【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (9)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
唔知大家有冇咁既問題,我用緊xz1
xz系列禁開關鍵可以解埋鎖,好方便
但係又唔可以用app熄mon,因為會要你入多次密碼
設定亦較唔到禁兩下著mon
咁個開關制禁得多會唔會好快打柴?

唔會

點解

點解會

就係唔知先問
有無xz1 compact用家,評價如何?

本身想等Pixel2
上sony shop玩過就買左佢XZ1C
自己上youtube睇下啲review
S835手機中,佢流暢度數一數二
用左半個月完全冇投訴,$4000唔駛我覺得算抵玩,佢個size同手感真係好正(一直覺得金屬機身太冰冷亦唔好揸手)

zx1c膠黎

Fiber Glass嚟
同埋係XZ1C,唔係ZX1C

覺唔覺影相好虧, 尤其係室內家居黃光下

sony通病

影相應該唔及iphone8 pixel2 級數
睇你要求有幾高,我就覺得都屬於旗艦水準,至少個廣角好好用
順便問下依家邊到出街最平
因為我係外國讀書,諗住叫屋企人買完寄過黎

我上星期買,問過 黑色香港行貨 華仁會 4450。

本身想等Pixel2
用左半個月完全冇投訴,$4000唔駛我覺得算抵玩,佢個size同手感真係好正(一直覺得金屬機身太冰冷亦唔好揸手)

zx1c膠黎

sony通病

唯獨呢樣咁多代都改唔到
雖然好滿意xzp但真係好多嘢可以更好

本身想等Pixel2

zx1c膠黎

sony通病

唯獨呢樣咁多代都改唔到
雖然好滿意xzp但真係好多嘢可以更好

XZP已經唧咗好多牙膏
再唧MWC無嘢出
想問下,xz1延長1年保養嗰網,係咪入完imei碼,購買日期,同優惠編碼就ok

入完之後好似乜都無發生,見佢宣傳嗰度又話要身分證頭4個數字,好淆
想問下,xz1延長1年保養嗰網,係咪入完imei碼,購買日期,同優惠編碼就ok

入完之後好似乜都無發生,見佢宣傳嗰度又話要身分證頭4個數字,好淆

有地方要入身份証架喎

有地方要入身份証架喎

我係入完呢4個禁立即啟用,然後無事發生
仆佢個街xz1之前係咁重新開機換左部
依加就開唔機

有地方要入身份証架喎

我係入完呢4個禁立即啟用,然後無事發生

你用電腦入(桌面版),不要用電話入
btw我部xzp又換咗mon貼
今次換咗devil,有番sony個logo出嚟好靚

係咁多張入面,我覺得devil>imos>rayout

本身想等Pixel2

zx1c膠黎

頂同底係金屬片嚟嘅
Z5 --> xz1

原來無左 double tap wake & sleep
Z5 --> xz1

係咪無左 搬 apps 去 SD 卡

仆佢個街xz1之前係咁重新開機換左部
依加就開唔機

換多部試下
Z5 --> xz1

黐撚線咩,咁重要嘅嘢都無。

Sony教條你識條鐵!
由XZs開始就cut左 on99

唔會

點解

點解會

就係唔知先問
Z5 --> xz1

黐撚線咩,咁重要嘅嘢都無。

Sony教條你識條鐵!
由XZs開始就cut左 on99

我用Evie launcher 較番個double tap to sleep

報告,由日本 amazon 買左呢張 elecom 3D 膠貼 for XZP, 效果唔錯,全覆蓋,孔位略嫌過大,不過同大部分amazon負皮一樣,勁難貼,老手先好試
Z5 --> xz1

D野係sd會拖慢部機load app
XZP相機更新 同 Android 8.0 好快有
Z5 --> xz1

D野係sd會拖慢部機load app

z3得16gb,所以迫住咁做
XZP相機更新 同 Android 8.0 好快有

seed呢

唔會

點解

點解會

就係唔知先問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞