d 牆準備出嚟嘅時候跳上佢上面
而係要去避佢地
走去d 唔會突出嚟嘅位去等上面/側邊嘅野突出嚟再
Wall jump 上去

佢有埋ring coin 提你已經好佛心
嗰關玩十次左右就背到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞