一人一個單身太久嘅女仔會做嘅嘢

614 回覆
1099 Like 120 Dislike
條女講過 咩都自己照顧到自己咁拍拖來做咩

自己都未識照顧自己學乜撚嘢人拍拖
你地班單身太耐既女條係咪要單身先做到正常人都做到既野
一唔單身就全部變哂智障同殘廢
你地班單身太耐既女係咪要單身先做到正常人都做到既野
一唔單身就全部變哂智障同殘廢
老老實實大把女仔隻手超細力
我家姐細細粒,以前都係無力開樽蓋
而家結左婚生埋仔,可能比較大力
但佢隻手腕因為返工畫野畫傷左,好多年都仲有後遺症

同埋有時女仔未必係唔夠力,只係想依賴下個男仔
少少野就屌柒人港女,我無野好講

因為好多無病無痛嘅健全港女覺得要自己帶紙巾同買嘢自己要拎返好委屈好陰公
做到嘅話已經好proud of 呢樣嘢
話就話健全,其實公主病
訓練到自己夠力開水樽 幫埋男仔開

絲打好man 我唔得所以我好自然只買屈臣士

有時買咗bonaqua 以前唔識開 但而家發覺其實唔難

收皮啦扮咩撚野呀 開個水樽有幾難

屌你老尾 小兒麻痺呀

唔係扮,但真係唔夠腕力
得自己一個時會用牙咬實擰 或者叫收銀開

擰個蓋要幾多力
唔夠力開水嘅女仔真係好吸引

引晒d傻閪出黎 屌你開樽水又紮馬又練力又盛 戇鳩架你地

收皮啦扮咩撚野呀 開個水樽有幾難

屌你老尾 小兒麻痺呀

唔係扮,但真係唔夠腕力
得自己一個時會用牙咬實擰 或者叫收銀開

做多啲運動啦
你而家就咁 老左點算
你單身之路而家先開始左一陣
你要努力生存落去呀

好on9,會唔會開樽水都唔夠力
同埋帶把遮包帶紙巾係咪好有難度
唔通拍拖就指意曬男朋友幫你帶咩
自己就貪靚拎細袋,要個男朋友拎曬重嘢有冇病

死港女,抵你班人一世單身

Sorry 我有男朋友 好幸福 唔洗擔心
除左開唔到水樽之外,平日岀街我係負責帶外套帶遮帶紙巾(乾濕都有),我帶大袋,從來冇叫男朋友拎

我希望你唔好因爲港女既岀現,就認為所有香港女仔都係咁

我估十個有八個拍過拖嘅男仔都試過幫女朋友開樽蓋 當然有啲係例外 好似我細佬個女朋友咁 佢係大力士 成日幫我開野搬野 我懷疑佢可以公主抱咁抱起我細佬

我試過公主抱我男朋友
絲打你係咪母胎單身?
其實你所講既野,就算拍拖都係一樣咋喎
反而係要帶夠兩包紙巾,因為男仔通常唔會帶,淨係識問人借
印象中 我未試過開唔到水 不過試過開唔到其他野飲 拎件衫隔住都開唔到 點解啲男仔要咁出奇 唔夠力咪唔夠力囉 你地覺得女人會好似男人咁大力

同埋有時比啲男仔威威 叫佢地幫手開個樽蓋 呢啲唔係辛苦野 但係佢地會覺得自己可以照顧到個女朋友都會開心

不過帶紙巾帶外套帶遮果啲關單身咩事? 就算你平時叫開男朋友帶 個男朋友都唔係24小時喺你地身邊架

我都好驚訝講到女仔開唔到水樽好似好嚴重咁
以為只係一件好common嘅事
成日都要叫男友開 我用哂力都開唔到
亦試過7-11買完野飲要叫店員幫手開
咁老尷嘅野本身都唔係好想做
但我自己一個喺街唔通口渴買完支野揸住佢唔飲咩
唔明關咩扮唔扮柔事

紙巾外套果啲就真係抵屌

斬撚左對手佢啦屌你老母,反正同個人一樣冇撚用
連登係唔係咁多仇女毒撚?
仲有自稱真絲嘅一齊屌埋一份我真係理解唔到

帶唔帶紙巾外套遮出街純粹個人習慣,
究竟有嘜嘢好屌?

同埋情侶間畢嬲係互相照顧,
你地拍拖會唔會計較幫小事?

可能以前買支水,試開兩次,
男朋友就會拎走支水一嘢擰開遞返俾你
單身後去買水,就會諗返起呢段往事,
到自己掌握到個用力方法,
先發覺唔係咁難,仲會苦笑呢樣嘢。

好多嘢唔係做唔到,
係每對情侶之間嘅默契。
本身好多嘅小事,單身之後要花時間習慣,
不論男方同女方都係。

用呢樣嘢標籤係唔係港女...
你地係未拍過拖定係
覺得屌埋一份可以突顯自己唔係「仇女連登仔」口中嘅港女?

利申:已婚

究竟有嘜嘢好屌?

好多嘢唔係做唔到,
係每對情侶之間嘅默契。
本身好多嘅小事,單身之後要花時間習慣
不論男方同女方都係。

你地係未拍過拖定係

你梗係理解唔到啦 Topic 你都冇睇清楚
單身得耐嘅女仔會做嘅嘢你覺得講扭水樽蓋 帶 tissue 同帶遮呢啲合理咩 ?
以上三樣係一個正常成年人應該做到 / 會做嘅嘢
後兩者雖然係 personal preferences
但係既然討論緊單身好耐嘅女仔會做嘅事 咁紅字就更加唔可以係你為佢地 defense 嘅 point
最後 自稱絲衝出嚟話埋一份係因為大家都好睇唔過眼 唔係巴打扮架
自己睇演唱會
生日自己去op

哇呢兩個+1
絲打下次一齊去?
會自己拎件褸出街 怕冷親

自己帶紙巾
自己帶傘

屌唔單身都自己應該識做啦
你兩條傻閪係咪弱智先連呢啲基本自理嘢都要男人幫手?

小兒麻痺先會唔夠力

究竟有嘜嘢好屌?

好多嘢唔係做唔到,
係每對情侶之間嘅默契。
不論男方同女方都係。

你地係未拍過拖定係

單身得耐嘅女仔會做嘅嘢你覺得講扭水樽蓋 帶 tissue 同帶遮呢啲合理咩 ?
但係既然討論緊單身好耐嘅女仔會做嘅事 咁紅字就更加唔可以係你為佢地 defend 嘅 point
最後 自稱絲衝出嚟話埋一份係因為大家都好睇唔過眼 唔係巴打扮架

究竟有嘜嘢好屌?

好多嘢唔係做唔到,
係每對情侶之間嘅默契。
不論男方同女方都係。

你地係未拍過拖定係

但係既然討論緊單身好耐嘅女仔會做嘅事 咁紅字就更加唔可以係你為佢地 defense 嘅 point

如果話佢拍拖嘅時段,紙巾唔帶,外套唔帶,水又開都開唔到,男朋友可能話幫你開水有滿足感,但係做你朋友都幾慘。你話互相照顧,但係咁基本嘅嘢都依賴曬男朋友,我只會覺得係有公主病病人唔覺得自己有病。

你話係真絲一係冇拍過拖,想突顯自己唔係港女,我只好回應,唔好覺得個個都好似你咁啦
我拍咗三四年拖,keep到宜家,我同男朋友都係獨立生活,兩個都會習慣帶紙巾帶外套,邊個唔記得帶或者用曬咪俾對方,我覺得呢啲先叫輪流照顧
至於話想突顯自己唔係港女
網絡世界,個個識你老鼠咩,係到突顯自己唔係港女有咩用,唔好覺得依賴曬人就叫正常先得㗎
唔係好明
無男朋友先要自己帶外套?
姐係有拍拖嘅女仔個男朋友要隨時帶件女裝外套係身邊?定佢自己凍死都要除俾女朋友著?

公主癌
個樣幾靚都唔會想同佢一齊
樓上嗰啲話單身後學識開水,帶外套紙巾嘅絲打,睇死你地拍拖之後又指意咩都係男人做,唔好拍拖害人啦

唔信
呢啲野好小事姐 小小野都話呵護唔到個女朋友
你都唔好拍拖害人 抵你條L樣冇女朋友
有拍拖
果堆野我所有有拍拖結埋婚既女仔朋友都會做
應該一個正常人都識做既野黎
其實係咪呢個原因班女先單身

究竟有嘜嘢好屌?

好多嘢唔係做唔到,
係每對情侶之間嘅默契。
不論男方同女方都係。

你地係未拍過拖定係

如果話佢拍拖嘅時段,紙巾唔帶,外套唔帶,水又開都開唔到,男朋友可能話幫你開水有滿足感,但係做你朋友都幾慘。你話互相照顧,但係咁基本嘅嘢都依賴曬男朋友,我只會覺得係有公主病病人唔覺得自己有病。

你話係真絲一係冇拍過拖,想突顯自己唔係港女,我只好回應,唔好覺得個個都好似你咁啦
我拍咗三四年拖,keep到宜家,我同男朋友都係獨立生活,兩個都會習慣帶紙巾帶外套,邊個唔記得帶或者用曬咪俾對方,我覺得呢啲先叫輪流照顧
至於話想突顯自己唔係港女
網絡世界,個個識你老鼠咩,係到突顯自己唔係港女有咩用,唔好覺得依賴曬人就叫正常先得㗎

原來佢唔止小兒麻痺,仲係弱智人士
苦笑 有條開唔到水樽仲當自己係正常係浪漫嘅女就真係唔慌唔苦笑啦
唔係好明
無男朋友先要自己帶外套?
姐係有拍拖嘅女仔個男朋友要隨時帶件女裝外套係身邊?定佢自己凍死都要除俾女朋友著?

公主癌
個樣幾靚都唔會想同佢一齊
樓上嗰啲話單身後學識開水,帶外套紙巾嘅絲打,睇死你地拍拖之後又指意咩都係男人做,唔好拍拖害人啦

唔信
呢啲野好小事姐 小小野都話呵護唔到個女朋友
你都唔好拍拖害人 抵你條L樣冇女朋友

得啦狗公收收皮先啦,做到成隻狗咁撚樣弱智嘢都要講到正常先有女吼你你咪仲撚可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞