【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (9)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
窮撚一問,如果budget 3000樓下,唔打機,唔影相,主要用來睇片,上網,whatsapp,電池要頂到用足成日唔駛差電,XA1 好唔好?見佢5 吋mon 2000蚊唔駛,如果呢部唔得,有冇其他推介?同埋想問係咪大部分Sony機都可以插otg線?

XA1用MTK SoC,真心唔建議。

如果加啲錢買貴少少,會唔會好啲?只有兩個大要求:
1.續航力
2.mon唔好太差太細,順

你都岩5.5" mon

5吋以上已夠大

你要平就應該揀 小米, 真係壞左都唔心痛; 要用sony 真係一用就要用高階
窮撚一問,如果budget 3000樓下,唔打機,唔影相,主要用來睇片,上網,whatsapp,電池要頂到用足成日唔駛差電,XA1 好唔好?見佢5 吋mon 2000蚊唔駛,如果呢部唔得,有冇其他推介?同埋想問係咪大部分Sony機都可以插otg線?

1.續航力

你都岩5.5" mon

5吋以上已夠大

你要平就應該揀 小米, 真係壞左都唔心痛; 要用sony 真係一用就要用高階

小米 咁不如OnePlus
依加好似越用越食電

邊部
依加好似越用越食電

邊部

xzp屏幕成60%
想問下宜家sony最新既手機係咪Xperia XZ1?抵唔抵買?
我部Xperia Performance X壞壞地想換

建議你買返xzp 始終係全年旗艦 4k mon又爽d 加上個mon係sharp生產 唔係jdo

z5系列 z3+ z4出左更新

外國...
請教下xz1叉電果個"電池保護"有咩作用?開左之後好似叉耐左
官網又話"已完全充滿電的電池仍保持充電,可導致電池損壞。Battery Care 將你的手機充電至 90%,然後等待,並在你正常起床前充電至 100%。"

請教下xz1叉電果個"電池保護"有咩作用?開左之後好似叉耐左
官網又話"已完全充滿電的電池仍保持充電,可導致電池損壞。Battery Care 將你的手機充電至 90%,然後等待,並在你正常起床前充電至 100%。"

用低d既current慢慢叉
等舊電唔好咁傷
同埋官網個講法都係電池保護

等舊電唔好咁傷

唔該巴打,但真係可以"將你的手機充電至 90%,然後等待,並在你正常起床前充電至 100%"就好,睡教叉到起身就得,唔洗理
佢呢句係咪有d誤導?

1.續航力

你都岩5.5" mon

5吋以上已夠大

小米 咁不如OnePlus

人地都handle 唔到2000以上
啱啱買咗部XZs加M2BT1做後備機加LDCP
有冇咩玻璃貼靚仔?
有冇咩玻璃貼靚仔?

想問下巴打, 音質有冇得同有線嘅比 (同一對聽筒下)

同埋會唔會成日lag 同斷線
屌,岩岩幫xz 沖涼,入左水

恭喜哂

恭喜哂

仲有保養,唔知整洗唔洗錢

恭喜哂

真係好撚嬲,防水入水真係好fail

等舊電唔好咁傷

唔該巴打,但真係可以"將你的手機充電至 90%,然後等待,並在你正常起床前充電至 100%"就好,睡教叉到起身就得,唔洗理
佢呢句係咪有d誤導?

唔係即刻有,佢會觀測你嘅作息時間一排,收集足夠數據後去計大概咩時間hold住90再上100
另外要有有規律嘅作息時間(即是起床時間),如果唔係唔會activate (eg: 一時7點起身一時10點起身咁)
有冇咩玻璃貼靚仔?

想問下巴打, 音質有冇得同有線嘅比 (同一對聽筒下)

同埋會唔會成日lag 同斷線

機已到手,線淘寶未送到
諗住試插425或者535(兩隻都有)

恭喜哂

真係好撚嬲,防水入水真係好fail

Sony 真係好on9
我之前部z3c 又係因為入水玩完
跟住用左ip6 兩年幾
咁啱而家要換機留意緊sony
睇到呢到真係卻步
幾年後仲係衰緊呢啲on9野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞