【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (9)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
4K4 XPZ入手 攞埋耳機

邊間

邊間

係星際果間

抵到爛

香港原裝行貨??

yes
有冇人用緊或者用過z4 tablet
有冇咩feedback可以share
有興趣買
想問下依家去邊度出 XZP 香港行貨最平?

睇下你係想要d乜
(1) 如果淨機,連mon貼都唔需要,應該去 imobile $4500
(2) 如果想去大鋪,最好有相應信用卡,食大鋪promo回贈,而家賣 $5498, 一般回贈300至400左右吧。。。仲會送一大堆野,咁值唔值得就見仁見智
(3) 如果有 MySony prestige 級會員去 sony online store 買,$5498 會有 $500 ecash 回贈,銀色仲會送多一大堆野
而家買xzp係冇兩年保同冇耳機送

兩年保就肯肯定無
耳機啱啱仲有

請問巴打怎樣換的?我現在打算去買黑色 XZP!

其實個活動幾時開始?
我8月買有冇得換

都好耐下個喎。。。你打電話去問下啦,再唔係直接踩上去(記得帶埋機)

sosad 睇返sony FB 個活動9月13開始
https://www.dxomark.com/google-pixel-2-reviewed-sets-new-record-smartphone-camera-quality/

98分 當之無愧
有啲心郁

又貴又柒

有行貨會轉去玩一代
或者我升咗8.0會打消念頭
https://www.dxomark.com/google-pixel-2-reviewed-sets-new-record-smartphone-camera-quality/

98分 當之無愧
有啲心郁

又貴又柒

有行貨會轉去玩一代

香港冇賣呀

咖哩國同新加坡都有

98分 當之無愧
有啲心郁

又貴又柒

有行貨會轉去玩一代

香港冇賣呀

咖哩國同新加坡都有

對影相冇乜在意
都係買返xz1

98分 當之無愧
有啲心郁

又貴又柒

有行貨會轉去玩一代

香港冇賣呀

咖哩國同新加坡都有

對影相冇乜在意
都係買返xz1

如果有行既話,可能會轉去玩一代
但都係轉XZ1算

98分 當之無愧
有啲心郁

又貴又柒

有行貨會轉去玩一代

香港冇賣呀

咖哩國同新加坡都有

對影相冇乜在意
都係買返xz1

如果有行既話,可能會轉去玩一代
但都係轉XZ1算

用慣835會覺得821倒水
睇完pixel 2真係唔算好抵玩
反而想買xz1c
邊度買平呢?
睇完pixel 2真係唔算好抵玩
反而想買xz1c
邊度買平呢?

sunmobie
有冇xz1用家,我想問下用黎打機會唔會再好似z3咁發熱利申會玩cr coc
啱啱發覺
XZP個耳機位係咪Lock左
有咪嘅插落去認到
冇咪嘅插落去完全認唔到
Z3完全冇問題

應該不嬲都lock架喎

Z3冇問題,冇記錯好似Z5先開始
估唔到到衣家都仲未解決

但係我插D無咪嘅落去都認到喎

唔撚係呱
我插3.5接Speaker冇聲,插隻CM冇聲
有咪嘅,有聲

用開im70都得wo,有冇諗過係sony覺得你太高級叫你用信仰買金磚
有冇巴打由iphone轉xzp可以分享下感覺
有冇xz1用家,我想問下用黎打機會唔會再好似z3咁發熱利申會玩cr coc

有石墨散熱
淨係對焦速度 Pixel 2都贏XZP幾條街
XZP室内影仲要抽一下先對到
明明大家都有紅外線對焦

XZP

Pixel 2

有時唔係唔想撐Sony,

但其實Sony成像真係有啲唔掂
仲未有OIS,影夜景想靚要石膏手同閉氣
希望MWC佢會生性同Pixel 2無行貨

有石墨散熱

有冇打開機既用家講解下work唔work
明明大家都有紅外線對焦

XZP

Pixel 2

有同感...我應該都會轉pixel試試
明明大家都有紅外線對焦

XZP

Pixel 2

對焦快有時會誤判
明明大家都有紅外線對焦

XZP

Pixel 2

等下年喇,今年冇咩正野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞