絲打們點整指甲?咩款?

994 回覆
70 Like 347 Dislike
今日岩岩整完
同埋想問下大家soft gel大概keep到幾耐同價錢大約係幾多到

之前係大陸整

btw卸完甲真係好醜

以前買過團購響旺角d鋪整過一排
但其實買package都唔平,成日要加錢
結果宜家就咁去返葵芳d鋪算
都係咁上下價錢

係soft定hard?

Soft呀

絲打嘅指甲好靚
我hard gel先有呢個效果

你諗多左啦
其實我d指甲好細塊,不過留到勁長先去整
我手又細又短又肥,甲又細塊

搵返日本整個款甲出黎
都成5000yen埋單,雖然好好心機,但仲貴過香港

好短好肥既手指
好羨慕對手好修長既絲打們
同埋想問下大家soft gel大概keep到幾耐同價錢大約係幾多到

其實係睇你d甲生得快唔快
唔痴石或者粒石唔大都唔會甩

我就3-4星期整一次
(如果唔係半甲通常會快d去整因爲太顯眼)
款式唔太複雜就3xx到

等其他絲再解答

之前係大陸整

btw卸完甲真係好醜

但個款好靚

未搽過指甲油,想問下絲打指甲呢個長度夠唔夠整甲?

絕對可以!
好多人擔心甲短甲型醜就整唔到甲
其實hard gel最大功用就係修正甲型
唔係淨係為左貪靚架
我自己好鐘意做本身甲唔靚既絲
整返靚好有滿足感

絲打第一張短甲整到變第二張咁,中間冇再留長過甲?

無呀 即時對比圖 上before下after

咁長期做可唔可以改善到甲型?
本身指甲好扁好平同好短

Sure 普遍2-3個月已經會有好明顯既效果 視乎你指甲既生長速度同本身甲底既情況

係咪hard gel先得?
Soft gel唔得?

都唔係既 如果你純粹指甲短 soak off 都可以幫你留返長 因為你無我剪同咬
如果有其他問題 就hard 先救到

Soakoff 其實質素好飄忽 好多間做法唔同
價錢視乎款
平時街檔一百尾至二百有交易啦 大院就另計喇

我就3-4星期整一次
款式唔太複雜就3xx到

等其他絲再解答

我都係1個月左右整1次就算
冇錢成日整
我女友。

我Facebook 又係有啲肥婆fd整完指甲一定要揸住碌野來影

我開頭以為 係順便介紹埋佢手上個枝整甲嘅野

點知原來唔關事

Btw其實係想請教下點解要咁做

上年冬天整 但每次一拆啲指甲都會花曬 所以好耐冇整了

我就3-4星期整一次
款式唔太複雜就3xx到

等其他絲再解答

我都係1個月左右整1次就算
冇錢成日整

我就3個星期整一次,因為生返三份一隻甲就頂唔順要去整
我女友。

佢整啲款好特別而且好細緻,啲圖係貼落去定真係畫?

上年冬天整 但每次一拆啲指甲都會花曬 所以好耐冇整了

幾靚
我keep住整所以無拆甲空檔期

你個名
係就咁指甲油定gel?
自己整真心 但點解淨係影三隻手指?
評分標準
GEL甲 (純淺色) 扣10分
GEL甲 (純深色) 扣20分
GEL甲 (雜色/圖案) 扣50分

巴打
呢個post就係講gel甲,你唔鍾意可以去其他post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞