【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (9)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
我想問xz1有冇內置電話錄音??

唔知大家有冇咁既問題,我用緊xz1
xz系列禁開關鍵可以解埋鎖,好方便
但係又唔可以用app熄mon,因為會要你入多次密碼
設定亦較唔到禁兩下著mon
咁個開關制禁得多會唔會好快打柴?

唔會[/quote]
點解 [/quote]
點解會[/quote]
就係唔知先問[/quote][/quote][/quote]
你會唔會個volume up/down撳得多壞[/quote]
用下腦先講,開關制得一個,你一日禁幾多次?[/quote][/quote]
唔知大家有冇咁既問題,我用緊xz1
xz系列禁開關鍵可以解埋鎖,好方便
但係又唔可以用app熄mon,因為會要你入多次密碼
設定亦較唔到禁兩下著mon
咁個開關制禁得多會唔會好快打柴?
XZP個指紋解鎖好弱雞
凡係喺冷氣房或者有些小手汗
呢個功能一律作廢

通病黎

就算iphone 8plus 有手汗一樣fail

Wazzapp migrate play store

有google 過
不過見複雜諗住睇下仲有冇啲簡單啲嘅方法
已準備磅水

得呢個方法

一係衛訊出機 佢幫你轉

磅左水俾wazzap搞掂左
忘記左iPhone 個backup pw搞左好耐

另外想問下而家嘅android 機仲需唔需要用Greenify 呢啲app
定而家android 系統已經做得好好

An8已經好好

愈用愈lag

睇你用咩機,Android 8 oreo已經ios化,限制好多後台活動進行,以免俾啲apps拖慢部機
加上旗鑑機都用ufs2.1做儲存,減少左用得耐部機檔案太多拖慢速度問題
呢一代同以前Android機的確有明顯分別

Exactly
XZP個指紋解鎖好弱雞
凡係喺冷氣房或者有些小手汗
呢個功能一律作廢

通病黎

就算iphone 8plus 有手汗一樣fail

只可以等sony用鳩通個超音波mon底解鎖去解決
xz1c有靚芒貼未?
想問下xz1用solid explorer完全見唔到張sd card可以點搞

唔知係8.0本身係咁定係bug,好以得系統app先可以讀寫sd card
開發人員選項有得設定強制比所有app存取sd card,不過我試過開咗佢都只係讀到寫唔到

只係見到係強制允許apps寫入果個
存取係邊到搵架

呢個?
我開咗佢都只係可以喺solid explorer睇到sd card但係改唔到嘢
我想問xz1有冇內置電話錄音??

咁有咩app可以做到
有冇xz1 用家 gmail收 pdf開啟有問題
佢顯示 dl完但按落去冇反應
明明前幾日仲冇問題

重開機又冇事

講真,轉會用左幾日已經開始有啲後悔
唔係想搞事
但係 android俾我個感覺仲係唔夠穩定、唔可靠

Sony系統仲穩定過iOS喎

我都好想係咁
問題係呢幾日來日日都有啲唔知咩情況下先會發生嘅 crash/突然停頓出現

當然都有可能係機主問題啦

十分鐘前又無啦啦load 唔到sim卡咁
冇曬信號又要reboot
又係唔知咩事

邊度買

岩岩又來多次
華仁買

建議換一部
似有問題

啱啱又無啦啦冇左信號
on off 飛機模式都唔得,一定要重開機
我星期日自先開始入sim卡
基本上日日都有發生
計埋今次已經第6次
大家係咪覺得我應該換機
屌部Z5P突然死左綠燈
剩係死綠燈都唔知換唔換新機好
見到新機無左DOUBLE TAP功能
岩岩買左xz1
有冇人知點解係whatsapp開link佢會係whatsapp開個視窗而唔係彈去chrome 好撚on9
岩岩買左xz1
有冇人知點解係whatsapp開link佢會係whatsapp開個視窗而唔係彈去chrome 好撚on9

https://www.ptt.cc/bbs/Android/M.1506587713.A.4FA.html
同佢一樣
乜原來xz premium個type c係出唔到hdmi

無, 如果聲 畫去另一個mon ,得無線 screen mirroring
Z5P轉XZP感覺反而差左
雖然話SONY部部都一樣樣
但係Z5P個喇叭位同音量鍵位置都好過XZP
寧願Z5P樣換鏡頭同U仲好
希望下GEN真係會換樣
希望下GEN真係會換樣

幾時出KRACK bug fix
希望下GEN真係會換樣

希望下GEN真係會換樣

派我膠都無用
連double tap開mon都無埋...
今日係街見到最少兩個中佬z5p 望落好lag下
希望下GEN真係會換樣

派我膠都無用

double tap呢個問題因為sony班19工程師搞唔掂
今日係街見到最少兩個中佬z5p 望落好lag下

肯洗下機 update下
z3+都可以好撚順
希望下GEN真係會換樣

派我膠都無用

double tap呢個問題因為sony班19工程師搞唔掂

佢一日唔整返double tap
我一直屌哂sony工程師老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞