絲打們點整指甲?咩款?

994 回覆
70 Like 347 Dislike

鐘意著黑色衫,多數gel甲深色甲加幾隻sharp顏色/少少highlight嘢,其中呢隻黑色入面有少少閃紅嘅色我好鐘意。

我永遠唔會10隻手指一樣色,覺得唔對稱會開心啲。

如果油指甲,最近用下銀色,閃綠,加深灰深綠扮下有秋冬feel。
咁而家仲有冇整 你指甲留到咁長好犀利
家陣返新工唔可以落石 好唔慣
我睇開架妹d魔女甲 我呢d絕對唔算長
魔女甲係咩意思
我自己起比d超長指甲既名
呢個直頭痴撚線
試過一次就知呢啲錢唔慳得 女人努力搵錢都係為左扮靚 女人錢最易賺 哈哈
甲底修得唔靚 點任做都唔好睇
甲底修得好 淨色都已經好靚
我好似bmn打手
呢D太誇張喇掛 平時都唔方便啦
用料手勢都係 大陸色gel vs日本色 都差好多
去過3 4間整 間間都話自己唔用cheap野 但gel 2星期起邊
好多都係睇相靚 但keep唔耐 起邊 花
下圖係極端例子
可能我慣左有咁上下長度,一cut短左反而會唔慣
就算係我身邊既女仔,大部分都係覺得唔好睇
不過我個人偏好呢種 係唔影響到人既情況下 我又唔介意人地點睇 最緊要自己高興
之前整透明款 用完青色color treatment之後啲甲黃晒 以後都係帶手套先用
岩岩去整完其他店就係起邊 整完一日就起 最後去左補2隻
你想整下圖咁長?
Bmn 3星期都唔起
我都係bmn打手
Hard gel同soak off gel既分別係咪淨係hard gel keep得耐啲 soakoff gel甩個陣就可以成塊甩
hard硬身d 卸甲果時淨係可以用機磨 但如果起邊 都可以成塊慢慢咁起出黎(but唔好咁做)
soft既就軟身d 唔洗磨就可以卸甲 比hard gel薄身 但如果唔係做粗重野既話 都可以keep好好 當然都要睇用咩料
but一陣又去換甲
絕對唔係,只係參考
我宜家個長度都已經滿意 再長都驚會斷
不如貼下而家係點樣
但我身邊大部分男仔都唔鐘意女仔整甲
咁長會唔會好唔方便?
男仔唔識欣賞整甲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞