一人一個單身太久嘅女仔會做嘅嘢

614 回覆
1099 Like 120 Dislike
係咪拍左拖連自理能力都變低呀
乜鬼野戴紙巾帶遮開水樽on99
唔係好明
無男朋友先要自己帶外套?
姐係有拍拖嘅女仔個男朋友要隨時帶件女裝外套係身邊?定佢自己凍死都要除俾女朋友著?

公主癌
個樣幾靚都唔會想同佢一齊
樓上嗰啲話單身後學識開水,帶外套紙巾嘅絲打,睇死你地拍拖之後又指意咩都係男人做,唔好拍拖害人啦

唔信
呢啲野好小事姐 小小野都話呵護唔到個女朋友
你都唔好拍拖害人 抵你條L樣冇女朋友

成班預設全部嘢係「同一個女人」唔做
(actually我又唔覺得有咩咁大問題)

照佢地講法,如果一直單身無拍過拖嘅話,
唔識用力開水樽,唔帶紙巾唔帶外套關佢地撚事咩
究竟有嘜嘢問題?

就算拍拖變返單身再去習慣都冇問題架喎
每段關係結束,自身都會有嘢成長架啦,
零成長等於段拖係白做嘅,白拍嘅
絲打咁回得即係表示佢地習慣左,會自己做啦
跟住仲要繼續屌,
我真係理解唔到呀可唔可以解釋下?

回我嘅全部避開重點,
有個仲好笑,話自己拍拖呢D嘢都會自己做嘜嘜嘜
咁小事都認叻抬高自己仲咁大聲
我只會記得對方為我做嘅呢D小事,
我自己做嘅連記嘅必要都冇,
自己提出黎讚自己究竟出於咩心態?

有D女人係唔係咁易俾人影響,
根本屌黎都嫌幼稚嘅Point仲要跟埋D仇女連登仔一齊屌
真係冇撚得頂
唔係好明
姐係有拍拖嘅女仔個男朋友要隨時帶件女裝外套係身邊?定佢自己凍死都要除俾女朋友著?

公主癌
樓上嗰啲話單身後學識開水,帶外套紙巾嘅絲打,睇死你地拍拖之後又指意咩都係男人做,唔好拍拖害人啦

唔信

得啦狗公收收皮先啦,做到成隻狗咁撚樣弱智嘢都要講到正常先有女吼你你咪仲撚可悲

都話我唔係男人
你咪唔好信,認識過幾個公主病嘅女仔,一聽個口吻真係唔想做深交,有一個好靚女,abc性格,不過就符合曬上面嘅特徵,通常呢類女仔都幾有錢,咩都唔帶靠人,堅持男女食飯一定係男俾,身邊有幾個fd追過佢,追追下都話不了,有一個曾經追到手,但係話平時都要照顧佢,佢控制欲好強,成日搵交嗌,個女仔拍幾多次散幾多次
公主病靚女係ig用嚟J就算,相處真係麻麻
靚女都話有本錢去使人,仲要上面唔知有幾多女仔係靚女
訓練到自己夠力開水樽 幫埋男仔開

絲打好man 我唔得所以我好自然只買屈臣士

有時買咗bonaqua 以前唔識開 但而家發覺其實唔難

收皮啦扮咩撚野呀 開個水樽有幾難

屌你老尾 小兒麻痺呀

唔係扮,但真係唔夠腕力
得自己一個時會用牙咬實擰 或者叫收銀開

關腕力乜撚事
根本就係嬌生慣養 覺得樽蓋上面啲坑紋整到痛唔去用力

又真係會磨皮
我男朋友見我甩皮都問過我做乜鳩
但係單唔單身都要照開架啦
唔通淨係有個男朋友時先飲水咩 cls
睇咁耐得做戀愛顧問、慣自己拎重嘢、當二次元係自己男朋友幾個叫正常少少
咩拎褸拎紙巾拎遮開水樽嗰啲到底係斷手定斷腳嘅呢啲嘢點解要有男朋友幫你做?
留名
唔係好明

公主癌

唔信

成班預設全部嘢係「同一個女人」唔做
(actually我又唔覺得有咩咁大問題)

照佢地講法,如果一直單身無拍過拖嘅話,
唔識用力開水樽,唔帶紙巾唔帶外套關佢地撚事咩
究竟有嘜嘢問題?

就算拍拖變返單身再去習慣都冇問題架喎
每段關係結束,自身都會有嘢成長架啦,
零成長等於段拖係白做嘅,白拍嘅
絲打咁回得即係表示佢地習慣左,會自己做啦
跟住仲要繼續屌,
我真係理解唔到呀可唔可以解釋下?

回我嘅全部避開重點,
有個仲好笑,話自己拍拖呢D嘢都會自己做嘜嘜嘜
咁小事都認叻抬高自己仲咁大聲
我只會記得對方為我做嘅呢D小事,
我自己做嘅連記嘅必要都冇,
自己提出黎讚自己究竟出於咩心態?

有D女人係唔係咁易俾人影響,
根本屌黎都嫌幼稚嘅Point仲要跟埋D仇女連登仔一齊屌
真係冇撚得頂

其實都解釋過..
最主要問題係佢地會拎得出嚟講證明佢地嘅期望係拍拖就會有人幫手拎褸紙巾乜乜乜
不過現實係好多時拍拖唔係咁樣
當個期望咁不切實際咪俾人覺得係殘廢而唔係默契

唔好覆佢啦
根本就病入膏肓,冇討論價值,講咗咁多次都唔知人地話緊咩,講嘢嘅概念又撈埋一齊講,一味淨係話人盲反港女,冇咩邏輯就算吧啦
呢個post睇到公主病招致單身
紙巾外套都唔帶, 水樽都開唔到
訓練到自己夠力開水樽 幫埋男仔開

絲打好man 我唔得所以我好自然只買屈臣士

笑到仆街
d女好中意明讚暗踩其他女好man/好獨立,我做唔到呀
黎突顯自己柔弱
唔係諗住咁就有仔溝呀?
番教會

有時買咗bonaqua 以前唔識開 但而家發覺其實唔難

收皮啦扮咩撚野呀 開個水樽有幾難

屌你老尾 小兒麻痺呀

唔係扮,但真係唔夠腕力

關腕力乜撚事

又真係會磨皮

其實... 點解唔隔住條毛巾/衫開呢...

唔係出街都會帶毛巾
衫更加係 著連身裙/攝衫都唔會拎黎隔咁樣衰
不過真係小事到唔在意到見大家熱烈討論先拎出黎講
連登係唔係咁多仇女毒撚?
仲有自稱真絲嘅一齊屌埋一份我真係理解唔到

帶唔帶紙巾外套遮出街純粹個人習慣,
究竟有嘜嘢好屌?

同埋情侶間畢嬲係互相照顧,
你地拍拖會唔會計較幫小事?

可能以前買支水,試開兩次,
男朋友就會拎走支水一嘢擰開遞返俾你
單身後去買水,就會諗返起呢段往事,
到自己掌握到個用力方法,
先發覺唔係咁難,仲會苦笑呢樣嘢。

好多嘢唔係做唔到,
係每對情侶之間嘅默契。
本身好多嘅小事,單身之後要花時間習慣,
不論男方同女方都係。

用呢樣嘢標籤係唔係港女...
你地係未拍過拖定係
覺得屌埋一份可以突顯自己唔係「仇女連登仔」口中嘅港女?

利申:已婚

擰樽蓋都要單身之後慢慢習慣
你一出世就已經有人幫你擰樽蓋,所以你唔識擰蓋
單手開罐裝野飲
拎花灑 沖閪

屌你老尾 小兒麻痺呀

唔係扮,但真係唔夠腕力

關腕力乜撚事

又真係會磨皮

唔係出街都會帶毛巾

就嚟連出街覺得冷氣凍點算都要開post講
唔怪得啲細路要上堂學綁鞋帶

覺得冷氣凍有乜問題
我係啲手凍腳凍嗰啲永遠都會有 scarves 喺手袋
係一條薄一條厚少少
難怪你地要單身咁耐
笑到痴線 點解開水都講得出
紙巾外套遮呢d都計,大佬呢d作為一個女仔係must架喎
我連消毒洗手液,較剪仔隨時幫男朋友剪鼻毛,濕紙巾,去廁所用既香水spray都帶定啦,唔好話你地對自己無要求,下下皆意人幫你

半個工人...?

絲打條仔王子

根本香港好多王子病
單身至可以做到日常基本既活動
女人

唔係扮,但真係唔夠腕力

關腕力乜撚事

又真係會磨皮

唔係出街都會帶毛巾

就嚟連出街覺得冷氣凍點算都要開post講
唔怪得啲細路要上堂學綁鞋帶

覺得冷氣凍有乜問題
我係啲手凍腳凍嗰啲永遠都會有 scarves 喺手袋
係一條薄一條厚少少

佢係講緊淨係識叫凍嗰班on9姐
你怕凍識自己帶野唔計啦
學識督凍檸茶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞