[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區 (2)

809 回覆
13 Like 1 Dislike
請問帽國的第二次烏龜賽跑,點先跑得贏金龜?

過完橋有隻飛菇
附佢身飛去終點

但我都係唔撚夠佢快,次撚次翔少少贏到佢
可能我太廢

上斜用跳
上斜碌會慢
平地落斜都狂碌就得

我係落地前飛一飛帽,等落地無硬直
跟住狂大跳(N64版賽跑必學技)

飛撲落地快啲又無硬直 撳實ZL落地可以直接碌
同埋第一次對金色龜可以跟住睇佢點跑
第一頁招三段遠跳我都係跟佢地學

仲係做唔到熟練掌握 練個陣做到一開跑就fail

牆跳飛帽轉向既進階例子,唔一定要180度反方向,微調都得
牆跳後飛帽主要係cancel左牆跳fix死左果個跳躍方向
飛完帽你再轉去第2個方向都得

個籠件面個粒月之力點拿
市長個手袋有無巴打搵到

Q&A咪有囉頂你

衝完關再搵,可能要重返地圖先有
市長個手袋有無巴打搵到

Q&A咪有囉頂你

衝完關再搵,可能要重返地圖先有

巴打加油 我都衝梗

牆跳飛帽轉向既進階例子,唔一定要180度反方向,微調都得
牆跳後飛帽主要係cancel左牆跳fix死左果個跳躍方向
飛完帽你再轉去第2個方向都得

個籠件面個粒月之力點拿

引蟲捉帽打爆佢
有無畫框入口位置呀大佬,.我差兩個就全收集
有無畫框入口位置呀大佬,.我差兩個就全收集

999!?

呀屌你老尾 終於過到呢關

我應該卡咗一粒鐘左右
好耐未試過咁有毅力打機
Mario真係有魔力
,,,
屌你老味
更背面難玩到
偷睇左其他人玩,發覺我只係玩到好早段
想問穿渠當唔當係checkpoint 如果無checkpoint都幾難過到

屌你老味
更背面難玩到
想問穿渠當唔當係checkpoint 如果無checkpoint都幾難過到

開弱雞帽,原地復活
屌你老味
更背面難玩到

開弱雞帽,原地復活

試多幾個鐘,唔得先用啦,thanks巴打
屌你老味
更背面難玩到

開弱雞帽,原地復活

冇必要都應該唔會用個個mode
玩落去 成功感不足
屌你老味
更背面難玩到

開弱雞帽,原地復活

玩落去 成功感不足

我就嚟失去理性開assist mode
過左水管都無checkpoint真係好令人沮喪
https://twitter.com/Nyyyyy030/status/925786468391325696
太興奮飛埋落街

我第一次上到頂都係直接衝落街
成日做dive跳唔上頂帽彈多下,有無咩要訣?
屌你老味
更背面難玩到

開弱雞帽,原地復活

玩落去 成功感不足

我就嚟失去理性開assist mode
過左水管都無checkpoint真係好令人沮喪

Mario 傳統
Champion's Road 只有真正嘅Champion先過到
今日跑快琴日成秒,然後趺左50名
癡撚線

飛完帽唔好郁個方向

飛完帽唔好郁個方向

THX,剛剛試完,dive完長禁個Y都得
大食人花應該點打?
無帽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞