【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (9)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
唔知大家有冇咁既問題,我用緊xz1
xz系列禁開關鍵可以解埋鎖,好方便
但係又唔可以用app熄mon,因為會要你入多次密碼
設定亦較唔到禁兩下著mon
咁個開關制禁得多會唔會好快打柴?

唔會

點解

點解會

就係唔知先問

你會唔會個volume up/down撳得多壞

用下腦先講,開關制得一個,你一日禁幾多次?

我錯
但至少未聽過有人用壞
想問有冇人打傳說對決
我用xz又lag又食電 唔知換xzp會唔會改善電量同發熱問題

我有 唔開60fps唔太熱
想問下xz1用solid explorer完全見唔到張sd card可以點搞
想問下xz1用solid explorer完全見唔到張sd card可以點搞

點解唔用系統嗰個
用Google photo 一delete相就force stop 唔想用佢個album 有冇人都係咁
買左XA plus比娘親, feedback唔錯

自己用xzp同xz1, 但心郁郁想買埋xz1 compact...

等report

XA plus啲電點其實
留個名先,有d想轉xz1
想問有冇人打傳說對決
我用xz又lag又食電 唔知換xzp會唔會改善電量同發熱問題

電量如何 打一場用幾多電 或者 打一個鐘用幾多電?

冇計到咁準
不過都唔算扯電

自己用xzp同xz1, 但心郁郁想買埋xz1 compact...

等report

XA1 Plus
想問有冇人打傳說對決

冇計到咁準
不過都唔算扯電

唔好諗住用黎玩傳說,一定要用數據玩用WiFi 會lag 仲有個Mon反應唔夠快

唔知係8.0本身係咁定係bug,好以得系統app先可以讀寫sd card
開發人員選項有得設定強制比所有app存取sd card,不過我試過開咗佢都只係讀到寫唔到
想問有冇人打傳說對決

冇計到咁準
不過都唔算扯電

唔好諗住用黎玩傳說,一定要用數據玩用WiFi 會lag 仲有個Mon反應唔夠快

Wifi我都lag
不過好似係Game問題
同埋部機Multi touch似有問題
有時拉唔到技

等report

XA1 Plus

我都諗緊買XA1 plus比兩老,邊到買抵?
想問有冇人打傳說對決

巴打係小廁郎?

唔會

點解

點解會

就係唔知先問

唔會

點解

點解會

就係唔知先問

我部z用左4年幾,依家部機又用左2年都係淨用開關
完全無問題
洗乜擔心呀

等report

XA1 Plus

+1,我都想買部,用緊XZ PLUS

點解唔用系統嗰個

你講apps?
原生果個開唔到rar

等report

XA1 Plus

+1,我都想買部,用緊XZ PLUS

咩機嚟?未聽過
有冇xz1 用家 gmail收 pdf開啟有問題
佢顯示 dl完但按落去冇反應
明明前幾日仲冇問題

唔知係8.0本身係咁定係bug,好以得系統app先可以讀寫sd card
開發人員選項有得設定強制比所有app存取sd card,不過我試過開咗佢都只係讀到寫唔到

只係見到係強制允許apps寫入果個
存取係邊到搵架
有冇xz1 用家 gmail收 pdf開啟有問題
佢顯示 dl完但按落去冇反應
明明前幾日仲冇問題

重開機又冇事

講真,轉會用左幾日已經開始有啲後悔
唔係想搞事
但係 android俾我個感覺仲係唔夠穩定、唔可靠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞